REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Turcan: 20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot „Şcoală după şcoală“ începând cu luna septembrie

Turcan: 20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot „Şcoală după şcoală“ începând cu luna septembrie

Replica API 14 februarie 2020 | 00:00 413

Raluca Turcan

Vicepremierul interimar Raluca Turcan anunţă că Guvernul va lansa în dezbatere publică un nou apel pentru un proiect-pilot de tipul "Şcoală după şcoală", care îi vizează pe elevii din zone defavorizate şi familii dezavantajate.

"20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot 'Şcoală după şcoală' începând cu luna septembrie 2020! Guvernul Orban va lansa în dezbatere publică un nou apel pentru un proiect-pilot de tipul 'After-School', din bani europeni. Beneficiarii vor fi elevi care provin din zone defavorizate şi familii dezavantajate, copii care sunt expuşi riscului de abandon şcolar. Prin acest proiect fiecare elev va beneficia de o finanţare de 200 de lei pentru programe de tipul 'After-School'", a scris Turcan joi pe Facebook.

Ea precizează că prin derularea acestui program Guvernul ţinteşte: îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în situaţii de risc de abandon şcolar; reducerea dificultăţilor şi discrepanţelor în însuşirea abilităţilor de scris, citit şi socotit; îmbunătăţirea rezultatelor şcolare şi crearea oportunităţilor de dezvoltarea a unor abilităţi de viaţă independentă, precum şi prevenirea neglijării copiilor; întoarcerea părinţilor la lucru.

"Acest demers este o investiţie în viitorul copiilor. Conform tuturor studiilor internaţionale, un astfel de program poate reduce simţitor rata abandonului şcolar şi poate stimula copiii care nu sunt şcolarizaţi în acest moment să se întoarcă la şcoală", spune Turcan.

Potrivit acesteia, după etapa de testare va fi propus un calendar de măsuri pentru generalizarea acestui program finanţat din bani de la bugetul de stat şi fonduri europene, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce sa se mai duca copiii la scoala daca nu invata mai nimic... de cand lumea trebuiesc meditati copiii pt ca la scoala nu li se explica mai nimic... lasti copiii sa aibe timp liber dupa scoala, nemernici ai lui Big Brother!!! lasati copiii sa se destinda dupa scoala, sa socializeze cu printii, cu fratii, cu surorile, cu vecinii, sa se joace, sa isi faca temele! Moarte Big Brother !!!
1
0
poti s a ai incredere in fata asta!!!!!
2
0
PDL,,,Cateaua lui Stolojan,,urmasa Bratenilor ,,hotia se mosteneste.
2
0
lupul isi schimba blana dar... deci acest proiect este ca ala cu terenuri in panta, locuri de joaca sau sali de sport la sate si alte sifonari de bani catre firmele de casa pe care ei le numesc investitii. deaia au fost prosti psdistii ca au dat salarii in loc sa faca din astea!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367