REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Turismul din Eforie are de suferit din cauza lipsei poliţiştilor locali

Turismul din Eforie are de suferit din cauza lipsei poliţiştilor locali

Replica API 23 aprilie 2016 | 00:00 539

Brăiloiu:

Brăiloiu:

Localitatea Eforie este cunoscută pentru specificul turistic inedit, turiştii putând vizita plajele, falezele şi beneficiind în acelaşi timp de tratament balneo-climateric. Însă administraţia oraşului şi poliţia locală susţin că sectorul turistic are de suferit, pentru că nu sunt asigurate toate condiţiile ca oamenii care vin în vizită să aibă parte de o experienţă inedită şi în siguranţă. Astfel, primarul Ovidiu Brăiloiu şi şeful Poliţiei Locale, respectiv Marcel Iftimie spun că acest lucru se datorează finanţării insuficiente a sectorului de litoral de către minister şi lipsa personalului care să gestioneze situaţiile conflictuale sau de urgenţă care apar tot mai des odată ce sezonul estival îşi face apariţia.

Primarul orașului Eforie este de părere că parlamentarii români ar trebui să se implice mai mult în soluționarea deficiențelor din sectorul turistic de pe litoral, întrucât acesta reprezintă, pe lângă destinație unică și inedită de vacanțe pentru turiști, o sursă foarte bună de venit din care are de câștigat toată lumea: ”Aș vrea ca toți parlamentarii de Constanța să sprijine ce solicită administrațiile locale de pe litoral și poate se va aproba și legea litoralului prin care să se reglementeze asigurarea unui procent pentru modernizarea și punerea la punct a plajelor.

Ar avea de câștigat toată lumea. Străinii s-au decis de ceva timp să îmbine utilul cu plăcutul, așa că au decis să vină să stea la soare și să se trateze la bazele de tratament. Iar noi, pentru a promova acest sector, mergem de 5-6 ani la târguri internaționale”, a spus Ovidiu Brăiloiu, primarul localității Eforie. Edilul spune că o problemă o mai constituie și lipsa personalului de la Poliția Locală.

Astfel, la 1000 de persoane, sunt alocați 10+1 agenți, aceștia nefiind în stare să facă față la numărul de 40-50 de mii de turiști care vin vara la Eforie: ”Trebuie mărit și numărul de locuri de salvamari și nu prea sunt bani. În anii trecuți i-am plătit prin septembrie, când deja lumea începea să plece. Oamenii trebuie să poată coborî pe scări bune, să aibă o plajă frumoasă. Astea sunt lucruri pe care le facem noi și nu e destinația noastră”, a spus Ovidiu Brăiloiu.

Totodată, șeful Serviciului Poliție Locală, Marcel Iftimie, susține că Guvernul ar trebui să le permită să angajeze agenți pe perioadă determinată, pentru a face față solicitărilor din timpul sezonului estival și pentru a oferi câteva locuri de muncă, fie ele și temporare: ”Să ne dea voie să angajăm pe perioadă determinată, mai ales în sezonul estival. Am avut acțiuni dese vara trecută și am fost nevoiți să chemăm oameni de acasă. Am discutat cu prefectul să se respecte legea 19/2006 conform căreia cele ce administrează plaja să nu permită comerțul ambulant. Vara sunt multe apeluri la 112, inclusiv pentru Poliția Rutieră.

Pentru că sunt mulți oameni care circulă cu transportul în comun, iar șoferii opresc prin locuri nepermise, pun avariile șamd. De asemenea, ABADL ar trebui să delimiteze sectoarele de plajă pe care nu se pot pune șezlonguri. Dar ei au încheiat contracte și au luat doar banii”, a declarat Marcel Iftimie, șeful Poliției Locale din Eforie. Acesta a venit cu o propunere ca la ședința de elaborare a planului de acțiune pe plajele de pe litoral să participe și edilii localităților, pentru a-i reprezenta mai bine pe cetățeni și pentru a le oferi siguranța că problemele lor sunt luate în calcul atunci când planul se definitivează.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614