REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Turcan: CCR, un instrument politic prin care PSD urmăreşte să controleze şi alte instituţii

Turcan: CCR, un instrument politic prin care PSD urmăreşte să controleze şi alte instituţii

Replica API 20 noiembrie 2020 | 00:00 1367

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, joi seara, că PSD foloseşte Curtea Constituţională a României (CCR) ca pe un instrument politic prin care încearcă să controleze şi alte instituţii ale statului.

Raluca Turcan

"Este deja evident pentru toată lumea că această instituţie atât de importantă în respectarea legii a devenit instrument politic. Nu este un secret. Pur şi simplu, toate deciziile CCR au fost sincronizate şi cu discursul public, şi cu deciziile interne ale PSD. Uneori, au fost situaţii în care păreau că nu le-ar da dreptate, dar de fapt ele reflectau o reglare de conturi în interiorul PSD. (...) Menţinerea lui Florin Iordache, autorul moral al Ordonanţei 13, de măcelărire a justiţiei şi de favorizare a infractorilor, într-o funcţie în Consiliul legislativ (...) arată cât de clar prin CCR, practic, urmăresc să controleze politic şi alte instituţii ale statului. Prin CCR controlează şi Consiliul legislativ, şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, şi Avocatul Poporului", a spus Turcan, la Realitatea Plus, scrie Agerpres.

Raluca Turcan consideră că s-a ajuns ca CCR să favorizeze infractorii.

"CCR favorizează infractorii, aşa cum şi PSD, la guvernare şi cu majoritatea parlamentară, favorizează infractorii - şi o spun cu maximă responsabilitate, pentru că putem lua articole de lege mutilate în Parlament care favorizează infractorii. Am uitat oare cum au fost puşi în libertate infractori periculoşi, care după aceea au recidivat cu fapte extrem de grave, de la viol şi crimă? Am uitat oare cum marii corupţi au fost puşi la adăpost prin tot felul de modificări legislative care să îi scoată în afara ispăşirii pedepselor?", a adăugat Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL a explicat că singura metodă prin care se poate schimba organizarea CCR este modificarea Constituţiei, iar pentru aceasta este nevoie de o majoritate calificată în Parlament.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s-a trezit si tarfa asta. Mare politiciana.mars fa
0
0
Are dreptate. Muie PSD!!!!!!!!!!!!!!
1
1
prostanii de la guvernare in afara sa arunce cu cacat pe gura despre altii nu stiu nimic altceva.dar prostii sunt aia care ii voteaza
2
1
nu va mai legati de ciuma rosie , ca si voi ciuma galbena sunteti mai rai
7
2
Esti o curva
4
2
Ciocanitoarea asta in fiecare saptamana vine cu cate ceva in cioc de obicei chestii urat mirositoare. Poate comparatia cu ciocanitorile nu-si are locul-creaturile alea sunt utile. Carcalacul femela.
5
2
rau am ajuns daca secretara asta proasta este vicepremier si ne spune chestii care sunt total anticonstitutionale. Cand o cad pe proasta asta mi se face dor acum de Dancila...sper sa nu ma culc viu si sa ma trezesc mort
9
2
Numai cand nu convine CCR este psdist!La nivelul Presedintelui dar si al Guvernului sunteti inflamati cu un virus mai puternic decat SAR,acesta se numeste PSD vir!Am citit si declaratiile "faimosului" jurnalist Bogdan Rares,legat de pactul pe sanatate si imi dau seama ca sunteti plecati cu sorcova inainte de sarbatori!Apropo ca sa fim obiectivi legat de spitale facute intre 2012 si 2020:spital municipal Craiova,spital copii Victor Gomoiu,spital Mioveni,spital ortopedie Foisor!PSd sunt prosti si nu dau raspunsuri corecte!!
8
1
corect impotriva hotilor pesedei !!! De la mine numai muie cu mult cacat ca nu-mi pot permite mai mult !!! Cu scuzele de rigoare date cacatului !!!
2
7
Rau a ajuns democratia in Romania. Un vicepremier se pronunta public impotriva constitutiei!...
8
2
CCR nu ia masuri de desfiintare a pensiilor speciale, sa dispara detot.
2
5
cum scrie si Doru nici eu nam pretentie la doamna sa inteleaga ce scrie in constitutie dar vad cam de 1 an atacuri la constitutia Rominiei ceea ce este f grav astia vor sa modifice constitutia s-o faca ca la rusi pe viata
8
1
De la doamna aceasta nu am pretentia sa inteleaga ce scrie in constitutie. Deci , asta e... e "grele" cu articolele de acolo. dar aduce niste acuze care trec de declaratiile politice , parca ar fi niste acuzatii penale. Ar trebui chemata pe la tribunal.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614