REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Turcan: Anunţul DIICOT în cazul „10 august“ - just. Adevărul trebuie să iasă la iveală şi vinovaţii pedepsiţi

Turcan: Anunţul DIICOT în cazul „10 august“ - just. Adevărul trebuie să iasă la iveală şi vinovaţii pedepsiţi

Replica API 4 august 2020 | 00:00 919

Prim-vicepreşedintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, afirmă că decizia DIICOT privind redeschiderea anchetei în dosarul "10 august" este una justă, punctând că "adevărul trebuie să iasă la iveală, iar vinovaţii pedepsiţi".

Raluca Turcan

"Ştiu că decizia iniţială a procurorului DIICOT, care a instrumentat dosarul '10 august', de clasare a unora dintre acuzaţiile împotriva şefilor Jandarmeriei a nemulţumit foarte mulţi români. Pe bună dreptate - spun acest lucru la nivel uman, nu ca om politic! Ce demonstrează decizia de azi? Foarte simplu: să laşi instituţiile din justiţie să se autoregleze reprezintă soluţia corectă. Anunţul de astăzi al DIICOT în cazul '10 august' este unul just! Adevărul trebuie să iasă la iveală, iar vinovaţii trebuie pedepsiţi!", a scris, marţi, Turcan pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ea subliniază că dosarul "10 august" nu trebuie să aibă aceeaşi soartă ca cel al Mineriadei sau al Revoluţiei.

"Acesta este motivul pentru care Guvernul PNL a dispus luarea măsurilor pentru care am declasificat raportul privind evenimentele de atunci, în condiţiile în care Liviu Dragnea - Carmen Dan au încercat muşamalizarea! Avem încredere în instituţii, avem încredere în justiţie!", a completat Turcan.

Procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial marţi soluţia de clasare a dosarului ''10 august'' şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Giorgiana Hosu a decis redeschiderea urmăririi penale faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ingropat si 10 August si Mineriada si Revolutia si Colectiv si fetele de la Caracal. Meritati inca o pensie speciala!
5
1
VEZI CA TU AI ALTA TREABA IA ZI CAND INCEPE SCOALA?? DE BATRANI VA BATETI JOC, DE COPII VA BATETI JOC, AVETI UN FIX CU ALEGERILE SI CU PIESA REGIZATA PROST 10 AUGUST !! VEDETI VOI LA VOT PENELENALILOR !!!
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218