REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Tusac, bun de plată: are să-i dea "naşului" Iorguş 2.000 de lei

Tusac, bun de plată: are să-i dea "naşului" Iorguş 2.000 de lei

Replica API 26 octombrie 2011 | 00:00 115

După ce a pierdut procesul prin care-i cerea 5 miliarde daune,

După ce a pierdut procesul prin care-i cerea 5 miliarde daune,

Conflictul dintre Zanfir Iorguş şi Claudiu Tusac ar putea deveni scenariul unui film. Cândva, cei doi formau o familie, astăzi, sunt cei mai aprigi duşmani. S-au jignit, s-au acuzat reciproc şi s-au dat în judecată, solicitând, unul altuia daune de 5 miliarde lei vechi. Mai întâi Iorguş, pentru că finul său l-a numit pepenar, parvenit şi traseit, iar apoi Tusac pentru că naşul l-ar fi acuzat, în presă, că, după aprobarea bugetului local de către consilierii din Mangalia, edilul ar fi trimis un buget falsificat la Trezoreria Constanţa. Numai că judecătorii au respins acţiunile celor doi. Dacă Zanfir Iorguş a fost mai ambiţios şi a făcut apel, ei bine, Claudiu Tusac a lăsat, se pare, lucrurile aşa, fapt pentru care trebuie să scoată din buzunar suma de 2000 lei, să-i plătească naşului său cheltuielile de judecată.

Primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a pierdut procesul prin care îi cerea 5 miliarde de lei vechi deputatului Zanfir Iorguş, reprezentând daune morale. Motivul? Declaraţiile din presă ale lui Zanfir Iorguş referitoare la scandalul de anul trecut privind bugetului local al Mangaliei, care a fost respins de Trezoreria Constanţa. Fostul primar l-a acuzat pe actualul edil că ar fi falsificat varianta de buget aprobată de Consiliul Local, predându-l Trezoreriei fără semnătura preşedintelui de şedinţă. Revenind la dosar, instanţa de la Tribunal a respins, la 23 septembrie, acţiunea lui Tusac, considerând-o nefondată. Şi, pentru că pârâtul în dosar a fost Iorguş şi, ca tot omul, s-a apărat, plătind în acest scop un avocat, edilul trebuie să-i plătească deputatului suma de 2000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Trebuie precizat însă că judecătorii i-au lăsat o portiţă deschisă lui Tusac de a face recurs, însă, se pare, primarul nu şi-a mai bătut capul. Dar nici nu s-a achitat de obligaţii la Iorguş. Deputatul a declarat că nu ştie prea multe despre această hotărâre şi că probabil sentinţa nu este definitivă. "Cred că nu este o formă finală. Poate să facă recurs. Dacă nu a făcut, ce să zic, nu mi-a plătit nici un ban", a spus Iorguş. Acesta a ţinut însă să precizeze că acest subiect este mult mai puţin important, faţă de ceea ce trăiesc acum mangalioţii, după ce preţul gigacaloriei s-a mărit. "Pe mine mă neliniştesc altele acum. Mă gândesc ce vor face oamenii, acum, că a crescut preţul gicacaloriei. Un cetăţean cu un apartament de 2-3 camere, va ajunge să plătească la căldură până la 1.500 de lei. Nu este posibil. Ştiţi ce se va întâmpla atunci? Cei care-şi permit, îşi vor pune centrale, iar ceilalţi, cine ştie?! Trebuie să găsim o soluţie în acest sens. Poate le-o veni mintea la cap", a spus deputatul Zanfir Iorguş.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218