REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Turcescu îi cere Ministerului Educației să comunice situația de la Școala nr. 1 din Constanța

Turcescu îi cere Ministerului Educației să comunice situația de la Școala nr. 1 din Constanța

Replica API 1 noiembrie 2017 | 21:26 439

Deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, în urma articolului apărut în presa locală și a comunicatului de presă a președintelui PMP, Claudiu-Iorga Palaz, a adresat o interpelare ministrului Educației, Liviu-Marian Pop, cu privire la lipsa unui post de şofer pentru microbuzul şcolar alocat Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanţa.

Începând cu anul 2016, Ministerul Educației a făcut investiția și a achiziționat acest autovehicul, însă nu a alocat și un post de șofer în organigrama instituției amintite, astfel încât conducerea, ori de câte ori sportivii au de făcut o deplasare la importante competiții interne și internaționale, este obligată să apeleze la soluția închirierii unei mașini.

În ultimii ani, Guvernul s-a arătat interesat de situația transportului elevilor și a alocat sume importante de bani pentru achiziționarea microbuzelor școlare. Deși părea a fi o investiție de succes la momentul respectiv, multe dintre județele țării s-au confruntat cu numeroase probleme. Cele mai multe s-au lovit de stufoasa legislație care nu le permitea angajarea unor șoferi profesioniști, din cauza posturilor blocate din administrația publică locală. În practică, pentru a angaja un şofer, un primar avea nevoie de semnătura premierului, printr-un procedeu birocratic complicat care putea dura câteva luni. Angajările se făceau numai cu aviz de la finanţe şi cu semnătura primului-ministru.

Această procedură anevoioasă a cauzat apariția multiplelor probleme în care autovehiculele achiziționate de către Ministerul Educației, cu scopul de a transporta elevii la unitățile de învățământ, să fie uitate în parcări, pline de rugină sau defecte.

”Având în vedere aspectele semnalate, i-am solicitat ministrului Educației, Liviu-Marian Pop, să îmi comunice dacă Ministerul Educației este la curent cu problema lipsei șoferilor din organigrama unităților de învățământ, ce soluții se găsesc pentru rezolvarea acesteia și în cât timp Clubul Sportiv Școlar nr. 1 din Constanța va avea un post de șofer alocat”, a punctat Turcescu.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gaaaata am vaz ii muc.fa bine si infuleca-l ca te vede palaz si vrea parte.nu ai vaz cum vrea parte de la bugetul constantei.zisese facee' treaba traseistu.
0
0
cu siguranta nu votantii ciumei rosii, ci oamenii ce au capul pe umeri si au fost capabili sa discearna intre o minciuna si o certitudine
1
0
Cine dku tea votat pe tine mai colonelule in Cta. Tu reprezinti Comstanteni. Vai si vai inocentilor de te-au votat. Bugetar si atiit ai sa halesti buget 4 ani si atiit. Im fapt esti un al doilea REMUS CERNEA un parasutat.
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218