REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Turcan: Principalii responsabili sunt în fruntea Camerei Deputaţilor, a Senatului. Încearcă să valorifice politic o criză de sănătate

Turcan: Principalii responsabili sunt în fruntea Camerei Deputaţilor, a Senatului. Încearcă să valorifice politic o criză de sănătate

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 1049

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat sâmbătă că persoanele aflate în fruntea Camerei Deputaţilor, a Senatului şi a Curţii Constituţionale au făcut "un front comun" şi încearcă să "valorifice politic" o criză de sănătate publică.

Raluca Turcan

Turcan s-a referit şi la proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea.

"Faptul că un proiect de lege atât de important este tratat la "şi altele", sunt aduşi la dezbateri oameni care au politici clar conspiraţioniste şi instigatoare, tocmai ca să-şi fundamenteze discursul împotriva sănătăţii publice a românilor, mi se pare că principalii responsabili sunt, de fapt, exact acolo, în fruntea Camerei Deputaţilor, a Senatului, a Curţii Constituţionale, sunt printre acei oameni care au făcut un front comun şi încearcă să valorifice politic o criză de sănătate publică", a spus vicepremierul într-un interviu acordat Digi24, scrie Agerpres.

Raluca Turcan a spus că "pur şi simplu pun voturi contra sănătatea oamenilor".

"Mie lucrul acesta mi se pare respingător. Şi, ca om de rând, resping acest comportament. De ce un discurs propagandistic al lor, care caută doar câştig electoral, pune în pericol viaţa părinţilor mei, care la 70 şi ceva de ani poartă mască şi stau în casă şi ies doar să plimbe un căţel bolnav? De ce comportamentul lor să afecteze viaţa e milioane de români, care au făcut sacrificii, pentru că gestionarea perioadei de criză şi de stare de urgenţă a presupus un sacrificiu uriaş", a afirmat Turcan.

Vicepremierul a spus că liderii PSD nu au adus alternative pentru a gestiona sănătatea publică.

"Ce mi se pare cinic, însă, că după ce au văzut că rezultatele sunt bune, s-au gândit să spună: hai, domnule, că sunt prea bune, trebuie să facem ceva în ţara asta să înceapă să meargă prost. Dacă începe să meargă prost, punem degetul pe guvernanţi că ei sunt de vină. În loc să îşi asume, haideţi, nu e bună legea carantinării şi izolării, în 10 minute, într-o zi, pun alternativă pe masă. Ce alternativă a pus PSD în ultima perioadă pentru a gestiona sănătatea publică? (...) Am dat un ordin care restrângea drepturi. De ce, în secunda doi când a apărut acel ordin, dacă au considerat că este greşit, pentru că am spus, da, oamenii care sunt bolnavi riscă să îmbolnăvească şi pe cei din jur, trebuie să stea acasă sau în carantină, de ce atunci când am dat ordinul de ce nu au depus o iniţiativă legislativă cu majoritatea parlamentară pe care o au, să treacă acea iniţiativă legislativă în câteva zile prin Parlament?", a spus Raluca Turcan.

Comisia juridică a Senatului a decis, sâmbătă, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterii asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DACA NU AI MAJORITATE IN PARLAMENT DE CE GUVERNEZ,,,DEMISIA ,,AFARA JAVRA ORDINARA.
0
1
Daca gandesti cum ai fata e clar dar ati vrut schimbare aveti schimbare si apropo se apropie 10 august vine diaspora ha ha ha
2
0
Lasati puterea pc mina celor care au majoritate daca nu va convine nimic !-----dar nu plecati voi de la cascaval !
1
1
De ce nu-i vezi? Au ei sunt niste nestemati, niste pretiosi si niste minunati? Lasati-ne ca stim sa ne purtam de grija singuri.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369