REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

TURIŞTII se cred la PĂDURE pe PLAJA din VADU

TURIŞTII se cred la PĂDURE pe PLAJA din VADU

Replica API 26 august 2020 | 00:00 1916

După ce săptămânile trecute mai mulţi turişti au intrat pe plaja de la Vadu cu autoturismele, bătaia de joc faţă de Biosfera Deltei Dunării nu s-a terminat. Ba mai mult, capătă amploare pe zi ce trece, din cauza nesimţirii unora dintre noi. Oamenii veniţi în vacanţă au ajuns să încingă adevărate ospăţuri pe nispul fin, la malul mării.

Pe plaja de la Vadu, în plină noapte, turiştii şi-au instalat cortul şi au încins grătarul, fiind vegheţi de lumina unui reflector. Fără să ţină cont de reguli, aceştia au aprins focul în aria protejată, deşi este interzis, şi au adus după ei chiar şi un generator.

Au lipsit manelele

Chiar dacă nu a fost acompaniat de muzică, grătarul a continuat să sfârâie, iar fumul gros a putut fi văzut chiar şi pe timp de noapte. Doar zgomotul generatorului le-a mai stricat cheful petrecăreţilor care vegheau grătarul la lumina unei lanterne. De parcă nu ar fi fost de ajuns, indivizii au instalat şi un pavilion în locul în care au aprins grătarul. Toată întâmplarea s-a petrecut între plajele Vadu şi Corbu, în zona Bosoanca.

Ce spun autorităţile locale din zonă

Potrivit informaţiilor noastre, plaja Vadu ar aparţine de autorităţile locale din comuna Săcele. Contactat telefonic de reporterii Replica, primarul comunei Săcele, IonOprea, a declarat că Biosfera Deltei Dunării are competenţa de a acţiona asupra plajei.

„Această situaţie a apărut ca urmare a faptului că zona este deţinută de Biosfera Deltei Dunării. Ei sunt prea departe, la Tulcea, pentru a putea acţiona şi au ajuns să piardă controlul. Noi nu ne putem băga peste ei, deşi avem resursele necesare de administrare a plajei. Atâta timp cât investesc în infrastructură, parcări, electricitate, astfel de situaţii vor mai avea loc şi vor scăpa de sub control. Noi suferim pentru că nu putem asigura condiţii decente”, a declarat primarul comunei Săcele, Ion Oprea.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne intoarcem in preistoric rau de tot.....
0
0
Romanii sunt un neam involuat de babuini care mananca unde se caca si invers.
1
0
moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!moarte arabilor!!!
0
2
Primiti ceva pt articolele astea in care ne mai distram si nou cu putinul ce ne.a mai ramas? Sau o faceti di profesionalism jurnalistic?
3
0
si pemplaja nudisti 2 mai,la fel.fac bouarii foc,se caca in mare,se pisa pe plaja,e bine la mocangeala!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614