REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

TURCIA: ZECI DE ARESTĂRI în legătură cu ofensiva din Siria

TURCIA: ZECI DE ARESTĂRI în legătură cu ofensiva din Siria

Replica API 23 ianuarie 2018 | 01:54 221

Autorităţile turce au arestat luni 24 de persoane bănuite de a fi făcut "propagandă teroristă" pe reţelele sociale împotriva ofensivei declanşate de Ankara asupra unei miliţii kurde din Siria, a anunţat luni ministrul turc de Interne, în timp ce Human Rights Watch (HRW) a raportat 30 de arestări, transmite AFP, citată de Agerpres.

Aceste persoane au fost reţinute în cadrul unui raid contra internauţilor turci suspectaţi că au vrut să umbrească imaginea operaţiunii militare, a precizat agenţia Anadolu, citând ministerul de Interne, informează de asemenea AFP.

Anadolu a relevat luni dimineaţa emiterea de către un procuror din Istanbul a 57 de mandate de arestare a unor persoane bănuite în special de "propagandă teroristă" şi "de insultare a preşedintelui" pe Internet în legătură cu ofensiva turcă din Siria.

Nu este clar pentru moment dacă cele 24 de persoane au fost reţinute în cadrul acestei proceduri. Presa a informat asupra deschiderii de anchete în mai multe provincii din Turcia, în special în sud-estul cu majoritate kurdă.

La rândul lor, agenţia de presă Dogan şi organizaţia Human Rights Watch au raportat că 30 de persoane au fost arestate la Diyarbakir, ca urmare a celor publicate pe reţelele sociale.

Printre acestea, scriitoarea şi activista pentru drepturile omului Nurcan Baysal, arestată duminică seara la domiciliul său, potrivit unui comunicat al HRW.

De asemenea, postul public de televiziune TRT a informat că procurorul general din Van (sud-est) a deschis o anchetă vizând patru deputaţi ai principalului partid pro-kurd din Turcia, HDP, formaţiune care a făcut apel pe Twitter la manifestaţii contra ofensivei.

Poliţia turcă a împiedicat duminică desfăşurarea a două manifestaţii de protest, una la Istanbul, unde şapte persoane au fost arestate, iar cealaltă la Diyarbakir. Tot duminică, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat că oricine va răspunde pozitiv apelului HDP va plăti "un preţ foarte ridicat", mai notează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In rou trebuie la fel procedat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614