REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

TUPEUL Georgetei BUMBAC este invers PROPORŢIONAL cu PREGĂTIREA PROFESIONALĂ

TUPEUL Georgetei BUMBAC este invers PROPORŢIONAL cu PREGĂTIREA PROFESIONALĂ

Replica API 13 septembrie 2020 | 11:43 7921

Constănțeanca Georgeta Bumbac, fostul secretarul general al Ministerului Sănătății, aflată în instituție din 2011, a fost demisă, la începutul anului, printr-o decizie. Alături de ea, și alți directorași, motivându-se o reformare a sistemului. Menționăm că schimbarea a survenit după instalarea în funcție a actualului ministru, Nelu Tătaru. Iată că fostul funcționar din minister nu s-a resemnat deciziei și vrea să revină pe funcție. Inițial, Bumbac, alături de ceilalți foști colegi demiși, a cerut suspendarea actului administrativ, respectiv ordinul de demitere, la Curtea de Apel București. Însă, în iulie a renunțat la judecată. Constănţeanca a deschis joi, 10 septembrie, o nouă acțiune la Curtea de Apel Constanța, împotriva Guvernului, având același obiect.

Georgeta Bumbac, numită… temporar de Dăncilă secretar general al MS!

Georgeta Bumbac a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, în septembrie 2019, funcția fiind ocupată cu… caracter temporar.

Costache a mai ”îndulcit-o” cu câteva funcții

Ulterior, în ianuarie 2020, ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat Ordinul de ministru care prevedea că Georgeta Bumbac va coordona nu mai puțin de 8 direcții și structuri din Ministerul Sănătății: Direcția Generală Economică; Direcția Generală Juridică și Resurse Umane; Unitatea de Politici Publice; Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern; Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale; Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale; Unitatea de implementare și coordonare programe; Divizia achiziții, patrimoniu și IT.

Nelu Tătaru nu a vrut-o în echipă!

În martie, Ludovic Orban l a numit la cârma ministerului, în locul lui Costache, pe Nelu Tătaru. ”Un ministru nou trebuie să facă o propunere de secretar general cu care să facă echipă”, explica, la acea vreme, Orban. Așa că, noul ministru și-a făcut propria echipă, însă nu a vrut-o pe Georgeta Bumbac. ”Dacă vrei să reformezi sistemul, trebuie să o faci fără să încerci să menajezi interesele altora. Când vezi că din 100 de oameni trag la căruță doar 10 sau că atunci când le ceri să facă un lucru, răspunsul lor e unul singur și anume nu se poate, în loc de vom găsi o soluție, încerci să schimbi. Vreau specialiști, vreau oameni cu o nouă mentalitate, încerc să-i aduc pe cei care doresc să muncească alături de mine”, declara ministrul Tătaru pentru Libertatea.ro.

Georgeta Bumbac, membră în CA al mai multor instituții!

Potrivit declarației de avere din septembrie 2019, Georgeta Bumbac era membru în Consiliile de administrație ale CNAIR, CNAB și Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile. Conform aceluiași document, soțul ei a încasat venituri în 2018 ca șef centru zonal la Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța și șef serviciu la Primăria Sectorului 4.

Bumbac deține, împreună cu soțul ei, două terenuri în Constanța și unul în Ilfov, și un imobil în Constanța

Fostul funcţionar a ajuns, de la contabilitate, DGFP şi Spiru Haret, la Ministerul Sănătăţii, în 2011

