rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Tusea și durerea în gât, frecvente în infecția COVID

Tusea, durerile în gât și oboseala sunt mai frecvente la persoanele care au testat pozitiv pentru infectia cu coronavirus, precum si febra si o pierdere a gustului sau a mirosului. Tusea poate persista săptămâni sau luni după infectarea cu SARS-CoV-2, adesea însoțită de oboseală cronică, tulburări cognitive, dispnee sau durere - o colecție de efecte pe termen lung denumite sindrom post-COVID sau COVID prelungit, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, studiile au descoperit că tusea COVID tinde să dureze în medie 19 zile după recuperare . Există anumite masuri pentru a reduce durerea și pentru a stimula recuperarea organismului

Potrivit Providence.org, recuperarea înseamnă mai mult decât hidratare pentru a vă menține gâtul umed. Trebuie să echilibrezi ceea ce bei cu ceea ce mănânci. Puteți începe prin a îndeplini cerințele nutriționale zilnice:

Lichid - aproximativ 3 litri pe zi

Calorii - In jur de 2000 pana la 2500

Proteine ​​- 75 până la 100 de grame pe zi vă ajută să vă întăriți sistemul imunitar; proteinele și caloriile sunt cruciale în luptă, deoarece te protejează de pierderea mușchilor – mai ales dacă COVID-19 te-a tintuit la pat.

Simptomele bolii COVID-19 pot persista luni întregi după vindecare

Cele mai frecvente simptome ale bolii COVID-19 sunt febra, tusea uscată și oboseala, urmate de altele mai puțin frecvente cum sunt durerile musculare, durerile în gât, diareea, conjunctivita, durerile de cap, pierderea gustului și a mirosului sau iritațiile pielii. Pacienții care au făcut o formă gravă de COVID-19 se pot confrunta cu dificultăți de respirație, dureri în piept sau pierderea vorbirii ori a capacității de mișcare.

Dintre aceste simptome, unele tind să rămână active pe termen lung, chiar și după ce persoana testează negativ pentru coronavirus. Un studiu efectuat pe 1.733 de pacienți spitalizați cu COVID-19, publicat în luna ianuarie 2021 în jurnalul științific The Lancet, oferă un indiciu asupra duratei simptomelor bolii: 3 din 4 pacienți cu COVID-19 mai aveau cel puțin un simptom șase luni mai târziu de la vindecare.

Cele mai frecvente simptome la șase luni după boală au fost oboseala și slăbiciunea musculară, raportate de 63% dintre pacienți, urmate de dificultățile de somn (26%) și de anxietate și depresie (23%). De asemenea, mai mult de un sfert dintre subiecți aveau funcția pulmonară diminuată.

Deși simptomele persistente ale bolii COVID-19 pot să afecteze pe oricine, și tineri și bătrâni, vârsta pare să joace un rol important. Studiul a constatat că probabilitatea ca un pacient să raporteze oboseală sau slăbiciune musculară la mult timp după ce a avut COVID-19 a crescut cu 17% pentru fiecare 10 ani din vârsta unei persoane. Potrivit oamenilor de știință, înțelegerea efectelor acestei boli pe termen lung asupra sănătății pacienților este abia la început.

Analiza indică faptul că majoritatea pacienților continuă să trăiască cu cel puțin unele dintre efectele virusului după ce au părăsit spitalul și evidențiază necesitatea îngrijirii post-externare, în special pentru cei care au suferit de infecții severe. Deși analiza s-a referit doar la pacienții spitalizați, marea majoritate nu au avut nevoie de un ventilator și nici nu au petrecut timp în unitatea de terapie intensivă (ATI), ceea ce înseamnă că nu au fost cele mai grave cazuri.

Însă, afirmă savanții, chiar și persoane care au avut cazuri ușoare de boală și nu au fost spitalizate au raportat, de asemenea, simptome de COVID-19 pe termen lung. Pentru că boala nu s-a agravat, acești pacienți s-au îngrijit la domiciliu, însă, chiar și după ce nu au mai fost contagioși, au rămas cu simptome cum ar fi oboseala cronică. Deși înainte erau persoane active, ulterior s-au simțit prea epuizați pentru a merge la muncă sau pentru a mai ține pasul cu copiii mici din gospodărie.

Cercetătorii nu știu cu siguranță care este mecanismul din spatele acestor simptome continue, pe termen lung: ar putea fi virusul în sine, rezultatul inflamației cauzate de virus sau o metodă de apărare autoimună.

Cum se tratează tusea post-COVID-19

Cecetătorii au emis ipoteza potrivit căreia căile neurotropismului, neuroinflamației și neuroimunomodulării prin nervii senzitivi vagali, care sunt implicate în infecția cu SARS-CoV-2, duc la o stare de hipersensibilitate la tuse.

Sindromul post-COVID ar putea rezulta și din evenimente neuroinflamatorii din creier. Exista insa lacune în înțelegerea mecanismelor tusei acute și cronice asociate cu COVID-19 și sindromului post-COVID, si se iau în considerare modalități potențiale de reducere a efectului COVID-19 prin controlul tusei și sugerăm direcții viitoare pentru cercetare și practică clinică.

