REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Turiștii ocupă tot litoralul de mini-vacanța de Sfânta Maria. Stațiunile sunt FULL, deşi unele preţuri la cazare sunt NESIMŢITE!

Turiștii ocupă tot litoralul de mini-vacanța de Sfânta Maria. Stațiunile sunt FULL, deşi unele preţuri la cazare sunt NESIMŢITE!

Replica API 11 august 2017 | 00:00 237

Hotelierii se pregătesc să numere banii după weekendul care urmează. Se anunță un val imens de turiști pe întreg litoralul românesc. Faptul că este luna concediilor, dar și weekendul prelungit, prin hotărârea de Guvern care a acordat ziua de 14 august zi liberă pentru bugetari pentru a lega finalul de săptămână cu sărbătoarea de Sfânta Maria, aduce un număr impresionant de turiști. Mai mult, în ședința de Guvern de miercuri, 9 august, s-a hotărât acordarea salariilor pentru bugetari în avans pentru a se putea bucura de această minivacanță.

Destinația de top rămâne stațiunea Mamaia, care este deja rezervată în totalitate până pe data de 20 august de către turiști, după cum precizează Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţie Patronale Mamaia. „Nu mai sunt locuri în Mamaia. Mamaia e plină, Eforie Nord e plin. Weekendul acesta, în care Guvernul a dat salariile înainte la bugetari, s-a dat liber cu o zi înainte de marea sărbătoare de Sfânta Maria și Ziua Marinei, suntem full. Doar dacă nu se prezintă cineva din diverse motive, cum se mai întâmplă, atunci să rămână câteva locuri. Dar se ocupă imediat. Până pe 20 august, suntem cu casa închisă. Apoi urmează scădere de tarif. Tarifele sunt pe perioade de sezon. Fiecare hotelier se așează cum dorește el să își facă managementul. Lumea trebuie să înțeleagă că nu depinde doar de hotelier: crește prețul la curent, la gaze...”, a punctat Nicolae Bucovală. Nici stațiunea Costinești nu o duce rău! Potrivit hotelierilor din zonă, sunt aproape 100% ocupați, fiind locuri pe la concurența neloială. De altfel, cei care se ocupă de diverse vile și hoteluri îi blamează pe cei care încă folosesc metoda „cheia” pentru a acapara turiști în unitățiile lor de cazare, ei fiind catalogați ca și concurență neloială, asta pentru că nu respectă un plan tarifar comun, prin care să existe concurență loială, dar mulți cazează „la negru”. Vama Veche este ocupată peste capacitate, oamenii deja ajungând în stațiunea, ținând cont că în acest weekend sunt evenimente pentru toată lumea: două festivaluri pentru genuri diferite: folk și alternative rock, dar și alte evenimente culturale.

Prețuri de NEÎNCHIPUIT în Mamaia

Oamenii au plătit sume fabuloase pentru trei nopți de cazare! Vorbim de aproximativ 1.500 de euro pentru 2 persoane la un hotel în Mamaia, pentru 3 nopți, iar prețurile la apartamentele din zona de nord a stațiunii Mamaia. Prețurile ridicate nu au speriat turiștii, după cum se anunță gradul de ocupare. Totuși, sudul litoralului este mult mai accesibil, cazări fiind disponibile și de la 100 de lei pe noapte.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la noi un seslong e intre 20 si 50 de lei, la greci e 2 euro in care te servesc cu o cafea, o apa sau o bere mica cu o minifrapiera cu gheata, machidonii lui Bucovala va jecmanesc ca pe fraieri...se fac milionari in doua luni la cacat cu turismul romanesc!
3
0
Corneliu ai luat-o si pe mamica??
1
0
Nesimtiti santeti voi bheai saracilor ca noi stam ca amparatii pa hoteluri da 5 stele si care ie smecer ca mine sia loat sio tarfa cu iel
1
3
preturi nesimtite pentru ca se sparg bani nemunciti, daca era munciti se gandeau de 10 ori inainte sa arunce cu ei
5
1
cu 1500 eur.stai 1 sapt.in conditii neinchipuit superioare,in statiuni reale care incep dincolo de vama cu Bulgaria,reale, nu doar cu titlul.dar in adevaratele statiuni nu te poti da in spectacol,pt.ca lumea nu te baga in seama.de fapt asta e ,,secretul,,statiunii,,Mamaia;vin toti delicventii si delapidatorii care-au devalizat economia,cu falsa impresie ca ,,isi iau respect,,de fapt nu sunt decat gashte de jumulit pentru ,,hotelierii,,autohtoni.
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614