REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Turmericul ajută la prevenirea și tratarea cancerului de stomac

Turmericul ajută la prevenirea și tratarea cancerului de stomac

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 1045

Turmericul este poreclit condimentul cu o mie de virtuți. Un studiu recent realizat în Brazilia arată că pulberea galbenă, deja apreciată pentru gustul său, proprietățile antioxidante și antiinflamatorii, ar ajuta și la prevenirea și tratarea cancerului de stomac.

Turmericul este condimentul pe care îl aveți în dulapul dvs. din bucătărie și la care puteți apela (și) pentru a vă asigura o sănătate bună. Pe lângă faptul că are antioxidanți, antiinflamatori și este un leac grozav pentru migrene sau chiar pierderi de memorie, pulberea galbenă poate preveni și lupta împotriva cancerului de stomac, scrie ziarmedical.ro.

De unde provin virtuțile împotriva cancerului ale turmericului?

Potrivit oamenilor de știință de la universitățile federale din São Paulo (UNIFESP) și Para (UFPA), acest condiment care provine din India și Malaezia ajută la combaterea bolii, deoarece componentele sale sunt regulatori naturali ai activității histonice: proteinele ​​prezente în nucleul celulelor organizează dubla helixă a ADN-ului în unități structurale (numite nucleozomi).

O alterarea genetică provoacă tumorile maligne

Studiile efectuate în ultimii ani au sugerat că modificarea chimică a acestor proteine ​​provoacă leziuni ale ADN-ului care nu afectează ADN-ul, dar pot promova dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.

Pentru a afla dacă această ipoteză s-a aplicat și la cancerul de stomac, cercetătorii au studiat modelele de acetilare a histonelor celulelor stomacale luate din stomac, pe subiecți sănătoși și pe pacienți cu cancer de stomac. Celulele indivizilor bolnavi au avut modificări ale funcției histonice care afectează structura genomului în cazul mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel al stomacului.

Turmericul duce la distrugerea celulelor canceroase

În experimentele lor, cercetătorii au subliniat, de asemenea, că turmericul joacă un rol aparte în modificarea histonelor prin inhibarea HDAC și HAT și, prin urmare, încetinește proliferarea celulelor canceroase. Componentele condimentului joacă, de asemenea, un rol în ce privește apoptoza, procesul prin care celulele declanșează autodistrugerea lor și, în acest caz, distrugerea celulelor canceroase.

Turmericul și alte alimente care te protejează în cancerul de stomac

Turmericul nu este singurul aliment din dieta noastră care poate juca un rol protector împotriva cancerului de stomac. Studiul arată că colecalciferolul (o formă de vitamina D), resveratrolul (prezent în semințele și vinul de rațiune), quercetina (prezentă în mere, broccoli și ceapă) sau chiar garcinolul (o moleculă din fructele arborelui arborelui kokum, Garcinia indica) și butiratul de sodiu (produs de flora intestinală prin dieta fermentantă bogată în fibre) au efecte similare turmericului asupra celulelor canceroase.

Aceste componente pot duce la activarea sau regresiunea genelor implicate în dezvoltarea tumorilor stomacului, prin apariția sau inhibarea acetilării histonelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102