REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Turiştii străini, în siguranţă pe meleaguri constănţene: "Maradona" şi "Suvenirul", stârpite de oamenii legii

Turiştii străini, în siguranţă pe meleaguri constănţene: "Maradona" şi "Suvenirul", stârpite de oamenii legii

Replica API 30 mai 2014 | 00:00 160

Infractorii vor muri de foame şi asta pentru că turiştii străini, care ajung la Constanţa cu navele de croazieră, nu mai pot fi fraieriţi. Oamenii legii au derulat mai multe acţiuni de prevenire şi putem spune că, în momentul de faţă, metodele Maradona şi Suvenirul sunt istorie.

Pe lângă furturile din locuinţe, din autoturisme, tâlhării sau diferite metode de înşelăciuni, precum "Accidentul" sau "Omul de la cablu", infractorii îşi îndreptaseră atenţia şi către turiştii care ajungeau în urbea de la malul mării cu navele de croazieră. Astfel s-au născut alte două metode de furt, respectiv "Maradona" şi "Suvenirul", în ambele cazuri hoţii dându-se drept poliţişti, legitimând turiştii şi şterpelindu-le tot ce găseau prin portofel. La cea de-a doua metodă, adică Suvenirul, indivizii au adus ca element de noutate un aşa-zis vânzător ambulant, tocmai pentru a mai schimba situaţia, care încerca să vândă te miri ce. Atunci intra în acţiune şi falsul poliţist, care legitima atât vânzătorul, dar şi turistul pentru că încuraja comerţul ambulant. Deznodământul era acelaşi: pasagerii navelor de croazieră se trezeau cu banii furaţi. Pentru a împiedica astfel de situaţii, oamenii legii au demarat mai multe acţiuni, iar la începutul lunii mai, Constanţa era împânzită de mascaţi şi poliţişti, care legitimau tot ce prindeau în cale. Acţiunile au continuat, la sosirea fiecărei nave de pasageri, poliţiştii mergând în dana de pasageri, unde vorbeau cu turişii, le explicau cum arată uniforma de Poliţie şi legitimaţia şi îi sfătuiau să nu dea actele oricărei persoane ce le solicitau acest lucru. Rezultatele nu au întârziat să apară şi, chiar dacă navele de pasageri ajung în Constanţa pe bandă rulantă, metodele de furt mai sus amintite au devenit istorie. "Am demarat mai multe acţiuni, am informat turiştii, le-am explicat cum arată uniforma noastră de poliţie, legitimaţia, ce trebuie să facă, care sunt riscurile, cum să prevină şi, în momentul de faţă, putem spune că nu ne-am mai confruntat cu cazuri de furt", a declarat, pentru "Replica", Florin Mănucu, adjunctul Poliţiei Municipiului Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369