Deși neuromodulatorii precum gabapentina sau opioidele ar putea fi luați în considerare pentru tusea acută și cronică post-COVID-19, se discută despre posibilele mecanisme ale tusei asociate cu COVID-19 și promisiunea unor noi antiinflamatoare sau neuromodulatoare care ar putea viza cu succes atât tusea COVID-19 și sindromul post-COVID.

În ghidurile de excelență ale Institutului Național pentru Sănătate și Îngrijire din Regatul Unit pentru gestionarea simptomelor acute ale COVID-19, pentru tuse este recomandată administrarea de miere sau antitusive derivate din opioide.

Opiaceele (cum ar fi codeina sau morfina în doză mică) pot exercita efecte antitusive prin care acționează asupra rețelei reflexe de tuse din trunchiul cerebral și ar putea avea unele efecte în suprimarea tusei, în special în stadiile incipiente. Cu toate acestea, opiaceele nu sunt universal eficiente și au riscuri asociate de dependență, abuz sau efecte secundare centrale.

Corticosteroizii orali sunt adesea prescriși pentru infecția acută a tractului respirator inferior și au fost utilizați de multe centre pentru a trata pacienții cu modificări pulmonare interstițiale post-COVID-19. Corticosteroizii orali nu au fost mai buni decât placebo în reducerea duratei tusei la adulții neastmatici cu infecție acută a tractului respirator inferior. Cu toate acestea, situația infecției cu SARS-CoV-2 ar putea fi diferită, cu prezența probabilă a unui răspuns inflamator precoce și neuroimun, interacțiunile care stau la baza tusei acute. Raportul potrivit căruia dexametazona reduce rata mortalității pacienților tratați în spital cu COVID-19 oferă un anumit sprijin pentru utilizarea corticosteroizilor.

Pacienții diagnosticați cu COVID-19 prezintă simptome variind de la deloc la severe și includ febră, dificultăți de respirație, tuse uscată, anosmie și anomalii gastro-intestinale. Complicațiile severe se datorează în mare măsură suprasolicitarii sistemului imunitar al gazdei care duce la „furtuna de citokine”. Acest lucru are ca rezultat coagularea intravasculară diseminată, sindromul de detresă respiratorie acută, sindromul de disfuncție a mai multor organe și moartea. Datorită naturii sale extrem de infecțioase și în ceea ce privește rata mortalității, toate eforturile au fost concentrate pe prevenire și crearea de noi medicamente sau reutilizarea vechilor opțiuni de tratament pentru a ameliora suferința pacienților cu COVID-19, inclusiv dereglarea imunității.

Se știe că acizii grași Omega 3 sunt încorporați în întregul organism, în stratul bifosfolipidic al membranei celulare, ceea ce duce la producerea de mediatori mai puțini pro-inflamatori în comparație cu alți acizi grași care sunt mai răspândiți în dieta occidentală. Un studiu a pus în discuție beneficiile acizilor grași Omega 3, în special acidul eicosapentaenoic și acidul docosahexaenoic, inclusiv efectele lor antiinflamatorii, imunomodulatoare și posibilele antivirale.

Protocoalele de diagnostic anatomic pentru tusea cronică ar trebui aplicate pentru gestionarea tusei în sindromul post-COVID; astfel de abordări ar putea identifica orice cauze care contribuie la tusea cronică - cum ar fi boala de reflux gastro-esofagian, terapia cu inhibitori ECA, fibroza pulmonară sau inflamația căilor respiratorii - care ar fi putut rezulta din infecția cu SARS-CoV-2.

N-acetilcisteina (NAC) este o varianta accesibila de tratare a tusei si are o toxicitate foarte scăzută. A fost aprobată de FDA de mulți ani și are potențialul de a îmbunătăți strategiile terapeutice pentru COVID-19. NAC administrat intravenos, oral sau inhalat poate suprima replicarea SARS-CoV-2 și poate îmbunătăți rezultatele dacă este utilizat la timp.

Bromhexina - studiile indică faptul că poate reduce severitatea simptomelor la pacienții spitalizați cu COVID-19.

Ambele medicamente subțiază mucusul și te ajută să-l elimini, dar funcționează prin mecanisme diferite decât expectorantele fără prescripție medicală care conțin guaifenesină.

Tratamente fără prescripție medicală

Expectoranții (cum ar fi Mucinex sau orice cu ingredientul activ guaifenesin) subțiază mucusul și facilitează tusea. Acest lucru nu vă va face să tusiți mai puțin, dar va face ca tusea să fie mai productivă și va ușura curățarea căilor respiratorii. Aceste medicamente funcționează cel mai bine pentru a ajuta la tusea în congestia toracică.

Decongestionantele cu pseudoefedrina micșorează vasele de sânge din membranele mucoase, în special în sinusuri, încetinind producția de mucus. Ele funcționează cel mai bine pentru congestia nazală.

