REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Turiştii străini despre staţiunea Mamaia: ‘Nu vă aşteptaţi să vă taie respiraţia!’

Turiştii străini despre staţiunea Mamaia: ‘Nu vă aşteptaţi să vă taie respiraţia!’

Replica API 28 august 2018 | 00:00 315

Cea mai bună reclamă o reprezintă cuvintele de laudă, ceea ce se aplică în și turism. Însă, turiștii străini nu pleacă cu cele mai frumoase impresii din sejururile petrecute pe litoralul românesc al Mării Negre, după cum au consemnat în postările pe TripAdvisor, unul dintre cele mai mari pagini web de turism din lume. Impresionați de frumusețea și naturalețea locurilor, a plajei și a apei, de mâncare, mulți turiștii străini au remarcat lipsa de curățenie din stațiunea Mamaia, faptul că plaja este plină de mucuri de țigară și pahare de plastic. Mai mult, cu toții au punctat privatizarea excesivă și „abundența” de comercianți ambulanți.

Frumusețea clădirilor din Zona Peninsulară, a peisajelor sau ospitalitatea localnicilor – sunt câteva dintre aspectele pozitive pe care le-au punctat turiștii străini, în review-urile postate pe Trip Advisor după ce au vizitat Constanța, în acest sezon estival. Dar, așa cum era de așteptat, impresiile nu au fost toate favorabile litoralului românesc.

David este un new-yorkez care mărturisește că vine la Constanța încă din 1988 și a observat evoluția în timp a stațiunii Mamaia. Nu este perfect, dar va continua să viziteze România și litoralul. „Când scriu că Mamaia este „plaja de la marginea Imperiului Roman”, vreau să spun chiar asta. Pentru că în trecut, în vremurile lui Ovidiu – poetul care a fost exilat aici de Caesar Augustus pentru că era prea petrecăreț - , Mamaia era marginea Imperiului Roman. Vin în Mamaia din 1988 și pot spune că aici am găsit totul , de la strălucire la neglijentă, la bune maniere și ecofriendlz. Sunt distracții pentru familii, pentru bogați și săraci, pentru români și străini, pentru cei care își doresc doar o plimbare pe plajă sau pentru cei care vor să petreacă în cluburi. Iar românii sunt printre cele mai bune gazde din lume!”, posta turistul la sfârșitul săptămânii trecute.

Mark, din Melbourne, Australia spune că cel mai mare defect al stațiunii Mamaia este excesul făcut de firmele private, care au o atitudine ostentativă. „Cel mai mare dezavantaj al acestei plaje este privatizarea. Trebuie fie să închiriezi un șezlong, fie să te plimbi de-a lungul plajei. Magazinele și restaurantele sunt ok, atât cât te poți aștepta în România.

De exemplu, într-un restaurant ospătărița vorbea la telefon în timp ce ne servea băuturile. V-ați făcut o impresie... Apa este ok, locul este decent pentru a putea înota. În general, este o plajă de nivel mediu, nu vă așteptați să vă taie respirația”, consideră turistul australian. În schimb, Paul, din Pittsburg, Pennsylvania, a apreciat preparatele din bucătăria autohtonă și a depunctat stațiunea pentru mizerie. „Eu și prietenul meu au ajuns în Constanța pe 18 august și am ales plaja din stațiunea Mamaia.

O mulțime de locuri de parcare, o mulțime de locuri de distracție și restaurante. Zi de zi am mers la plajă, am plătit pentru șezlonguri și am stat aproximativ cinci ore în fiecare zi. Apa nu era caldă, dar era ok. Din păcate, trebuie să spun că peste tot se văd resturile distracțiilor, pahare și pungi din plastic. De asemenea, atenție la persoanele care vând porumb și fructe pe plajă. Comerțul acesta este doar o acoperire pentru ei, pentru a putea fura bunurile turiștilor.

În general a fost bine, plajă frumoasă și există multe locuri unde se poate mânca bine”, a postat turistul.

Nu doar străinii postează impresiile pe site-ul menționat, ci și românii. Adriana, din Timișoara, povestește după ce a vizitat litoralul: „Scriu această recenzie cu marea dezamăgire care mă încearcă după experiența de pe o plajă din țara mea. Din nefericire, experiența a fost neplăcută din cauza serviciilor oferite. Detalii: am vrut să închiriem un pat pe plajă. Băiatul care se ocupa de închirieri a venit și ne-a spus că primele două rânduri sunt „rezervate” de proprietar.

Poate acest lucru ar fi trebuit spus și în reclamă: „paturile de pe plajă, incluse în preț, cu excepția cazului în care proprietarul vrea să le rezerve”. Paturile de pe plajă sunt frumoase, sunt confortabile, dar mudare, iar angajații neexperimentați. Toată ziua, de-a lungul plajei dai pentru comercianți care vând tot felul de produse: porumb, mure etc. În concluzie, ar fi mai bine dacă clienții ar fi respectați mai mult”, consideră timișoreanca.

Un turist din Spania a reținut faptul că pe plajă este destul de mizerie și i s-au cerut bani pentru șezlonguri: „Am fost în mai multe părți din stațiunea Mamaia și curățenia este la fel peste tot: lasă mult de dorit! În general, se percepe între 20 – 30 lei pentru un șezlong. Barurile în schimb au prețuri decente. Dar mucuri de țigară sunt peste tot: pe nisip, pe stradă. E păcat. Are potențial”. John, din Anglia, a remarcat faptul că, în august, plaja este neîncăpătoare, restaurantele au prețuri accesibile, mâncarea este bună, dar ...este mizerie!

