REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Turiştii din Costineşti au reclamat că au fost stropiţi cu otravă

Turiştii din Costineşti au reclamat că au fost stropiţi cu otravă

Replica API 30 august 2011 | 00:00 97

Deranjaţi de dezinsecţie

Deranjaţi de dezinsecţie

Mai mulţi turişti din Hunedoara. Bucureşti, Cluj şi Piteşti au reclamat ieri la Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană şi la Prefectura Constanţa că au fost stropiţi cu K- Othrine EC25, o substanţă pentru stârpirea muştelor şi ţânţarilor, pe care ei o consideră extrem de periculoasă pentru organismul uman.

Totul a început în dimineaţa zilei de 26 august, în jurul orei 8.00. "Doar ce ne trezisem şi vroiam să luăm micul dejun în momentul în care a început să plouă din cer cu o substanţă chimică pe noi dintr-un avion cu indicativul YR-AAP. Ne-am uitat toţi şocaţi, cum acesta a început să pulverizeze în aer o substanţă cu un gust şi miros specific de otravă, pe lângă faptul că am fost deranjaţi fonic, la scurt timp după aceea, la unii oameni au apărut diferite simptome, precum tuse, mucozităţi nazale, strănuturi repetate,vapori cu gust neplăcut în gură şi o depunere lipicioasă pe piele, care au creat o stare de disconfort", a declarat Tiberiu Galamboş (52 de ani) din Hunedoara. Pentru că au vrut să afle cu ce au fost stropiţi, turiştii s-au deplasat la Aerodromul Tuzla, în speranţa că vor găsi acolo un răspuns, însă, din păcate, nu au putut depista avionul cu pricina. Nedumeriţi de ceea ce li se întâmplă, au luat legătura cu localnicii, care le-au spus că este pentru a treia oară în acest sezon când se pulverizează această substanţă. Speriaţi, ei au mers la Primărie, dar acolo nu au găsit pe nimeni. Mai târziu, au reuşit să ia legătura cu viceprimarul Marin Băduică, care nu i-a lămurit, ci le-a spus doar că el se ocupă de fonduri europene, ci nu de astfel de probleme. Pentru că este şi preşedintele Asociaţiei Civice "Dreptatea" din Hunedoara, Tiberiu Galamboş s-a gândit să-şi facă ...dreptate. Drept urmare, el cere ca autorităţile să-i pună la dispoziţie o copie a procesului verbal de la şedinţa în cadrul căreia s-a decis "otrăvirea aerului". De asemenea, el vrea să ştie ce substanţe şi ce grad de periculozitate au acestea asupra animalelor şi oamenilor şi cui aparţine avionul care a răspândit respectiva substanţă. În plus, preşedintele asociaţiei este interesat de prelevarea unor probe din substanţa pulverizată. Un pic ironic, el se întreabă în sesizarea pe care a depus-o ieri la cele trei instituţii dacă nu cumva aceasta a fost ca "o binecuvântare cu aghiazmă din partea Primăriei". "Timp de câteva ore, ne-am simţit ca într-un război, doar că de data aceasta nu exista muniţie, ci eram stropiţi cu o substanţă necunoscută. Acest gest îl considerăm ca fiind un genocid, atât împotriva locuitorilor din Costineşti, cât şi a turiştilor", a subliniat el.

Vom reveni.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614