REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Turiştii şi constănţenii îşi rup picioarele, la propriu, să ajungă pe Plaja Modern!

Turiştii şi constănţenii îşi rup picioarele, la propriu, să ajungă pe Plaja Modern!

Replica API 29 iunie 2016 | 02:56 867

Plaja Modern este preferată de mulţi constănţeni, dar şi turişti, pentru că este una dintre plajele mai retrase, unde nu este foarte mare agitaţie. Plaja a fost recent reabilitată şi extinsă, însă întreaga zonă a căzut în dizgraţie. Faleza şi scările care duc spre plajă arată ca după război, iar asta nu este de ieri-de azi. Autorităţile locale au spus în nenumărate rânduri că vor reabilita zona, dar până acum... nici o mişcare! Problema cea mai mare este accesul către plajă, oamenii fiind nevoiţi să traverseze, practic, o pădurice plină de gunoaie, să coboare, dar mai ales să urce o grămadă de trepte, să treacă printre crengi sau prin locuri folosite drept toalete publice. Constănţenii, dar şi turiştii sunt de-a dreptul dezamăgiţi de acest lucru. „Nu mi se pare normal ca până jos să stau să suport fel şi fel de mirosuri. În plus, trebuie să cobor cu grijă pentru că scările arată deplorabil şi îmi este frică să nu mă lovesc. Eu vin la această plajă de mic copil şi de la an la an această zonă arată mai rău”, a afirmat un constănţean. De aceeaşi părere este şi o turistă din Brăila, care a venit la mare cu fiica sa. „Îmi place aici pentru că la Mamaia este foarte aglomerat. Venim la mare de foarte mulţi ani şi stăm aici în zonă. Nu ne prea convine că trebuie să coborâm şi să urcăm, dar asta e. Cred că cei de la primărie ar trebui să facă ceva să înfrumuseţeze această zonă şi să reabiliteze şi scările, pentru că sunt foarte periculoase”, a afirmat femeia.

Drumul până pe nisip este o adevărată aventură pentru cei care se încumetă să o ia pe scările de pe strada Mircea cel Bătrân. Tencuiala de pe ziduri este căzută, buruienile mai au puțin și ajung de doi metri, iar scările sunt ciobite. În orice clipă orice persoană ar putea să se rănească foarte tare. Nici faleza de pe strada Mircea cel Bătrân nu arată prea bine. Băncile practic nu mai există, iar gunoiul este la el acasă. Autorităţile locale au căutat soluţii pentru a reabilita această zonă şi au propus în anul 2012 chiar desfiinţarea ei şi construirea unui complex rezidențial cu blocuri turn. Însă, nu s-a mai auzit nimic de această idee, iar zona rămâne în continuare o rușine a orașului.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614