Georgetei Bumbac a fost funcţionara Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa şi a strâns în câţiva ani o avere de peste jumătate de milion de euro din salariul său de bugetar. Aceasta s-a aflat, după cum relata Replica în 2010, într-o incompatibilitate flagrantă cu locul său de muncă. Nu pentru că era văzută mai mereu pe la Irish Pub sau pe plaja hotelului Golden Tulip, nici pentru că preda la Universitatea Spiru Haret, în timpul programului de la DGFP, ci pentru că deţinea şi o firmă de contabilitate. Referitor la statutul de cadru didactic, aceasta a fost lector mai bine de 4 ani, până-n 2011 când a ajuns la Ministerul Sănătăţii. Ce legătură o fia vut contabilitantea, finanţele sau educaţia cu medicina, nu ştim.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vedeti ma psd-istilor de ce nu va mai suporta lumea? Pentru ca sunteti doar pe mangle. Cum plm, barba-su e si la vraja si la primaria sect. 4 Buc.? Mai e si la beach barul de la Golden Tulip. Toata lumea stie ca este o nulitate si el si ea, si totusi sunt pe functii calde si platite. De ce se tolereaza acest cumul de functii? E bagata in toate si nu face nimic! Acum are si tupeul sa vrea sa se intoarca! Mai votati-l pe Stroie Felics, ca ala a bagat-o peste tot. Si pe nora lui serbanescu la apc tot el a plantat-o. Nu va mai suportam. Nimeni nu se sesizeaz de unde au averea din salarii de buget
0
0
e ca rezista mult timp fara aer....
0
0
are fatza de centurista. Cred ca si suge bine, altfel nu ajungea ea secratar general in MS
1
1
frumusetea si valoarea puse la locul potrivit. ce noroc pe noi ca nu are si relatii
0
0
Bun bumbac...e Eco !
2
1
Sper sa nu-i dea dreptate ei, Curtea de Apel. Justitia sa judece corect si sa restituie si banii luati pentru incompetenta.
4
1
Mai Gigi Ro a ajuns o Panarama de tara si unchiso a ajutato si la furat ca servicile sunt cu ei.
3
1
toate panaramele penale sint consiglieri.Consilieri pe sub masa,ca ele sint facute gramada,ce sa consilieze,doar patul!
8
1
Acest cancer al ambulantei BADESCU LAURENTIU SI DORCEA ALEXANDRU mai au cel mult 3 luni dupa care vor fugi ca doi gandaci ce sunt. BADESCU ZIS SI COVIDUL DE LA NAVODARI asa de idiot incat la prins nevastasa cu Onea a fost la PNL si a fost dat afara cand au vazut cum plangea ca vrea incontinuare postul I sa spus ca pnl are oameni integri nu frimituri. Plange la toate usile sa fie lasat in functie dar nu mai e Bumbac sa l ajute. DORCEA DEJA E DISPERAT ca o sa fie dat afara pt ca nu mai are pe cine sa linga in cur. DORCEA mancatorule de kkt ti sa infundat acum
6
2
teava a inghitit tb numita director la RAJA,si ar putea preda teoria ondulatorie a tevilor.E normal sa aiba tupeu la cata experienta are.Succesuri
16
2
Da in madame bumbac ca surdu n toba
10
2
In Constanta este un alt spirit cu care vor impresiona persoanele mai putin mobilate cerebral. Azi este weekend si firmele de casa ale primariei sunt pe teren. Nu am decat o intrebare retorica pe acest subiect: DE CE PANA ACUM A FOST ACALMIE ? A reusit tov Fagadau sa indestuleze apropiatii de aceiasi etnie. Mesaj pentru Stelian Ion: ai 14%, fii barbat si renunta la Primarie. Cedeaza voturile in favoarea unuia dintre cei cu sanse reale si vedem ce coloratura politica ai !"parca nu am stii ca ai fost avocatul lui Mazare"
18
4
ce calitati au aceste curve de sunt atat de cautate pentru functii despre care nu stiu cu ce se mananca?
28
2
Bravo pentru ministru ca nu a mai luat poame pe langa el
21
2
300.000 pe an doar de la stat salarii. inca 500.000 minim pe sapagi. Sa tot sugerezi plua....Curvele astea au distrus tara.
23
4
Bobita de la Ovidius a fost numit Consul Onorific al Estoniei la Constanta si este mai varza decat un absolvent de Spiru!
16
2
sa mai ai de la studentii de la Spiru cand personaje ca acesta suuugatoare ajung sa predea.Si nu e singura,...,daca gatul ei ar avea gura sa vorbesca...cati au trecut pe acolo,din toate partidele,...cu mic cu mare...,la cat a inghitit ar fi meritat mai mult
22
0
