REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Turiştii de pe plaja din Costineşti, sfătuiţi despre SEXUL protejat!

Turiştii de pe plaja din Costineşti, sfătuiţi despre SEXUL protejat!

Replica API 29 august 2017 | 00:00 399

Voluntarii de la Societatea pentru Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS) au fost prezenți, în perioada 18 – 20 august, la Costinești, unde i-au informat pe turiști privind contracepția și viața sexuală sănătoasă. Acțiunea face parte din campania de informare și educare „Planifică neprevăzutul!”. Echipa voluntarilor SECS au vorbit cu peste 1000 de turiști despre importanța contracepției moderne, pubertate, infecții cu transmitere sexuală (ITS) și alte teme legate de sexualitate.

Voluntarii SECS au fost împărțiți în echipe de câte două persoane, fiecare echipă având asupra ei un set de întrebări, din care turiștii au fost invitați să extragă una pentru a-și „testa” cunoștințele. Acolo unde trecătorii nu cunoșteau subiectul suficient, voluntarii le-au oferit toate informațiile și clarificările necesare. Pentru mai multe informații despre o viață sexuală sănătoasă, voluntarii i-au încurajat pe turiști să trimită mesajele și întrebările lor către specialistul campaniei Planifică Neprevăzutul (www.planificaneprevazutul.ro). Până în prezent, medicul campaniei a răspuns la peste 6500 de mesaje primite pe adresa doctorul@planificaneprevazutul.ro, curiozități din domeniul educației sexuale și contraceptive.

„Marea surpriză a acestei activități informative de la mare a fost că aproape niciunul dintre participanți nu a știut ce este HPV-ul (Human Papilloma Virus), motiv pentru care voluntarii noștri au insistat asupra subiectului, mai ales că infecția cu virusul HPV se numără printre cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală ”, a declarat Gabriel Brumariu, coordonatorul echipei de voluntari SECS. Conform statisticilor medicale, cel puțin 50% din adulții activi sexual au o infecție cu HPV la un moment dat în viață. Mai mult, de virusul HPV sunt legate aproximativ 60% din cazurile de cancer orofaringian, dar și a altor tipuri de cancer, inclusiv cel al cancerului de col uterin.

„Reacția oamenilor pe care i-am abordat pentru a discuta pe subiecte de educație sexuală a fost extrem de bună și de deschisă, ceea ce ne arată cât de mare este nevoia de informație și educație în acest domeniu”, precizează Gabriel Brumariu.

Caravana SECS a avut ca obiectiv atât informarea și educarea turiștilor în ceea ce priveste contracepția modernă și o viață sexuală sănătoasă, cât și dezvoltarea voluntarilor în domeniul educației non-formale mulțumită discuțiilor avute cu turiștii.

Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală, fondată în anul 1990, este o organizaţie românească neguvernamentală și apolitică, care militează pentru promovarea şi respectarea accesului liber al fiecărei persoane, pe baza propriei decizii informate, la educaţie pentru sănătate şi servicii de calitate în domeniul sănătăţii reproducerii.

SECS contribuie la crearea unei rețele în domeniul sănătății reproductive și sexuale din România și implementează proiecte și programe de voluntariat pe diverse teme din aria sănătății reproducerii. Prin proiectele de mobilizare comunitară, SECS urmărește educarea și informarea corectă în rândul tinerilor și adulților cu privire la viața de familie, sănătatea reproducerii și a reducerii excluziunii sociale a persoanelor la risc.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati tinerilor gratuit,prezervative cu arome fructate! Cele care deja si-au pus-o in pasarici,vor fi fericite,cele care inca o sug,la fel. In parallel,educatia sexuala folosind limbajul nepretentios,exemple clare si fara perdea,pot face diferenta intre ipocrizie si ceva util. La naiba,cei maturi de azi au fost tineri,au uitat ce faceau? Hai sa fim cu adevarat deschisi, noi am fost sfinti,nu am baut, nu am f.t? Pa dracu, am fost mai dusi cu pluta ca tinerii de azi,dar nu ne filma nimeni cu telefonul si nu erau discutii publice despre asta! Cum era cu futaiurile de la ,,ceaiuri'' ?Hai?!!!
1
3
PE langa "stire" bagati SI ceva reclama pentru SECS.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614