REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Turcan: Creşterea euro este o fluctuaţie temporară; nu are legătură cu situaţia politică din România

Turcan: Creşterea euro este o fluctuaţie temporară; nu are legătură cu situaţia politică din România

Replica API 24 februarie 2020 | 00:00 467

Raluca Turcan

Prim-vicepreşedintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, a precizat, sâmbătă, că deprecierea leului şi creşterea euro este "o fluctuaţie temporară", care nu a fost creată de situaţia economică sau politică din România.

"Creşterea punctuală a euro, zilele trecute, este o fluctuaţie temporară, de altfel, cu câteva zile înainte, leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internaţional al fluctuaţiilor de cerere şi ofertă, a avut de suferit şi leul românesc. Am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor şi care a apreciat clar că această scădere a leului din ultimele zile nu are nicio legătură cu evoluţia economiei româneşti, cu contextul economic al României, ci a fost generată strict de evoluţiile euro în plan regional", a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Întrebată de presă dacă nu cumva situaţia politică instabilă din România a dus la creşterea euro, Turcan a răspuns: "Nu există nicio legătură. În secunda zero în care Guvernul a fost demis şi am anunţat alegeri anticipate, leul a avut cea mai bună evoluţie şi atunci s-a simţit semnalul existent în piaţă cu privire la raportarea la contextul politic din momentul respectiv şi la aşteptarea legată de alegeri anticipate. Aşadar, răspicat, nu există nicio legătură între ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în România şi aşteptarea de alegeri anticipate şi deprecierea punctuală a euro generată de contextul financiar regional."

Leul s-a depreciat joi cu 0,45 bani (0,09%) faţă de euro, moneda europeană atingând un nou maxim istoric, iar cursul stabilit de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4,7834 lei/euro. BNR a cotat miercuri euro la 4,7789 de lei. Leul a mai atins o cotaţie minimă record joi, 21 noiembrie, când cursul a fost de 4,7808 lei/euro.

La finele lunii ianuarie, analiştii financiari CFA România anticipau o depreciere a leului în următoarele 12 luni, până la un curs 4,8823 lei/euro, şi o majorare a ratelor de dobândă atât pentru scadenţele scurte cât şi pentru cele lungi, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urata asta mananca din gunoaie? Cred ca, daca n-ar avea piele, i s-ar imprastia oasele...
0
0
Asta stie si economie?Intreb ptr.un prieten.
0
1
Turcan asta habar nu are sau se face ca nu stie, cresterea euro este normala si are o mare legatura cu politicul,politicienii conduc tara si nu o fac bine chiar deloc.Asta duce la o economie de rahat care duce la slabirea monedei nationale. Doamna Turcan si handicapatii din parlament ne cred prosti.
2
1
Sunt toate sansele ca euro sa ajunga la 6 Lei anul acesta, si asta datorita politicilor economice dezastruoase ale actualului guvern si genialului ministru de finante.
4
1
adevarat este ca incet dar sigur politicienii nostrii ne afunda in ...rahat!Cel mai grav este ca putin se prind la alegeri cand ni se ofera o mica sansa!
3
0
in ochii votantilor vostri
4
1
asta nu stie ce este aia oglinda?
4
1
Are legatura cu botul tau siliconat ! Ajunge Euro la 5 lei datorita incapabililor ca tine , ca Citu sau ca Violeta BauBau Alexandru !
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614