REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Turcan, referitor la achiziţiile publice: Gândim o taxă de timbru pentru cei care vor să conteste un proiect

Turcan, referitor la achiziţiile publice: Gândim o taxă de timbru pentru cei care vor să conteste un proiect

Replica API 30 ianuarie 2020 | 21:48 295

Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul lucrează la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care procedura achiziţiilor publice să fie simplificată, astfel încât, pentru a contesta în instanţă un proiect, să se plătească o taxă de timbru, "ca garanţie" a existenţei unor probleme.

"Să ştiţi că şi aici am avansat foarte mult. Pe partea de achiziţii publice lucrăm acum la un proiect şi probabil că în două săptămâni vom ieşi cu el, de simplificare a procedurii achiziţiilor publice şi, mai mult decât atât, pe partea de fonduri europene urmează să ieşim cu o Ordonanţă de Urgenţă pentru a aduce completurile specializate pe procesele care blochează în momentul de faţă proiecte de infrastructură pe fonduri europene. Ca să poţi obţine soluţiile mai repede şi dacă sunt contestatari de profesie (...) Se judecă în regim de urgenţă, există şi sancţiuni dacă sunt contestatari de profesie. Gândim inclusiv o taxă de timbru pentru cei care vor să conteste, astfel încât atunci când conteşti un proiect ai garanţia că acolo, într-adevăr, sunt nişte probleme", a afirmat Raluca Turcan, marţi, la B1 TV, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A-ti gandit-o. Marile proiecte au fost contestate si de firme cu bani. Idee a la Turcan. A plecat PSD si au venit alti cugetatori. In UE cum e? De ce drak nu copiati de acolo daca nu aveti solutii?
3
1
este un lucru ft. important . Asa se elimina procesomanii. IN cazul in care pierd contestatia sa piarda banii . Sa vedem cine mai indrazneste sa conteste numai de dragul de a intarsia achizitia ca nu a castigato.Bravo Raluca . Si eu ampropus-o mai demult ca inbunatatire la legislatie.
1
6
PDL,,V-AM PROSTIT ,,VA CONDUCE UN CANGAU SI UN BAVARZ.
4
1
asa este normal
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218