REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

TURIȘTII au AMENINȚAT că NU mai CALCĂ în MAMAIA din cauza PARCĂRILOR

TURIȘTII au AMENINȚAT că NU mai CALCĂ în MAMAIA din cauza PARCĂRILOR

Replica API 1 septembrie 2021 | 00:43 20831

Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța, adoptat în luna aprilie a.c., a stârnit o mulțime de controverse. Constănțenii, operatorii din turism, hotelierii, cu toții și-au exprimat nemulțumirea legată de tarifele imputate de administrația locală. Dar și turiștii! Organizația Patronală Mamaia a decis să ia măsurile necesare în vederea anulării regulamentului, după ce stațiunea Mamaia a avut grav de suferit în acest sezon estival. Operatorii sunt speriați de faptul că turiștii vor evita stațiunea anul viitor, așa cum au și amenințat, de altfel, o mare parte dintre ei, după ce au scos din buzunar câteva sute de lei în plus pentru plata parcării.

În zona centrală, zona 0, tariful pentru un loc de parcare va costa 4 lei/oră, iar în primele 30 de minute staționarea autovehiculelor este gratuită. Abonamentul pentru această zonă este de 499 de lei/an. În zona 1, tarif este de 3 lei/oră pentru staționarea autovehiculelor și 1 leu pe oră pentru zona 2. În cele două zone, 1 și 2, abonamentul pe an pentru parcare a fost fixat la 199 de lei.

”Stațiunea și operatorii au avut mult de suferit din cauza parcărilor și a lățirii plajelor”

Stațiunea Mamaia este considerată zona zero din punctul de vedere al tarifelor. Turiștii care au avut ghinionul de a se caza la un hotel cu insuficiente locuri de parcare plăteau, conform regulamentului, pentru primele 3 ore, 10 lei.

Anca Nedea

Restul de 21 de ore - 84 de lei pe zi. Și, cum niciun turist nu vine în vacanță pentru o singură zi, ci pentru un sejur de cel puțin cinci zile, aveau să scoată din buzunar, doar pentru parcare, 420 de lei. Sume pe care nu le-au luat în calcul, atunci când și-au achiziționat pachetele… unii cu un an în urmă, pentru a prinde oferte avantajoase.

”Mulți și-au achiziționat pachetele de acum un an de zile, pentru a prinde oferte, au plătit o anumită sumă de bani, iar când ajungeau aici aflau că trebuie să mai plătească alți bani pentru parcări. Turiștii au fost bulversați, nu știau cât trebuie să plătească, unde trebuie să plătească, astfel că angajații de la recepțiile hotelurilor încercau să-i lămurească pe toți. Ne-au spus că nu vor mai veni în Mamaia, iar acest lucru ne-a speriat. Asta, coroborat cu lățirea plajelor, un alt aspect care-i nemulțumește pe turiști, afectează grav stațiunea Mamaia”, ne-a declarat Anca Nedea, directorul Organizației Patronale Mamaia.

Turiștii au reclamat la OPC hotelierii, din pricina parcărilor

Din acest motiv, Organizația Patronală Mamaia a luat decizia de a contesta regulamentul în instanță, urmând ca acțiunea să fie depusă cât de curând. ”Am contractat avocații, am demarat procedura de o lună, după ce toate încercările noastre de a ajunge la un numitor comun au eșuat. Acțiunea o facem, nu numai pentru membrii Organizației Patronale Mamaia, ci și în interesul economic, ca urmare a feed-back-ului turiștilor.

În prima parte a acestui sezon, operatorii, hotelierii au avut o misiune dificilă. Turiștii nu știau cum să folosească acest sistem, sunau ziua și noaptea la recepție și solicitau informații, cu greu puteau face față, mai ales în cazul unităților de cazare cu 600 de turiști. Plățile pentru sejururi s-au efectuat cu un an în urmă, iar, ajunși în Mamaia, turiștii au suferit un impact economic major. Unii au mers la OPC și au făcut plângere hotelierilor sau tour-operatorului, precizând că nu au fost informați, de la început, despre plata tarifului pentru parcare”, a mai declarat, pentru Replica, Anca Nedea.

Nedea: Organizația Patronală este apolitică

”Unitatea administrativ Teritorială Constanța trebuie să înțeleagă că noi suntem apolitici. Organizația nu are ceva cu Primăria Constanța, ne dorim să colaborăm, însă avem o datorie morală în calitate de patronat, să facem ceva pentru această destinație de vacanță, și anume Mamaia, care a avut de suferit în acest sezon”, a încheiat Nedea.

Chițac le dă replica

Contactat pentru un punct de vedere, primarul Vergil Chițac a declarat faptul că hotelierii aveau la dispoziție varianta de a închiria, de la Primăria Constanța, locuri de parcare, dar nu au făcut-o.

