REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tusac si Iorgus isi muta pepenii, circul si problemele psihice in instanta

Tusac si Iorgus isi muta pepenii, circul si problemele psihice in instanta

Replica API 26 noiembrie 2010 | 00:00 92

Primarul si deputatul isi cer reciproc 5 miliarde daune morale

Primarul si deputatul isi cer reciproc 5 miliarde daune morale

Scandalul dintre deputatul Zanfir Iorguş şi "finul" său Claudiu Tusac a prins proporţii. După ce luni de zile s-au "bălăcărit" prin afirmaţii răutăcioase aduse unul faţă de celălalt, acum conflictul dintre cei doi a ajuns şi pe masa judecătorilor din Constanţa. Supărat că Tusac i-a denigrat imaginea publică în urma unor declaraţii spuse pentru cotidianul "Replica", în urmă cu ceva timp, Zanfir Iorguş ia atitudine şi cere despăgubiri de ordinea miliardelor celui care cândva i-a fost prieten. Astfel că, la data de 11.11.2010, Iorguş a depus o cerere de chemare în judecată la Tribunalul Constanţa, iar pârâtul nu-i nimeni altul decât Claudiu Tusac, cerându-i acestuia nici mai mult, nici mai puţin de 5 miliarde lei vechi.

În data de 28.09.2010 cotidianul "Replica" a publicat un material cu titlul "Tusac: Să explice Iorguş cum a ajuns din pepenar un multimiliardar", articol care l-a deranjat foarte tare pe Zanfir Iorguş. Conţinutul articolului se referă la o întâlnire pe care deputatul a organizat-o cu profesorii din municipiul Mangalia, material care prezintă temele discutate în cadrul acestei întâlniri, care se referă, în principal, la problemele pe care le au unităţile de învăţământ din Mangalia. Cu privire la această întâlnire şi-a spus punctul de vedere şi Claudiu Tusac, care a declarat faptul că: "Mai bine să le explice Iorguş cum a ajuns el din pepenar un multimiliardar, cu zeci de proprietăţi imobiliare în ţară şi în străinătate (....) Este un parvenit şi un traseist, deoarece caută mereu partide politice şi funcţii în spatele cărora să se ascundă şi care să-l apere de nelegiuirile făcute până acum". Tot în cotidianul "Replica", în luna septembrie, Tusac a făcut alte afirmaţii, cum că Iorguş ar fi acţionar, cu un procent de acţiuni de 21% , la firma care furnizează agentul termic la nivelul oraşului Mangalia şi că ar fi încasat dividente din profitul de 1 milion de euroal acesteia. Aceste declaraţii au fost picătura crea i-au umplut paharul lui Zanfir Iorguş, fapt pentru care îi cere daune în valoare de 5 miliarde lei vechi. Se pare că toate aceste conflicte cu fostul său "fin" i-au afectat deputatului nu numai imaginea, ci şi sănătatea... psihică! "Pe lângă afecatrea imaginii publice, a onoarei şi demnităţii, aceste afirmaţii mincinoase mi-au provocat grave suferinţe psihice", arată, în dosar, Iorguş. În afară de suma de 5 miliarde, Iorguş mai cere instanţei să-l oblige pe Claudiu Tusac să-şi ceară scuze public prin intermediul unui ziar local şi central.

Tusac despre Iorguş: "Ce face omul, face şi maimuţa"

Contactat pentru un puct de vedere oficial vizavi de acest proces, "naşul" a declarat: "Am considerat că nu pot să mai accept minciunile lui Tusac, care au fost în repetate rânduri. Îi dau astfel posibilitatea să demonstreze toate declaraţiile spuse la adresa mea, cum că aş avea proprietăţi în străinătate şi că aş fi acţionar la firma de furnizarea agent termic. Deja a devenit un obicei pentru el să mintă", a declarat Iorguş. Potrivit documentelor din dosar, taxa de timbru se ridică la nu mai puţin de 66 milioane lei vechi, lucru însă negat de deputatul PDL: "Nu cred că se percepe taxă de timbru, dar, dacă va fi nevoie, voi achita". La rândul său, Claudiu Tusac s-a arătat mai degrabă amuzat de gestul deputatului Zanfir Iorguş, care l-a dat în judecată pentru că i-a "denigrat imaginea publică, onoarea şi demnitatea" şi îi cere daune de 5 miliarde de lei vechi. Tusac susţine că de fapt el l-a dat primul în judecată pe Iorguş, căruia îi cere în instanţă daune de 5 miliarde şi 1 leu, concluzia primarului fiind în acest sens că: "ce face omul, face şi maimuţa".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367