REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Turcia: O centrală termică ameninţată de un incendiu a fost evacuată

Turcia: O centrală termică ameninţată de un incendiu a fost evacuată

Replica API 6 august 2021 | 00:00 460

O centrală termică din sudul Turciei, aflată pe coasta Mării Egee, a fost evacuată miercuri întrucât era ameninţată de un incendiu declanşat în urmă cu o săptămână, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Centrala este în curs de a fi complet evacuată", a scris pe Twitter primarul oraşului Milas, Muhammet Tokat.

O echipă a France Presse prezentă la faţa locului a văzut pompieri, poliţie şi locuitori părăsind zona, în timp ce perimetrul centralei situate în apropierea oraşului Milas era înconjurat de flăcări.

"Flăcările au pătruns în incinta centralei termice", a mai anunţat primarul oraşului, Muhammet Tokat. În imaginile publicate pe internet de primar se putea vedea un incendiu violent la porţile centralei termice.

Autorităţile locale informaseră anterior că rezervoarele de hidrogen utilizate pentru răcirea centralei electrice, care funcţionează cu combustibil şi cărbune, au fost golite şi umplute cu apă ca măsură de precauţie.

Incendiul a ajuns la porţile centralei în contextul în care regiunea este afectată de mai bine de o săptămână de incendii fără precedent, care au provocat moartea a opt persoane şi au distrus zone imense de pădure de-a lungul coastei de sud a Turciei.

În cursul serii, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, într-un interviu televizat, că centrala termică "riscă să fie distrusă de incendiu".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369