REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Turcan: Guvernul va adopta un set de OUG care să pregătească baza legislativă pentru cheltuirea judicioasă a fondurilor europene

Turcan: Guvernul va adopta un set de OUG care să pregătească baza legislativă pentru cheltuirea judicioasă a fondurilor europene

Replica API 22 ianuarie 2020 | 17:21 225

Raluca Turcan

Guvernul va adopta un set de ordonanţe de urgenţă care să pregătească baza legislativă pentru "cheltuirea judicioasă a fondurilor europene", a declarat viceprim-ministrul Raluca Turcan.

"Astăzi, după cum bine ştiţi, ministrul Fondurilor Europene împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban au prezentat mediului de afaceri şi structurilor asociative oportunităţile de sprijinire a mediului de afaceri în următorul exerciţiu financiar în care România intenţionează să intre pregătită cu proiecte mature, proiecte finalizate, proiecte pentru care să fie deja gândite axele de finanţare, pentru ca, odată cu începutul anului 2021, fiecare euro să înceapă să fie cheltuit. Practic, prioritatea Guvernului Orban este ca începutul anului 2021 să aducă euro în România direcţionaţi pe cei trei mari parteneri pe care-i avem, pe de-o parte instituţiile publice, pe de altă parte mediul de afaceri cu structurile asociative şi, evident, cetăţenii, beneficiari direcţi ai fondurilor europene", a declarat Raluca Turcan, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, la Palatul Victoria.

Vicepremierul a explicat că Guvernul aşteaptă propuneri concrete din partea mediului de afaceri.

"După ce avem finalizată, să spunem, o listă cu puncte concrete pe care le putem susţine din partea mediului de afaceri, la fel şi din partea autorităţilor publice, vom adopta arhitectura instituţională pentru următorul exerciţiu financiar şi în baza acestei arhitecturi instituţionale un set de ordonanţe de urgenţă care să pregătească baza legislativă pentru cheltuirea judicioasă a fondurilor europene", a declarat Turcan.

Ea a adăugat că, odată cu pregătirea exerciţiului financiar viitor, România va urmări, totodată, principiile fundamentale ale UE - descentralizarea şi subsidiaritatea.

"Dorim descentralizarea Programului Operaţional Regional, dorim, de asemenea, simplificarea procedurilor de achiziţii publice şi debirocratizarea procesului de atragere a fondurilor europene. Sunt câţiva paşi extrem de importanţi", a mai declarat Raluca Turcan, scrie AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa inteleg ca nu exista lege referitoare la utilizarea fondurilor europene??Eu stiu ca fondurile trebuiesc cheltuite conform proiectelor avizate dar ce inseamna "judicioasa"poate ne explica doamna!!Poate doreste sa se refere la niste Proiecte cu un randament ridicat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614