REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Turcan: Guvernul a creat cadrul legal pentru proiectele mari de investiţii derulate în parteneriat cu autorităţile locale

Turcan: Guvernul a creat cadrul legal pentru proiectele mari de investiţii derulate în parteneriat cu autorităţile locale

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:00 1179

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, vineri, că Guvernul sprijină proiectele mari şi a exemplificat în acest sens suportul acordat autorităţilor locale din Sibiu pentru construcţia a două centuri ocolitoare, una pentru municipiul Sibiu, cealaltă pentru municipiul Mediaş.

Raluca Turcan

"Astăzi suntem la Sibiu pentru că aici nu există nicio reţinere pentru a asuma proiecte mari, în parteneriat cu Guvernul României. Guvernul României a creat cadrul legal pentru ca proiecte mari să poată să fie finanţate şi pregătite în parteneriat cu autorităţile publice locale. La Sibiu putem vorbi deja despre două proiecte mari, de investiţii, care vor marca în mod categoric calitatea vieţii în judeţul Sibiu; primul este Spitalul Judeţean nou din Sibiu, care va avea o finanţare din Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă în valoare de 500 de milioane de euro (...). Al doilea proiect mare despre care vorbim în judeţul Sibiu, este Centura Ocolitoare Sud. Acest proiect va fi predat de către Ministerul Transporturilor Consiliului Judeţean Sibiu pentru a începe documentaţia necesară realizării acestui proiect. Practic, Ministerul Transporturilor prin Compania Naţională de Investiţii va asigura partea de audit şi de identificarea finanţării, iar ceea ce ţine de pregătirea tehnică şi temeinică a acestui proiect, va fi asigurată de Consiliul Judeţean Sibiu. Pentru Centura Ocolitoare Sud, în momentul de faţă, Guvernul României alocă bani pentru pregătirea documentaţiei tehnice şi, de asemenea, finanţarea poate fi asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare", a precizat vicepremierul Raluca Turcan, scrie Agerpres.

Raluca Turcan a mai anunţat că Guvernul sprijină şi construcţia Centurii Ocolitoare a Municipiului Mediaş.

"Nu mai puţin importantă este şi varianta ocolitoare Mediaş, un proiect despre care s-a vorbit foarte mult până acum, însă paşi concreţi nu au fost făcuţi. Chiar dacă Guvernul Orban a alocat finanţare din bugetul de stat pentru acest proiect, din cauza întârzierilor legate de documentaţie, aceşti bani nu au putut fi folosiţi în construcţia propriu-zisă a acestei variante şi de aceea, astăzi, Guvernul în parteneriat cu Primăria Mediaş va pune bazele preluării realizării documentaţiei tehnice, urmând ca finanţarea să fie, de asemenea, asigurată în parteneriat", a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost prezenţi vineri la sediul Consiliului Judeţean Sibiu, unde Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat două parteneriate privind realizarea celor două variante ocolitoare, respectiv varianta ocolitoare Sibiu Sud şi centura Mediaşului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prosteala. ex; PESEDEUL, CU RUSI AU FURAT FLOTA!
0
0
Ati dat bani in Sibiu pentru ca Iohanis este de acolo, imaginea presedintelui nu putea fi compromisa.
2
1
stat mafiot 100%
3
1
La TM pe undeva calea girocului sau zona soarelui o femeie ce sa intors din Olanda si si a deschis un mic business shaormerie sau langoserie in fine ,atita ta sau jucat cu creierii ei OPC ,jandarmeria,localii pina femeia nu a mai putut plati amenzi le si sa sinucis ,oare vinovatii vor platii sau se foloseste vechea reteta ,mortul e cel vinovat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218