”Un hotel intră într-o formulă de calcul, impusă de Ministerul Turismului. Trebuie să aibă un anumit număr de locuri de parcare, altfel ele nu funcționează. Anul viitor voi merge personal la fiecare hotel și voi verifica dacă îndeplinesc această formulă de calcul. Dacă nu, voi sesiza Ministerul Turismului. Ei nu pot spune că au epuizat toate căile de discuție, pentru că au avut posibilitatea să închirieze locuri de parcare în Mamaia, dar probabil nu vor”, a spus Chițac, pentru Replica.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va asteapta de la anul cu parcare inclusa in pretul camerei, sau cu un parcare platita max 15lei pe zi.
0
1
vin din 1992 , dar an de an din 2000 cel putin , in mamaia , am vazut toate transformarile , unele ok , altele nu , asta cu parcarile e de plans , si eu am zis ca acesta e ultimul an in mamaia , mergem la bulgari , greci , si nu mai vin si din motivul deversariilor in apa marii la 25 m de plaja , enterocolitele si inbolnavirile nu sunt intamplatoare acolo
2
1
Pai daca au facut Mamaia sat normal ca nu mai sunt parcari suficiente....
2
0
Gandire doi lei ,omocea chhhitac ,nu se putea ca parcarea sa coste 10 lei pe zi si sa castige toata lumea ,uite asa au distrus satiile verzi ,,,rusine!
9
0
Chitac , cine plm te o mai vota, esti praffff
16
0
daca lua 10 lei pe zi pentru un autoturism iesea in castig primaria.asa a luat un rahat.a distrus si spatiile verzi care mai erau.rusine d-le primar
23
1
Hmmmm, sa se duca la bg.
7
1
Aveti ce ati votat
26
1
Asta a inteles primarul din toata situatia. O sa controleze hotelierii sa fie obligati sa le inchirieze si sa le dea gratis la turisti
20
3
Nu este corect ceea ce se intampla!Oamenii aia oricum au platit o caruta de bani pt.un sejur si mai vi si tu sa le iei bani pt.parcare!Este jaf pe fata!
19
6
Merg in Tuzla
10
1
daca nu contesta nimeni si nu anuleaza HCL-ul, se va plati si anul viitor!
18
3
asa e, nimeni nu mai vrea sa vina acolo din cauza parcarilor, operatorii vor pierde mult
28
2
Pa ce ai fi vrut sa spuna astia ma,ca turisti numai vin in Constanta din cauza serviciilor de tot KKtul la preturi de 5 stele.
19
0
parcarilor l-a inceput PSD si l-a terminat PSD cu aprobarea lu' Mos Teaca. Semnati pentru referendum!
20
4
Mai dute in pwla noastra, am crezyt in tine, mai bine credeam intro pereche de izmene kakate. Mars zdreanta baloasa
31
4
Cam peste tot este la fel , nu are hotelul parcare....platesti pentru domeniul public , aia eee !
17
8
Hotel Stavros este singurul care are loc de parcare pentru fiecare camera !
6
13
asociatia patronala este apolitica pe naiba .toti pupa ppeesseeedeul in kur.
19
3
Acesti turisti nu aduc nimic orasului Constanta. Desi statiunile sunt pline, hotelierii zic ca sunt pe pierderi si nu platesc taxe municipalitatii, dar vor ajutoare de la stat. Vor totul moka si sa nu scoata nimic din buzunar. Cea mai mare evaziune e in turism si alimentatie publica. Constanta e fruncea
47
4
Nu avem nevoie de toti nesimtitii si taranii care vin la mare. Mergeti unde vreti, tarani care veniti cu conserve sa le mancati prin camere.
44
9
Eu vreau parcare gratuita dar si cazare la fel Cred ca asa va fi cel mai bine.
25
13
Derbedeii astia care au hoteluri nu ii intereseaza unde parcheaza turistii masinile. De vina sunt si cei care dau autorizatii altori derbedei chipurile dezvoltatori imobiliari. Primaria doarme si Disciplina in constructii asisderea.
53
3
Sa mai vina turistii, cand vor invata sa parcheze, cand merg la mall si prin oras!
42
5
Hai sa redam Mamaia salbaticiei. Turisti sa evite statiunea pe care o vom inchide si o vom transforma in parc natural
51
7
Mai bine ca nu mai vin turistii, mai putina poluare si mizerie
68
5
Ce sa faci cu amiralul si city managera? Cand e vorba de administratie ei sunt total pe dinafara. Cand ii auzi, ei nu stiu altceva decat sa blocheze constructia unei cladiri sau sa spuna ca ceilalti care au fost in Primarie nu si au facut treaba. De parca e rau sa construiesti si economua sa mearga cum trebuie. Dar in mintea lor creata asta nu e bine. De parcari nu mai vorbim ca au distrus orasul.
31
25
Aveti incredere in W.C.
23
10
Referendum sa scapam de derbedeul asta balos !
60
16
Si nu mai vin cocalarii sa arate valoarea la masini? Neee.
36
5
Bravo lu Anca daca a divortat , asa dupa cum spune un coment mai jos. E prea frumoasa si desteapta sa fi ramas cu plavanul ala papagal, caruia ii ploua in gura si te privea cu greata , ca un handicapat .
28
7
pentru ca cei din pnl au afaceri in alte statiuni, interesul lor e sa distruga mamaia
30
12
Te-a terminat andropauza imbecilule.
48
8
Profesore, ceva constructiv esti capabil?? In afara unor rafuieli mai mult sau mai putin personale, nimic altceva nu ai demonstrat, esti constient si tu, imaginez!
53
8
Nu se mai numeste Anca Nedea Pavel ?....a divortat ?....
30
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614