REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

TURISM LA SUPERLATIV ÎN MAMAIA

TURISM LA SUPERLATIV ÎN MAMAIA

Replica API 13 august 2019 | 02:11 1081

Ca în fiecare an, luna august aduce la jumătatea sa, un val uriaș de turiști străini și români. Aceștia nu se încadrează la capitolul oamenilor care vin să se relaxeze pe plajă, să profite de ultima parte a verii sau să se bucure de concediu liniștiți. Timp de 6 zile Mamaia devine Ibiza Europei de Est datorită festivalului SUNWAVES. Acesta se desfășoară de două ori pe an, încă din 2007. Prima ediție se organizează în jurul datei de 1 Mai, iar cea de-a doua la jumătatea lunii lui cuptor.

Conceptul a fost gândit asftfel încă de la început, iar participanții știu deja că vor găsi pe plaja din România cea mai bună muzică, la cele mai mici prețuri. Artiștii invitați sunt de primă mână, iar muzica electronică este în mediul ei, fără oprire. Acesta este argumentul pe care cei mai mulți turiști ni l-au oferit. Dacă în alte țări există o oră limită de a asculta muzică, la noi distracția nu are oprire. Prețul pentru un bilet ce acoperă întreg festivalul este comparativ cu prețul unui bilet pentru un singur club din Ibiza, într-o singură seară. Artiștii sunt însă aceiași. Ba mai mult, datorită dezvoltării segmentului de muzică electronică în țara noastră, suntem recunoscuți internațional pentru un stil de muzică electronică autentic. Acesta se numește ro-minimal, iar artiștii români sunt apreciați în întreaga Europă, dar și SUA, America de Sud, Australia, Africa sau Asia.

Pe tot globul se organizează evenimente la care invitați sunt DJ din România, aceștia punându-și amprenta pe îmbunătățirea imaginii țării datorită muzicii. Iar turiștii străini îi urmează. SUNWAVES reprezintă locul în care se întâlnesc prieteni de pe toate continentele pentru a-și asculta artiștii preferați.

Cei mai fericiți sunt patronii și angajații din HoReCa, având în vedere ca în perioada festivalului capacitatea de ocupare a locurilor este aproape 100%. În luna Mai a acestui an, peste 8000 de turiști străini au vizitat Mamaia exclusiv pentru festivalul SUNWAVES. Aceștia au generat câștiguri pentru hotelieri, restaurante și serviciile de transport. În fiecare an numărul vizitatorilor din alte țări crește, iar țara noastră se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare.

Anul acesta, între 15 și 20 August, SUNWAVES așteaptă în jur de 20000 de oameni pentru cele 6 zile de festival, aproximând că 40% vor fi străini.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce buna ar fi acum o dictatura! Una la fel ca cea care a disciplinat orasul-stat Singapore.
1
0
pulameasi scula in toate strambaturile din poza aia ala e viitorul romaniei?
2
0
"Luna lui cuptor" este iulie. Nicidecum august. Habar n-aveti de niciunele, dar voi sunteti "presa". V-as pune la cules campul, futu-va stiinta de facultate facuta la privat!
2
0
SA VA LUAM IN PWLA SUNWAVES , FESTIVAL DE DROGATI !!!
11
0
adunati in pula mea gunoaiele alea din tomberoane ca au o saptamana acolo !!!! Singura iarba verde e aia din plamani la mamaia ! Celalalta e galbena, arsa de soare cu gunoaie prin ea. Distractia pulii sa te droghezi si sa asculti muzica de pe cd-ul unuia
10
0
Dupa replicaonline orice cacat este la superlativ. Pe bune, aia de care ziceti voi chiar sunt cu adevarat ... artisti?!
15
1
imaginii sunt drogati si beti dupa mecle sunt niste boschetari
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614