REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Turiştii din Mamaia Nord, speriaţi de viteza skijeturilor! Video

Turiştii din Mamaia Nord, speriaţi de viteza skijeturilor! Video

Replica API 12 august 2017 | 13:21 466

Turiştii din Mamaia Nord se declară speriaţi de viteza cu care anumite persoane "se dau" cu skijeturile pe apă. De aceeaşi părere au fost şi sâmbătă, 12 august, când au şi filmat o scenă de genul.

Amintim că vineri, 11 august, la sediul Prefecturii din Constanţa, a avut loc o întâlnire a salvamarilor, acolo discutându-se şi despre problema skijeturilor.

“Am făcut un memoriu la premierul României pentru a reglementa în regim de urgenţă situaţia celor care se joacă cu skijeturile pe apă. Nu este o treabă simplă. Când ai o maşină de cai putere, ai şi permis în buzunar, dar cum dai unui copil de 16 ani fără nimic, mai bea şi o bere, să se joace cu 200 de cai putere printre capul oamenilor. Domnul premier a dat memoriul la ministerul Dezvoltării spre soluţionare”, a declarat Gabriel Bălan, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România. “Conform legislaţiei, 452/2003 - zonele prin care se practică sporturi de agrement cu motor sunt stabilite printr-un PUZ de Primărie, cu avizul a cinci ministere. Acum Apele Române dau autorizaţii unde vrea agentul economic. În lege spune să nu fie în preajma celui care face plajă, în stânga şi în dreapta skijetului nu trebuie să existe om care face plajă. La noi, unde au vrut, le-au dat autorizaţie. Şi am propus ori să-i scoată dincolo de Corbu să facă skijet sau la 500 de metri de la ţărm. Până la geamandură cei care fac scăldat, după aia este o zonă tampon pentru sporturi nautice, fără elice şi apoi în larg să facă. Skijetul nu este un sport”, a explicat Bălan.

De asemenea, el nu este de acord nici cu ambarcaţiunile care vin până aproape de ţărm, în zonele de plajă populate pentru a face rost de clienţi pe care să îi plimbe în larg, potrivit news.ro.

Amintim că anul acesta au avut loc mai multe accidente în care au fost implicate skijeturi. Pe 7 august un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma unei astfel de nenorociri. Este vorba despre Vitalie G., un cetățean din Republica Moldova, care locuia la Arad, care conducea skijetul cu care a intrat în viteză într-un ansamblu de plase pescăresți amplasate la aproximativ 100 de metri de țărm, în zona de nord, la Costineşti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru skijet
0
0
Si la 3 papuci la fel, nebuni cu ski-jeturi aproape de plaja, miros de benzina si pete de ulei pe apa. mizeria PSD din primarie. Huoooooo!
10
1
La Costinesti ungurul a ocupat trei sferturi din plaja cu astfel de ambarcatiuni care pun viata in pericol a oamenilor veniti la plaja.Ia un sac de bani ,lasa mizeria pe plaja si pleaca la el in Ungaria nu inainte de a ne face cu mana in semn de,, la revedere ne vedem la anul viitor''fraierilor !
7
0
Mu scoateti voi nimic sumt skyjeturile lui Cristi Piticu
2
1
CRISTI PITICU ARE SKIJETURILE CARE FACE CADO PORCHE MACAN CA SA IL IUBEASCA SI PE EL ARE DOSARE PENTRU EVAZIUNE DAR DA SPAGA SA L SCAPE ATENTIE DNA
5
1
statiune de cocalari si tigani borati ..
10
2
Cocalarii pulii mele ! Boilor dati-va in jegurile voastre care polueaza apa pe Herastrau sau Snagov , nu mai veniti in Dobrogea noastra frumoasa !.... Fomistilor !!!
7
2
La Navodari astazi era la fel!
3
0
Le e frica frustratilor care nu-si permit sa inchirieze un skijet.Poate se sperie si de umbrele,sezloange sau muzica dp plajele din mamaia nord si se duc la vadu ca e liniste.Si Balan cand lua skijeturi sa se plimbe moca nu mai erau periculoase...dar acum au si ei cateva bucati primite pt patrulare si nu-i mai trebuie mila operatorilor...Rusineee!!!
1
11
Sa-si toarne cositor.
4
0
Balane , daca si pe tine te_ar conditiona cineva sa faci scafandrerie doar in lacul Tasaul , Tabacarie si alte lacuri pe motiv ca echipamentele tale sunt destul de uzate si obosite ca sa aiba cineva incredere sa te lase la platforme , oare cum ar fi ? In plus cine esti tu sa stabilesti in ce zone se va face agrement ? Esti o capusa abonata la contracte cu primaria pe timp de vara cu salvamarii , punct.
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218