REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Turcan: Niţu merită o monitorizare atentă. Surprinzător că, după numirea lui, Ponta a primit NUP în cazul de plagiat

Turcan: Niţu merită o monitorizare atentă. Surprinzător că, după numirea lui, Ponta a primit NUP în cazul de plagiat

Replica API 23 mai 2013 | 00:00 180

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a scris miercuri pe blog că Tiberiu Niţu "merită o monitorizare atentă din partea opoziţiei", afirmând că i se pare "surprinzător" că, după numirea sa, Victor Ponta "a primit NUP în scandalul în care era acuzat de plagiat". Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a postat miercuri, pe blogul său, un text intitulat "Se albesc dosarele - plagiatul a primit un NUP", în care critică decizia instanţei în dosarul în care premierul Victor Ponta era acuzat de plagiat.

"Cred că Niţu (procurorul general desemnat, Tiberiu Niţu - n.r.) merită o monitorizare atentă din partea opoziţiei. Mi se pare surprinzător faptul că, imediat după numirea sa, Victor Viorel Ponta a primit un NUP în scandalul în care era acuzat de plagiat. Mă aşteptam ca unele numiri controversate să nu genereze şi decizii controversate!", scrie Turcan pe blog.

Aceasta susţine că "în ultimele două zile, vedem la televizor un spectacol al arestărilor, dar nimic despre deciziile luate de Parchetul lui Niţu, care a lustruit imaginea doctorului Ponta şi spune că premierul nu a plagiat!". "Victor Ponta este curat ca lacrima! De ce ne lăsăm atât de uşor duşi de nas? Îmi este frică de o perioadă în care justiţia va întoarce favoruri clasei politice", mai scrie vicepreşedintele democrat-liberal.

Potrivit Ralucăi Turcan, "acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Ministerul Educaţiei, când ministrul de atunci, Ecaterina Andronescu, a anulat incompatibilităţile dintre funcţia de rector şi cea de politician".

"Astfel, clientela USL-istă a beneficiat din plin de aceste decizii iresponsabile. Să fim atenţi la ce se va întâmpla pe viitor. Să nu uităm şi de ceilalţi miniştri USL care s-au perindat pe la învăţământ şi au desfiinţat comisii şi au pus în ramă diploma de doctor a şefului ierarhic", îşi încheie Turcan postarea pe blog.

În 16 mai, Parchetul instanţei supreme a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul lui Victor Ponta pentru că lucrarea acestuia are o structură proprie şi nu se aseamănă ca tot unitar cu niciuna din cele patru lucrări presupuse a fi plagiate, nefiind constatată nicio reproducere, totală sau parţială.

Denunţul la Parchetul instanţei supreme în acest caz a fost făcut în 22 august 2012, de către Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Minel Augustin Ofiţeru.

Denunţătorii au susţinut că, din cele 292 de pagini ale lucrării "Răspunderea în dreptul internaţional umanitar", publicată de Editura Universul Juridic în 2010, lucrare care îi are ca autori pe Victor Ponta şi Daniela Coman, "un număr de 113 pagini nu constituie o operă de creaţie originală proprie, ci reprezintă o însuşire frauduloasă a produsului de creaţie intelectuală a patru autori".

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614