REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tuse – cele mai bune remedii naturale

Tuse – cele mai bune remedii naturale

Replica API 11 mai 2020 | 00:00 750

Remediile naturale precum plantele, alimentele și uleiurile esențiale pot calma simptomele ORL și pot lupta împotriva răcelii.

Ceaiuri de plante contra durerilor de gât

Iată câteva exemple de ceaiuri și infuzii simple de pregătit pentru tratarea durerilor de gât:

Ceai fierbinte de ghimbir cu miere: foarte simplu de combinat. Ai nevoie de o bucată de ghimbir proaspăt tăiat în felii, o lingură de miere amestecată cu apă fierbinte. Mierea este emolientă, antibacteriană și vindecătoare, scrie ziarmedical.ro.

Suc de lămâie fierbinte cu miere: o băutură făcută din lămâie, apă fierbinte și miere. Doar amestecați sucul de la jumătate de lămâie și o linguriță de miere în apă fierbinte. Lamâia, anti-bacteriană, este foarte eficientă în reducerea inflamației gâtului.

Pentru imunitate:

Ceai din plante cu coaja lapacho (Tecoma curialis): coaja lapacho are o putere terapeutică deosebită. Este una dintre cele mai bune plante pentru a evita oboseala iarna. Bogată în fier, această scoarță stimulează sistemul imunitar și elimină toxinele. Este un antiinflamator care ameliorează în perioadele de frig. Poate fi utilizat ca ceaiuri din plante, capsule, pulbere sau picături pentru a fi diluat în apă și înghițit de 3 ori pe zi înainte de masă.

Ceaiul de echinacea: foarte eficient în caz de răceli sau gripă. De asemenea, stimulează sistemul imunitar. Se fierbe 1 gram de rădăcini într-o cană de apă timp de 10 minute.

Este recomandat să bei aceste ceaiuri din plante atunci când începi să ai dureri în gât la una până la trei perfuzii pe zi.

Tratează tusea cu uleiuri esențiale

Aromaterapia este tratamentul cu uleiuri esențiale. Uleiul esențial este o esență volatilă extrasă din plante aromatice prin extracție mecanică, prin distilare cu abur sau prin distilare. Se poate folosi orice poate fi extras sub formă de lichid: scoarță, rădăcini, semințe sau fructe, capete de flori sau frunze. Deși există cuvântul „uleiuri”, aceste substanțe nu conțin grăsimi.

Aceste uleiuri esențiale sunt foarte utile în caz de oboseală cu efectul lor stimulant asupra sistemului imunitar și efecte anti-infecțioase.

Câteva rețete:

Ulei esențial de balsam: eficient în cazurile de tuse și infecții respiratorii. Se amestecă trei picături de ulei esențial de balsam în trei picături de ulei vegetal și se aplică la masaj pe piept, de 4 până la 6 ori pe zi.

Propolis: în capsulă, de 1 până la 3 ori pe zi sau în spray în caz de dureri în gât. Propolisul are proprietăți antiseptice, antibacteriene și antioxidante.

Distincția dintre tuse uscată și tuse productivă:

Pentru o tuse uscată:

Ulei esențial de chiparos: utilizat în aplicare cutanată. Aplicați trei picături de ulei esențial cu trei picături de ulei vegetal pe bronhiile. Pentru adulți, puneți două picături de ulei esențial de chiparos într-o picătură de miere și înghițiți-l. Foarte eficient pentru tratamentul infecțiilor respiratorii. Aplicați de 4 până la 6 ori pe zi. Acest ulei esențial are proprietăți antispasmodice și anti-infecțioase, ajută la lupta împotriva infecțiilor ORL, bronșitei și tusei spasmodice.

Atenție:uleiul de Cypress este contraindicat în caz de mastoză, fibrom sau cancer dependent de hormoni (cum ar fi cancerul de sân, de exemplu).

Pentru o tuse productivă:

Ulei esențial de Eucalyptus globulus: cu calitățile sale de uscare, eucalyptus globulus participă la expulzarea mucusului din tractul respirator. Este, de asemenea, un stimulent imunitar. Acest ulei esențial este utilizat în infuzie în doze mici. Eucalyptus globulus, pentru tuse productivă, acesta este efectul căutat pentru a scoate mucusul. Nu este recomandat femeilor însărcinate și astmaticilor.

Pentru nasul curgător:

Cimbru linalool: este un antibacterian, ajută la ridicarea apărării imune, pentru a le folosi atât în ​​recuperare, cât și în prevenire. Calitatea sa excelentă este de a usca nasul curgător. În cazul nasului curgător, puneți o picătură de ulei esențial de cimbru linalol pe o batistă pentru a respira sau folosiți-o în infuzie.

De asemenea, este posibil să amestecați balsam de brad cu cimbru linalool pentru a viza mai multe simptome sau pentru a amesteca balsam de brad cu eucaliptul globulus (tuse productivă) sau cu ulei esențial de chiparos (tuse uscată).

Miere, migdale: optează pentru o dietă sănătoasă și liniștitoare

O dietă cu supe și ceaiuri ajută la calmarea durerilor de gât, iar o dietă bogată în legume ajută la susținerea imunității în timpul iernii.

Iată câteva exemple de alimente pe care să le adăugați pe farfuria în perioada de răcire:

Miere: calmează efectiv tusea. Pune câteva linguri în apă fierbinte, în timpul unei perfuzii sau într-un pahar cu lapte fierbinte. Este un accelerator de vindecare foarte bun, cu concentrația mare de antioxidanți. Mierea ar acționa mai eficient decât unele siropuri de tuse.

Migdale: sub multe forme, lapte de migdale, piure de migdale… Migdalele sunt antioxidanți buni. În cazul durerilor de gât, migdalele pot calma durerea prin efectele lor antiseptice.

Caisele uscate și smochinele uscate: ușurează gâturile iritate. Caisele uscate energizante, caisele uscate și smochinele uscate înmoaie gâtlejul și zgârieturile.

Praz: remediu foarte bun pentru bronșită. Poate fi amestecat și în supă.

Supa Miso: foarte bună pentru flora intestinală și elimină toxinele. Supa Miso ajută, de asemenea, la sprijinirea rinichilor. Este, de asemenea, un aliment alimentar; această reţetă japoneză este săracă în calorii.

În plus: nu ezitați să începeți cura de vitamina C, oligoelementele din cupru sau fier sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru sistemul imunitar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614