REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Turiştii sunt nemulţumiţi de şoferii de pe autobuzele RATC: Constanţa nu e Bucureşti

Turiştii sunt nemulţumiţi de şoferii de pe autobuzele RATC: Constanţa nu e Bucureşti

Replica API 6 august 2014 | 00:00 405

Fiecare cu problema lui

Fiecare cu problema lui

Nemulţumiri, ton ridicat şi nervi întinşi la maxim. Aşa şi-au început vacanţa mai mulţi turişti care au sosit în Gara Constanţa, în cursul zilei de marţi, 5 august. Aceştia au dat buluc la autobuzul din cadrul RATC, ce merge pe linia 5 - 40, întrucât pe el scria "Mamaia", dar au fost tare nemulţumiţi când s-au lovit de refuzul şoferului de a-i anunţa unde trebuie să coboare.

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa a pus la dispoziţia turiştilor şi locuitorilor Constanţei linii directe până în Mamaia, fiind vorba de 5 - 40 şi 2 - 43. Chiar şi aşa, se pare că persoanele venite pe litoral sunt nemulţumite întrucât, susţin ele, şoferii nu le anunţă când au ajuns la destinaţie. Prin această experienţă au trecut mai mulţi turişti ce au ajuns în Gara Constanţa, în cursul zilei de marţi, 5 august. Toţi s-au îngrămădit la autobuzul ce mergea pe linia 5 - 40, pe el scriind "Mamaia", însă fiecare în parte a bătut în geamul şoferului pentru a-l întreba dacă se ajunge fie la Hotel Victoria, fie la Aqua Magic, fie la Perla. Calm, şoferul le-a răspuns că da, însă, acelaşi lucru s-a întâmplat din minut în minut. "Nu vă supăraţi, merge în Mamaia? Până unde? Şi unde e asta? Trece şi pe la hotel Flora?". Ulterior, aceeaşi turişti au bătut din nou în geamul şoferului, cerându-i să-i anunţe, în parte, unde ar trebui să coboare. Numai că acesta le-a spus că nu poate face acest lucru. Atunci s-au încins spiritele. "Dar în anii trecuţi se putea. Ştiu sigur, pentru că am mai fost în concediu în Mamaia acum 5 ani şi în autobuze era cineva care ne anunţa ce staţie e şi dacă rugam să ne anunţe, ne anuţa", a spus o femeie revoltată. A încercat să se uite pe harta pusă la dispoziţie în mijlocul de transport în comun, după care a început, din nou, să vocifereze, amintind mereu că în anii trecuţi era o persoană angajată special pentru acest lucru. Degeaba i-au explicat ceilalţi călători că poate se referă la microbuze sau... de ce nu, confundă Constanţa cu Bucureştiul, acolo unde este metrou şi sunt anunţate staţiile, ea a ţinut-o numai în reproşuri până ce a ajuns la destinaţie. Reamintim că pentru traseul 5 - 40 Mamaia programul de transport este: 6.00 - 22.00, cu plecări din 24 în 24 minute de la Cap de Linie Sere (strada Vârful cu Dor) către Km5, până la fosta Tabără Nord (Butoaie), durata semircursei fiind de 55 de minute. Pentru traseul 2 - 43 Mamaia, programul de transport este acelaşi, tot cu plecari din 24 în 24 minute, de la Poarta 6 - Port, pe traseul liniei 2 - 43 până la Cap de Linie Cireşica de unde îşi continuă drumul pe strada Dispensarului, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Lăpuşneanu, bulevardul Mamaia, până la fosta Tabara Nord (Butoaie). Durata semicursei este de 53 de minute.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218