REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Turcan afirmă că PNL va depune mai multe moțiuni simple. Iată motivele

Turcan afirmă că PNL va depune mai multe moțiuni simple. Iată motivele

Replica API 5 septembrie 2017 | 23:48 354

Vicepreședintele PNL Raluca Turcan afirmă că partidul din care face parte va depune mai multe moțiuni simple pe educație, sănătate și transporturi. Motivele le-a explicat după reuniunea Biroului Politic Național cu parlamentarii și europarlamentarii liberali.

"Am decis să susținem (...) o moțiune simplă pe educație la începutul anului școlar, pentru că anul acesta școlar începe fără manuale pentru elevii de clasa a V-a și sunt aceiași copii care începând cu clasa pregătitoare nu au avut manuale la început de an școlar. De asemenea, lipsa avizelor de funcționare pentru marea majoritate a instituțiilor școlare din România și lipsa de acțiune guvernamentală pentru a reglementa această situație, politizarea managementului educațional și lipsa de preocupare și de decizie a Ministerului Educației cu privire la cuplarea sistemului de educație cu piața muncii. Am ajuns ca unele universități să fie fabrici de diplome și unii copii să părăsească școala și să nu își găsească un loc în societate și pe piața muncii, de aceea reacția și răspunsul PNL la aceasta mare îngrijorare este de întărire a învățământului profesional și de forță de muncă bine calificată", a declarat Raluca Turcan.

De asemenea, Turcan anunță că se vor axa și pe depunerea unei moțiuni pe sănătate.

"Este inadmisibil ca după ce au murit 33 de copii în România în urma unei lipse de reacție și de acțiune a instituțiilor statului totuși să nu existe niciun responsabil. În nicio țară nu s-ar fi întâmplat lucrul acesta. Faptul că s-a venit acum cu o lege a vaccinării pe care noi am susținut-o, nu este suficient. Dorim să știm de ce în momentul de față există vaccinuri care nu se pun la dispoziția cetățenilor care cer aceste vaccinuri pentru copii și de ce nu se pun la dispoziție vaccinuri într-un plan multianual astfel încât populația să beneficieze și să fie informată să își vaccineze copii", a arătat liderul PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai liberalii lui peste prajit daca nu scapati urgent de toate pupezele aste care va fac de ras si nici de femei nu sunt bune va pierdeti electoratul. Ce om serios vine langa voi cand o vede pe parasuta de Turcanu, Gorghiu si alte vai mama lor!
2
1
Sugatoare de cardane
2
1
La vremea aia era bun morcovelul lui Stolo, dar acum s-a ofilit. Am bagat botox in buze si incerc sa-l reanimez pe ala micutzu a lui Klau, dar nu prea reusesc. La ce icoana facatoare de minuni ma sfatuiti sa merg ?
4
1
era bun morcovu lui Stolojan???
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102