În schimb, un turist din Bulgaria nu s-a arătat impresionat de Portul Tomis. „Da, are o mulțime de restaurante cu fructe d emare, și da, puteți să vă plimbați prin port vreo 15 minute, dar...nu este nimic impresionant și nu se merită vizita”. Aceeași impresia a notat-o un alt turist, care a sosit în Constanța după ce a petrecut un sejur în Grecia. „Am văzut multe porturi mai frumoase decât acesta. Am ajuns în România din insulele grecești și acolo sunt alte porturi, mai frumoase. În portul Tomis a fost la fel ca restul Constanța – dezamăgitoare, mai ales după celelalte minunate obiective turistice pe care le-am văzut în România”, spune acesta.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@ Constanteanca.....sunt constantean , orasu asta moare fara port sau turisti. Constanta nu este Cluj , Oradea , Arad sau Timisoara...acolo de la primar pana omu de rand , mentalitatea este radical diferita , fata de Constanta .
0
0
Eu sunt original Constantean,Constanta e un orasi Mizerabil,lume ne civilizata,care mai de care vrea sa te pacalesca,sa te fure,imi este frica sa ma apuce seara prin orasi,restaurante infecte,personal ne pregatit si vrea sa si te arda la nota de plata.Si cate si cate.Asta e generatia de PSD-isti care au format orasu C-ta in 30 ani.Puteti compara cu Cluju.
2
1
De ce stergi comments Asshole Ti ai dreaq de moldo olto cocalares parveniti in Cta.
3
0
Toto are cu adevarat dreptate. In rest in Mamaia este loc pentru toate buzunarele si toate categoriile sociale. Ai unde alege sa frecventezi in functie de pretentii fara sa fii incomodat mereu de cei care iti displac sau chiar displac la propriu.
1
2
va taie respiratia mirosul pestilential de la cosurile de gunoi pline, de la tigani si cainii vagabonti si mai ales de la o administratie incompetenta!
6
0
Chiar nu inteleg de ce turistii tin mortis sa inchirieza sezlonguri si baldachine pline de bacterii in loc sa stea cu oasele, sau suncile, intinse pe nisipul fierbinte.
11
0
''zona buna''chipurile.o mizerie fabuloasa,nicaieri n-am vazut asa ceva si am fost prin multe locuri.bine nici nu aveam asteptari dar frate ca la noi chistoace cu nisip si orice altceva in amestec nu ai sa gasesti.popor salbatic de tigani machedoni manelisti drojdia societatii.culmea,erau si oameni educati-ce-or cauta??-aaa si apa lipicioasa frate te mananca pielea.Eu,constantean,prefer sa merg la bulgari la 200 km distanta.sistemul criminal care conduce a distrus tot.
7
2
Eu nu mai vin la voi la romenia sa fac....cum se zice la voi. ..plaja
8
1
Mamaia drogati curve pesti hoti tigani mizerie gunoi de statiune beton peste tot nu poti respira a vandut mazare tot numa cladiri
9
0
@Constanteanca daca nu vor mai fi turisti, acest oras va muri de foame, nu sunt locuri de munca, nu are infrastructura rutiera, nu are centre de afaceri sa atraga firme mari.
10
3
corect aici nu e civilizatie si nu e curatenie deci NU VENITI AICI! Ne-am saturat de TURISTI!
15
3
toata lumea care a plecat a uitat lingua rumena, ii miroase, dar tot aici vine. eu stiu cand nu iti convine, nu mai vii, nu?dar in alte locuri trebuie sa platesti mult mai mult, nu?
10
6
Indianule, eu am fost in Cluj, Ramnicu Valcea...astea nu sunt orase din Romania??? In aceste orase am vazut civilizatie si m-am chinuit sa gasesc cate un muc de tigara pe strada pe care cu greu l-am gasit pe ici pe colo...oamenii sunt civilizati si e ingrijit, curatenie etc...deci se poate numai ca la noi aici in Constanta zici ca vii in alta lume...o lume plina de oameni nespalati intr-un oras murdar..oras care ar trebui sa fie cel mai curat avand in vedere ca e cu deschidere la litoral...
19
3
Suntem ca in india, popor tiganizat.Sa stie toata lumea baza originii poporului roman o reprezinta dacii ,10 conducatori romani si soldatii proveniti din Magreb si Levant.
8
2
@toto : pe mine nu ma intereseaza cum e in madrid. Eu am o frustrare si nu e din cauza nevestii. De ce e fagadau hot si nu face nimic pentru oras ? Muie fagadau,muie dragnea,muie pesede !!!
15
1
Mamaia e un balci cipanesc. In 10 ani o sa fie pustiu, toti o.sa ocoleasca preturile si mirosul.de.oaie. Ceea ce e f bine, aici.duce lacomia.dupa bani!
23
3
Contraza mult starea de spirit interioara pe care o are turistul cand vine in concediu. Daca este certat cu partenerul sau are acasa probleme concediul nu va rezolva incurcaturile din viata lui. Am vizitat multe locatii din Europa. Daca vreti sa vedeti mizerie adevarata mergeti in Madrid in centru. Toate locatiile sunt imputite ingrozitor. Pe langa ce este in alte statiuni renumite si scumpe, litoralul romanesc este farmacie.
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367