REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tusac trimite comunicate în numele organizaţiei de partid, de unul singur

Tusac trimite comunicate în numele organizaţiei de partid, de unul singur

Replica API 27 ianuarie 2012 | 00:00 234

Filimon, atacat pentru că a încercat să-şi intre în rolul de primar interimar

Filimon, atacat pentru că a încercat să-şi intre în rolul de primar interimar

PSD Mangalia, organizaţie condusă de Claudiu Tusac, a transmis presei un comunicat prin care atacă protocolul pe care consilierii şi viceprimarul îl încheie cu Callatis Therm privind furnizarea căldurii. În cadrul aceluiaşi comunicat, PSD transmite că: "Viceprimarul (Constantin Filimon-n.r.) şi-a depăşit atribuţiile semnând în numele Consiliului Local acest document! El nu poate obliga Consiliul Local să voteze hotărârile de mărire a preţului gigacaloriei, aşa cum se prevede în Protocol! (...)".

Cu toate că acest comunicat poartă antentul PSD Mangalia, membri ai acestei organizaţii ne-au precizat că ei nu au fost consultaţi şi că au rămas... fără cuvinte. Oamenii nu vor însă să le fie dezvăluită identitatea, întrucât, spun ei, nu ştiu cum ar reacţiona organizaţia judeţeană a PSD ori dacă aceasta a "autorizat" ieşirea în public a lui Tusac. "Nici consilierii de la PSD nu au fost consultaţi cu privire la atacul îndreptat împotriva lui Constantin Filimon, poate doar Bogdan Maganu ştie ceva", au mai spus pesediştii. Mirarea acestora faţă de acţiunea lui Tusac vine în contextul în care s-a observat o atitudine similară şi atunci când viceprimar a fost liberalul Sorin Andrei. Şi acesta a fost criticat de Tusac în momentul în care şi-a "permis" să negocieze cu societatea Callatis Therm rezolvarea problemei căldurii. Posibil ca Tusac să cunoască multe "dedesubturi" din afacerea Callatis Therm, însă de data aceasta nici măcar ai lui (cei din Mangalia) nu mai par să îi fie alături sau să îl înţeleagă! Evident că luarea de poziţie a lui Tusac a fost comentată de pedelişti, care abia aşteptau momentul să arate cât de "conflictual" este fostul primar al Mangaliei, eliberat din funcţie pe motiv de incompatibilitate.

PDL îl trimite pe Tusac să-şi vadă de problemele personale

De altfel, deputatul PDL Zanfir Iorguş a şi făcut referire la incompatibilitate, arătând că "s-a dovedit că prefectul Claudiu Palaz a avut dreptate în privinţa incompatibilităţii în care s-a aflat Tusac, lucru demonstrat de faptul că Tusac a pierdut procesul cu ANI". "Când văd războiul USL din momentul de faţă, asta după ce Claudiu Tusac defila pe la televiziuni arătând că s-a împăcat cu toată lumea, cu Constantin Filimon şi cu Sorin Andrei, mă întreb dacă este responsabil. Eu îi transmis să lase lumea în pace, să lase consilierii în pace, să rezolve problemele oraşului", a declarat Zanfir Iorguş. La rândul său, consilierul PDL Paul Foleanu a spus că prin declaraţiile sale, Tusac dă dovadă de lipsă de seriozitate şi că ar putea periclita relaţiile comerciale dintre municipalitate şi societatea furnizoare de agent termic. "Îi recomand lui Tusac, având în vedere că a pierdut procesul cu ANI şi a pierdut orice şansă de a mai reveni în administraţia publică locală, să-şi vadă de problemele personale. El face referire acum la acţionarii societaăţii de termoficare, spune că au legătură cu PDL, dar sunt aceiaşi acţionari care au venit în Mangalia în timpul mandatului său de primar. Acum, consilierii PSD şi Constantin Filimon au negociat un protocol cu societatea de termoficare pentru furnizarea căldurii. Când sunt serioşi consilierii de la PSD şi preşedintele organizaţiei PSD Mangalia? Atunci când semnează protocolul cu societatea respectivă şi angajează responsabilitatea municipiului sau când, după vorba hoţul strigă hoţul, ies cu comunicate de presă şi se dezic de propriile fapte?! Trag un semnal de alarmă: temperaturile din următoarele zile vor scădea considerabil, iar lipsa de seriozitate într-o relaţie comercială cu o societate ar putea să se transforme într-un atentat la siguranţa sănătăţii cetăţenilor", a spus consilierul Paul Foleanu.

Filimon: "Nu comentez aberaţiile lui Tusac"

Şi mai interesantă este însă declaraţia lui Constantin Filimon, cel vizat de atacul lui Claudiu Tusac! "Nu comentez aberaţiile lui Tusac", a spus, scurt, Filimon, care a adăugat că preferă ca lucrurile să se "limpezească" duminică, atunci când el şi consilierii se vor afla la discuţii cu cetăţenii Mangaliei, la Casa de Cultură. Întâlnirea a fost convocată la ora 10.00, urmând a fi discutată tocmai problema furnizării căldurii.

Poziţia conducerii Callatis Therm

Contactat de "Replica", directorul general al Callatis Therm, Simion Nikitas, a declarat - pe scurt - că nu doreşte să se implice în dispute politice, că a început furnizarea căldurii şi că speră ca ambele părţi, atât administraţia locală cât şi societatea pe care o reprezintă să-şi poată respecta angajamentele luate prin protocolul la care fac referire acum toţi politicienii din Mangalia.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102