REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Turcescu: „Instituţia de învăţământ a Serviciului Român de Informaţii are mari probleme de credibilitate”

Turcescu: „Instituţia de învăţământ a Serviciului Român de Informaţii are mari probleme de credibilitate”

Replica API 25 octombrie 2017 | 00:00 395

Deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, în cadrul interpelării de ieri și a declarației politice susținute astăzi la tribuna Parlamentului, i-a solicitat directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Raul Hellvig, comunicarea numărului și numelor tuturor absolvenților Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul” care au obţinut, în ultimii 10 ani, diploma de licenţă, master, doctorat sau cursuri postuniversitare (colegiu).

Solicitarea vine ca urmare a declarației fostului ministru Eugen Teodorovici, care a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate, că a primit o diplomă de la Academia Naţională de Informaţii, fără măcar să treacă pe acolo.

Robert Turcescu: ”Instituţia s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă, însă dezvăluirea lui Teodorovici e doar una din cine ştie câte asemenea cazuri. Cu siguranţă vă amintiţi că şi Nicolae Sergiu Ciobanu, inculpat în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale în care sunt implicaţi şefi din CNAS şi CASMB, îi spunea reprezentantei unei firme, potrivit unor stenograme, să facă nişte cursuri la Academia Naţională de Informaţii, deoarece prezenţa nu este obligatorie, însă absolvirea unor astfel de cursuri e o bună ocazie de a se împrieteni cu politicieni influenţi.

Constatăm deci că instituţia de învăţământ a Serviciului Român de Informaţii are, în acest moment, mari probleme de credibilitate, care trebuie rezolvate de urgenţă. Este incredibil că o astfel de instituţie este folosită strict ca pepinieră pentru pile şi relaţii, iar diplomele ei sunt acordate pe nimic.

E timpul să punem lucrurile la punct şi aceste instituţii de învăţământ să îşi recâştige credibilitatea, renumele şi profesionalismul”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
JIGODIILOR VOI SUNTETI IN MASURA SA DEOSEBITI UN ADEVAR DE O MINCIUNA SAU SA INTELEGETI CE ESTE PERMIS SI CE NU, GRADUL VOSTRU DE INTELEGERE ESTE REDUS DACA NU NUL. RUSINE
0
0
dubios daca un acoperit care acum ceva timp plingea sa fie iertat acum da lectii de credibilitate ce cauta asta la Constanta pe liste va mai voteaza dracu si luati masuri frate cu animalele astea nu mai le lasati sa va calce ori sunteti din peie Servici trezitiva
0
1
da da vedem muk muk bagal in gura repede pin nu te vede palaz si o sa tre sa il inparti dupa.
1
1
A reaparut pentru cei care l au votat di cu siguranta nu o sa o mai faca!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367