REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Turcan: Între doi salariaţi cu aceeaşi funcţie din administraţia locală e o diferenţă de salariu de 10.000 euro anual

Turcan: Între doi salariaţi cu aceeaşi funcţie din administraţia locală e o diferenţă de salariu de 10.000 euro anual

Replica API 21 aprilie 2021 | 23:59 1621

Un angajat la un Consiliu Judeţean câştigă un salariu anual cu aproape 10.000 de euro mai mare decât un salariat care are aceeaşi pregătire şi aceeaşi funcţie, dar este angajat într-o Primărie de comună, a arătat marţi ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

"Pentru aceeaşi funcţie, aceeaşi pregătire, sunt acum salarii de bază diferite. Concret, un consilier superior gradaţia 5 în administraţia locală (într-o primărie de sector) are un salariu de bază, în timp ce aceeaşi funcţie în administraţia centrală (într-un minister) este remunerată cu totul diferit, respectiv cu un salariu mult mai mic. Diferenţa între doi angajaţi cu aceeaşi funcţie, aceeaşi pregătire şi care fac acelaşi lucru, nu are nicio logică. Alt exemplu, un consilier grad profesional superior (S) angajat la Consiliul Judeţean câştigă cu peste 4.000 de lei în plus faţă de un angajat cu aceeaşi funcţie, dar într-o primărie de comună. Deci pentru aceeaşi pregătire, aceeaşi funcţie, aceeaşi răspundere avem o diferenţă de 800 de euro lunar pentru unii, respectiv de aproape 10.000 de euro anual", a precizat Raluca Turcan, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a făcut aceste observaţii după întrevederea avută marţi cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România.

"Astăzi am discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România despre noua lege a salarizării, aleşii locali menţionând situaţii concrete de inechitate în salarizare, care creează, pe bună dreptate, nemulţumire în rândul angajaţilor. (...) Trebuie să punem ordine în acest haos prin stoparea acestor anomalii, iar o componentă importantă în noua lege a salarizării este reaşezarea administraţiei publice locale pe grila de salarizare", a menţionat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a precizat că a mai discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România şi despre subiectul asistenţei sociale.

"Pe agenda întâlnirii de lucru cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România am mai avut o temă prioritară pentru Ministerul Muncii, dar şi pentru administraţia locală: asistenţa socială. Este limpede pentru toată lumea că avem nevoie de servicii integrate în comunităţi. Pe următorul exerciţiu financiar avem alocaţi bani cu care să putem susţine asistenţa socială integrată, iar Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a început deja să lucreze la pregătirea unui cadrul legal mai flexibil", a încheiat Raluca Turcan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
explicatia e simpla, trebuie sa castige smecherii la o interpretare si sa piarda fraierii la cealalta interpretare, pricepi? ce nu e clar? astfel legea e pentru toti!!!
0
1
Oare cum cei din perioada comunista, dadeau legi simple si clare pentru toata lumea????!!!Acum se dau legi cat mai stufoase, sa nu intelegi nimic din ele.....
6
0
Sa fie normata si munca daca toti au acelas salariu. Daca altul are 3 hartii de rezolvat si altul 100 sa se imparta corect. Luam norma dupa cel care lucreaza cel mai incet.
6
0
si cu aia din administratia centrala am rezolvat o de am ajuns deja la comune, aia din agentii si ONG care mananca o groaza de bani, cu aia ce faceti , incepeti cu aia doamna, cu dvs chiar
7
0
D- na, nu este acelasi lucru comuna cu judetul!faceti diferenta.
4
1
Cu butoiul si linguroiul
5
1
mananci kkt
8
3
lasa bre ca asa e si pe la privati, nu e mare diferenta, pile sa ai!!!
8
4
Mai spune-ne cum o lauda,i de ni se facea sila, pe Nuti urrea. Javra ce esti
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920