REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Turneul Campionilor: Dominic Thiem, victorie cu Rafael Nadal după un meci electrizant

Turneul Campionilor: Dominic Thiem, victorie cu Rafael Nadal după un meci electrizant

Replica API 19 noiembrie 2020 | 23:51 1353

Dominic Thiem a câștigat în două seturi partida cu Rafael Nadal de la Turneul Campionilor, fiind nevoie de două tiebreak-uri pentru a fi stabilit învingătorul. Austriacul a fost mai inspirat în momentele importante (7-6(7), 7-6(4), iar acum are două victorii din tot atâtea partide.

După un meci de cea mai înaltă calitate, singura părere de rău este că O2 Arena a fost goală. Ar fi avut ce vedea spectatorii la meciul de marți.

Nadal și Thiem nu și-au oferit nici măcar o minge de break în tot primul set, iar deznodământul avea să fie mutat firesc în tiebreak. Ibericul a condus cu 5-2, iar soarta manșei părea în mâinile sale. A jucat însă rău cele două puncte de la lansare, iar Dominic a revenit incredibil pe tabelă.

Scăpat dintr-un moment dificil, Dominic a fost nevoit să mai salveze și două mingi de set, iar la prima sa sanșă a încheiat setul cu o dreapta inside-out de mare campion (9-7).

Setul doi a continuat în mare parte după aceleași coordonate, iar primul break al duelului avea să vină în celebrul game șapte: Nadal s-a impus contra serviciului, iar soarta manșei părea din nou în racheta sa.

A fost însă meciul șanselor ratate pentru campionul de la Roland Garros: nu doar că și-a pierdut imediat serviciul, dar doar câteva minute mai târziu s-a trezit într-un game de la lansare: 5-4 pentru Dominic și 0-40...ără>

Așa cum doar el știe, Nadal s-a scuturat de toate energiile negative și a salvat toate cele trei mingi de meci ducând setul al doilea tot în tiebreak. Istoria s-a repetat, iar Thiem s-a impus (de această dată cu 7-4). Austriacul a judecat mult mai bine momentele importante ale confruntării, experiența acumulată la nivel înalt în utimele sezoane arătându-și din plin roadele.

A fost un meci spectaculos care s-a întins pe durata a două ore și 17 minute.

Nu ar trebui însă să surprindă pe nimeni faptul că Dominic a fost mai puternic în tiebreak-uri: la ultimul meci direct (Australian Open 2020, sferturi), austriacul a trecut de Nadal în patru seturi, iar toate manșele câștigate de Thiem au fost în...tiebreak (7-3, 7-4, 8-6).

În urma acestui succes, Dominic a adunat a doua victorie de la Turneul Campionilor din tot atâtea meciuri și a mai strâns situația în meciurile directe cu Rafa: este 9-6 pentru iberic., scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218