REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Turiştii beau până nu mai ştiu de ei, se lovesc şi fac scandal la Urgenţă

Turiştii beau până nu mai ştiu de ei, se lovesc şi fac scandal la Urgenţă

Replica API 27 iulie 2012 | 00:00 121

Urgenţa Spitalului Judeţean fierbe:

Urgenţa Spitalului Judeţean fierbe:

Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean fierbe! În ultima perioadă solicitările au început să crească simţitor, cadrele medicale ajungând la capătul puterilor. Printre cazurile grave, medicii mai au de suportat şi persoanele aflate în stare de ebrietate, care ajung în atenţia lor cu traumatisme uşoare, rezultate în urma căzăturilor.

Situaţia era deja critică încă de la începutul sezonului estival, dar iată că acum, de aproximativ o săptămână, Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa funcţionează la capacitate maximă, spre disperarea cadrelor medicale, şi aşa insuficiente. Întrucât ne aflăm în toiul sezonului estival, iar cei mai mulţi au scăpat de probleme precum şcoala, BAC-ul, examenul de evaluare şi repartiţia pe licee, câteva zile pe litoral par că îndeplinesc condiţia cea mai bună pentru relaxare. Însă, odată cu distracţia apar şi incidentele, singurii care nu se pot bucura de vacanţă fiind cadrele medicale din unităţile sanitare. Acestea muncesc la foc automat, fără a mai apuca, de multe ori, să bea un pahar cu apă. Aşadar, Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean este plină ochi, 24 din 24. Pe lângă victimele rezultate din accidentele rutiere, ajunse la UPU în stare gravă, mai sunt şi traumatismele uşoare. Acestea din urmă, spun medicii, sunt înregistrate la persoanele în stare avansată de ebrietate, care cad, se lovesc. "Persoanele în stare de ebrietate nu lipsesc din Urgenţa Spitalului. Sunt foarte mulţi care consumă băuturi alcoolice, cad, se lovesc şi ajung la noi cu traumatisme. În plus, un astfel de om are nevoie de atenţie sporită, întrucât reacţionează violent de multe ori", au declarat, pentru "Replica", medicii din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe. De menţionat este faptul, că multe din persoanele aflate în stare de ebrietate sunt turişti. Pe de altă parte, la loc de cinste stă şi cazuistica legată strict de sezon. Chiar dacă medicii au atenţionat în nenumărate rânduri de riscurile expunerii la soare, la ore inadecvate, oamenii par că nici nu vor să audă de aşa ceva şi se încăpăţânează să se aleagă cu arsuri cutanate, lipotimii, insolaţii. Nici copiii nu sunt lipsiţi de astfel de afecţiuni, provocate, în general de lipsa de responsabilitate a părinţilor. "Copiii sunt în continuare prezenţi la noi. Vin cu stări febrile, deshidrataţi, arsuri cutanate. Lipsa de responsabilitate a părinţilor este de-a dreptul înfiorătoare". De asemenea, nici bătrânii nu lipsesc de pe listă, majoritatea cu afecţiuni cardiace. De asemenea, nici bătrânii nu lipsesc de pe listă, majoritatea cu afecţiuni cardiace. Pe lângă toate acestea, cadrele medicale trebuie să se împartă şi pentru cazurile cronice dar şi pentru urgenţele majore, care, mai nou, apar din clipă în clipă. Potrivit cadrelor medicale, de aproximativ două săptămâni, cazurile depăşesc cifra de 500 pe zi, iar weekend-urile sunt şi mai jalnice, solicitările ajungând şi la 600.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218