Pai asta este si interesul ma se pun directori doar ca sa fie postul ocupat,deciziile importantante le iau aia care i-au numit,pitipoancele astea sunt multumite cu un salariu gras si cu functia cu care se prezinta in societate,apropo frumusica aia care au aduso PSDisti de la M.Sanatati directoare la Santierul Naval Managalia mai e pe acolo.
17
1
Geta numita un functie de Viorica Vasilica......Geto stai in banca ta, ca se apuca baietii de vorbit....vino acasa....mai o cafea....mai o spaguta
15
0
Astia promovati si adusi pe functii in domenii de care habar nu au,pe criterii care nu au legatura cu competenta profesionala,ajung la un moment dat sa se creada buricul pamantului si de neinlocuit!
25
0
politicul e bagat si scos , vin unii ,pleaca altii,competenta, profesionalizmul ,bunul simt nu au deaface cu politica !Tupeul , minciuna ,golaniile sunt criterii de baza!
20
0
Sa nu spuneti ca insusi Orban are ceva de luat in seama ca pregatire,pricepere,structura umana,alte calitati de lider important. Nu are. Nici el,nici majoritatea celor din politica,oriunde ar fi ei,in orice partide. De acolo in jos,se pun la sefie tot niste ageamii,rezultatul fiind cel ce se vede. Ci ingrediente proaste nu faci ceva bun. Singurii care faca tara sa reziste sunt oamenii obisnuiti,sclavii acestui neam,cei mareu batjocoriti dar si lasi,autodistructivi.
20
2
nu este nici o diferenta intre psd si pnl.Aceleasi obiceiuri si aceeasi sfidare.De aceea vom vota masiv USR.
18
10
Trai pe vatrai, toata familia angajata la vRaja. Basca alte functii. Nu stiu ce merite o face beneficiara acestor salarii, dar il stiu pe sot. Nu a facut nimic notabil. Numai ghene. Ne trimitea garda, pe vremea aia, la noi la beach bar. El avea langa noi asemenea un beach bar, dar mereu gol. De oftica, vroia sa ne falimenteze, din pacate pentru el, aveam coeele mai mari ca el. LAm vazut prin B. Normal, sotia beneficiaza de casa gratis din partea buvernului. Trai.
29
0
Asta a fost profesoara la Facultate....
16
1
Pentru asta se iese in strada, nu pentru nimic
8
0
Invers proportional ...desteptule care aj scris articolul.
10
3
pentru tine si manutele tale verzi cu creierul spalat va rog verificati ultima numire a PNL -stilor vostrii la min sanatatii pentru GESTINAREA SPITALELOR REGIONALE. cautati pe google codruta elena filip. Acum ca unora la plac brunetele si altora blondele e chestie de gusturi!!! Dar voi tot prosti ramaneti.
15
5
moarte tigancii imputite!
9
3
Pentru prostul de la 06:49: Vezi ca "mizeria lui Papari" presupunea, acum cativa ani, o licenta data la Universitatea din Craiova. Licenta se dadea cu profesori extrem de seriosi, duri si capabili. Daca nu cunosti istoricul Universitatii Saguna, taci, boule!
6
28
O muista pesede a pus o alta pe 10 posturi. Cretinii promovati de Iliescu sunt stapanii Romaniei. Iar noi le dam m u i e la alegeri. Apropo, Iliescu cand face puscarie pentru ca a distrus tara?
30
9
bune la produs
27
0
Foarte bun articolul. Doar titlul trebuie schimbat totusi, Nu direct proportional ci invers proportional. si puneti semnul intrebarii sa nu va dea in judecata si pe voi!!!
35
1
Aceasta scarba este cea care la pus pe BADESCU LAURENTIU manager la ambulanta. Acest infractor care a distrus ambulanta cu prostia lui un arogant care nu stie sa lege o propozitie dar a platit gras postul Scapatine de acest sobolan psdist si de pichinezul lui DORCEA ALEXANDRU zis si mancatorul de kkt. Aceasta Bumbac ia ascund toate sesizarile facute de noi la minister in legatura cu hotiile ce le fac astia doi in ambulanta dati afara aceste doua ciume psd. Badescu si Dorcea ciuma ambulantei sa plece din colectiv. Blestemati sa fiti cu familiile si copii vostri cu tot raul care l ari facut
33
4
Bai Relule iar te-ai apucat de comantarii idioate, cat de dobitoc esti. Esti prostul ala cu Audi A8
11
18
O muista a supt bine la psd
35
2
legatura este ca e buna de pl. si daca acasa nu o ft se ft ea cu cine trebuie. Mai e una acum in Cta la fel ..una ghindici la guvern si dupa ce a supt la greu in oras acum se intinde prin capitala.
37
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369