REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Turcan: Decizia CCR nu înseamnă că Parlamentul condus de PSD a devenit brusc legitim

Turcan: Decizia CCR nu înseamnă că Parlamentul condus de PSD a devenit brusc legitim

Replica API 24 februarie 2020 | 00:05 223

Raluca Turcan

Vicepremierul interimar Raluca Turcan afirmă că decizia CCR care stabileşte că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier "nu înseamnă că Parlamentul condus de PSD a devenit brusc legitim, nici că românii nu au în continuare dreptul să dorească alegeri anticipate".

"În fiecare zi, PSD face probabil şedinţe în care dezbate ce mai poate face pentru a bloca România şi pentru a da vina pe PNL. Pentru că acesta este obiectivul majorităţii PSD din Parlament: cum să pună beţe-n roate PNL, în an electoral. Din pur cinism politic. Judecătorii CCR au decis în 2014 că Preşedintele nu este obligat să desemneze, automat, pe acel premier propus de un partid sau o alianţă care îşi revendică majoritatea mandatelor înainte de votul propriu-zis de învestitură. Astăzi, la sesizarea PSD, CCR a luat o decizie exact opusă celei de acum şase ani, făcându-ne să ne întrebăm ce anume a făcut ca argumentele din 2014 să nu mai funcţioneze azi, într-o speţă similară", scrie Raluca Turcan luni, într-o postare pe Facebook.

Ea adaugă că liberalii vor aştepta motivarea deciziei CCR.

"Decizie care nu înseamnă nici că acest Parlament condus de PSD a devenit brusc legitim, nici că românii nu au în continuare dreptul să dorească alegeri anticipate. Am avertizat PSD că există soluţii pentru orice tip de blocaj, indiferent cât de încrâncenată este dorinţa lor de a ţine România departe de urnele de vot", susţine Turcan, potrivit Agerpres.

Vicepremierul interimar precizează că până la rezolvarea "acestui conflict făţiş pe care PSD îl are cu poporul român", PNL se va ocupa "cu seriozitate" de problemele guvernării, aşa cum a făcut-o în ultimele trei luni.

"România are dreptul la o bună guvernare, o are acum şi o va avea încă 4 ani cu PNL", mai spune Turcan.

Curtea Constituţională a României a stabilit, luni, că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
urata esti DOAMNE antipatica nesuferita
1
0
Cretina sinistra. Orice ar fi parlamentul condus de psd, dar legitim este, vaca imbecila. Spre deosebire de voi, ala a fost ales. Multa muie cu kkt it doresc, si tie si celor care au votat Ciolhannis.
11
1
Doar dependentii de droguri refuza realitatea Turcano. Nu mai incerca sa ne aburesti cu rastalmacirea deciziei. Sunteti guvern ilegitim. Stop. Limbajul de lemn cu care incerci sa dai vina pe psd nu mai tine. L ati folosit prea des si s a uzat. La fel de uzata esti si tu si gorghiu si orban si restul penelor. Mars la alegeri la termen si incercati sa faceti majoritate in parlament. Dar pana atunci sa stiti ca ati ajutat psd sa mai guverneze un mandat si sa l suspende pe kwj. Sunt dezamagit de voi. Proasto!
11
1
... Dar tot o curva este ! Asta-i si urata si proasta !
11
0
Proasta asta imi aduce aminte de colega ei Elena Udrea care se baga in tot
11
1
Dupa Udrea care dintr-o sugatoare de fluire a ajuns sa conduca tara vine amanta lui Stolojan urata cu dragi sa ne dea lectii. Doamne mult au gresit romanii daca ne blgoslovesti asa!
12
0
asta e cateaua pnl.
15
2
Multi iau salarii degeaba si dorm de rup pamantul in loc sa lucreze ? Pentru ce i-am ales ? Doar ca sa faca umbra pamantului ?
12
3
Nu, asta inseamna ca sunteti prosti, ca nu intelegeti litera si spiritul constitutiei si ca obsesia puterii v-a intunecat mintile. Uratenia pamantului, Gone in Sixty Seconds ! Eu nu-mi mai las copilul sa se uite la tv. Te-a vazut intr-o seara si s-a refugiat speriat in bratele mele. In noaptea aceea a tresarit tot timpul in somn...
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369