REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Turcan: Guvernul Dragnea - Tudose ascunde în mod premeditat date despre execuţia bugetară

Turcan: Guvernul Dragnea - Tudose ascunde în mod premeditat date despre execuţia bugetară

Replica API 30 august 2017 | 00:57 427

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan acuză Guvernul că ascunde în mod premeditat date despre execuţia bugetară şi îi solicită acestuia să prezinte Parlamentului date exacte privind execuţia bugetară pe ministere, deficitul actualizat, inclusiv deficitul fondului de pensii, stadiul investiţiilor publice pe capitole şi pe fiecare minister în parte.

”Considerăm că Guvernul ascunde date esenţiale şi considerăm că domnii Tudose, Dragnea şi Tăriceanu, prin iresponsabilitatea de care dau dovadă, duc România spre o criză fix precum cea din 2008-2009. Altfel nu se explică goana furibundă pentru a stoarce mediul privat de ultimele resurse. Guvernul îndreaptă România spre un scenariu asemănător celui de criză”, a declarat Raluca Turcan potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL.

Ea precizează că, în condiţii de creştere economică, deficitul creşte, ”statul jupoaie firmele”, iar investiţiile publice sunt aproape de zero.

”Nicio investiţie serioasă nu va rămâne după guvernul PSD-ALDE. Banii vor dispărea şi or să apară domnii Tudose, Dragnea şi Tăriceanu să spună că altcineva este vinovat. Situaţia este gravă şi tocmai lipsa oricăror informaţii clare prezentate Parlamentului, alimentează suspiciunile că această guvernare în derivă împinge România în criză. Toţi cei care se uită şi nu fac nimic sunt în culpă. Oameni politici, instituţii, patronate”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Ca urmare, Turcan adresează public invitaţia primului ministru şi membrilor cabinetului de a merge în Parlament pentru prezenta situaţia exactă, pe fiecare minister în parte, atrăgând atenţia că, în caz contrar, se încalcă legea răspunderii ministeriale, scrie news.ro.

”Fondurile care administrează pilonul 2 sunt tocmai cele care împrumută statul ca să poată plăti pilonul 1. Nu a existat într-un guvern o lipsă mai mare de logică elementară şi de înţelegere a modului cum funcţionează economia reală (...) Nu întâmplător vedeţi aceste bâlbâieli constante la nivelul guvernului. Ele nu exprimă decât faptul că au scăpat hăţurile, că situaţia economică este ieşită din parametrii normali şi că fac tot posibilul pentru a ascunde aceste realităţi. Vor să-şi acopere incompetenţa cu banii celor din mediul privat”, a conchis Raluca Turcan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Curva lui Stolojan nu mai poate de grija poporului. Mars javra!
0
0
Gigi are dreptate!Hienele rosii amestecate cu sacalii galbeni care au format USL -ul ,inca imput scena politica! CU MARE DRAG:moarte lor,o moarte grea,asa cum si noi o induram de 27 ani.
1
0
Apare hiena liberal-basista si face o dezvaluire epocala : Sacalii pesedisti , fura la cantar ! Pai , bre , sinistratilor , ponositilor , ratatilor , stim ca leprele rosii -sacalii pesedisti - mint de ingheata apele , dar mai stim si ca leprele galbejite - hienele liberale , ,,a lu Relu , a lu Relu'' , au facut la fel ! Sa vedeti , ce-o sa va votam , la alegerile care vin !
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614