Nu ar rebui să luați un antitusiv atunci când aveți o tuse umedă. Tusea este esențială pentru a elimina mucusul din plămâni, unde interferează cu respirația, administrarea unui antitusiv atunci când aveți o tuse umedă poate crește riscul de a dezvolta pneumonie, deoarece menține mucusul în plămâni și căile respiratorii.

Remedii

În afară de medicamente, există și alte remedii la domiciliu pe care le puteți încerca să vă curățați congestia toracică:

Hidratare - mucusul este 90% apă și poate deveni mai gros când ești deshidratat;

Utilizați un umidificator, un aparat de aburi sau un vaporizator;

Inspiră cu fața peste un vas cu apă fierbinte;

Încercați respirație profundă și exerciții de poziție;

Încercați să vă clătiți sinusurile cu spray sau un dispozitiv de irigare nazală cu apa de mare;

Susține partea superioara a trunchiului când dormi sau te odihnesti.

Exerciții de respirație pentru a curăța plămânii post-COVID-19

Dacă întâmpinați probleme cu curățarea mucusului din plămâni după o infecție respiratorie, aceste exerciții vă pot ajuta. Există două tipuri de exerciții:

Exercițiu de respirație profundă

Acest exercițiu vă va extinde plămânii și vă va ajuta să curățați mucusul din ei. Puteți fi întins sau așezat pentru a face acest exercițiu, doar țineți pieptul și umerii relaxați într-o poziție confortabilă:

Pune o mână pe abdomen și cealaltă pe piept pentru a simți mișcările de respirație;

Inspira adânc pe nas și simțiți abdomenul extinzându-se în exterior;

Expiră încet prin buzele strânse, golindu-ți plămânii și sugându-ți burta;

Repetați încet de trei până la cinci ori, de mai multe ori pe zi.

Exercițiu de control al respirației

Acest exercițiu vă poate ajuta să vă extindeți plămânii, să vă mențineți mușchii în mișcare și flexibili și să vă întărească tusea pentru a elimina mucusul. Puteți face acest exercițiu de mai multe ori pe zi, dar asigurați-vă că ați așteptat cel puțin o oră după ce ați mâncat sau băut și opriți-vă dacă aveți durere:

Împingeți afara toată respirația din plămâni;

Respirați puțin și țineți până când aveți nevoie de mai mult aer;

Respirați puțin fără să expirați;

Repetați respirații mici fără a expira până când nu mai puteți inspira;

Țineți această respirație timp de până la cinci secunde;

Respirați cu forță tot aerul din plămâni.

Abordarea avansată a tusei în context COVID-19

Tusea persistentă în sindromul post-COVID ar putea fi determinată de neuroinflamație care duce la o stare de hipersensibilitate laringiană și tuse, care este baza tusei cronice refractare sau inexplicabile. Gabapentina și pregabalina, care sunt neuromodulatoare, s-au dovedit a fi eficiente în controlul tusei cronice refractare. Această abordare ar putea fi luată în considerare pentru sindromul post-COVID-19, deoarece aceste medicamente ar putea fi utile și pentru alte simptome care însoțesc tusea, cum ar fi tusea. durere, deși au potențialul de a agrava orice disfuncție cognitivă.

Medicamentele antimuscarinice, cum ar fi tiotropiul, ar putea fi folosite pentru a controla tusea post-COVID-19, deoarece pot scădea sensibilitatea la tuse în infecțiile virale acute ale tractului respirator superior. În mod similar, terapia de vorbire și limbaj ar putea ajuta pacienții să se recupereze, livrate ca parte a unui tratament multimodal, model de terapie și recuperare în sinergie cu alte aspecte ale reabilitării pulmonare pentru sindromul post-COVID-19.

Investigarea unor noi intervenții terapeutice care interferează cu căile neuroinflamatorii ar putea fi avantajoasă, cum ar fi:

inhibitorii canalelor TRP,

receptorii P2X3 declanșați de ATP,

receptorii neurokininei-1 (NK1Rs) sau canalele de sodiu.

Un antagonist al receptorului P2X3, gefapixant, a redus substanțial tusea la pacienții cu tuse cronică refractară și utilizarea acestuia în tusea asociată cu COVID-19 este susținută de raportul conform căruia ACE2 este frecvent co-exprimat cu P2X3 în neuronii senzoriali ai ganglionului rădăcină dorsală. Substanța P și NK1R ar putea fi, de asemenea, o țintă potențială pentru intervenție, deoarece antagoniștii NK1R precum aprepitantul sau orvepitantul au demonstrat potențial antitusiv la pacienții cu tuse asociată cancerului pulmonar sau tuse cronică refractară, posibil prin blocarea NK1R centrale deși TRPV1. Nu s-a demonstrat că antagoniștii reduc tusea la pacienții cu tuse refractară aceștia ar trebui testați în tusea COVID-19, deoarece TRPV1 în neuronii senzoriali este reglat în sus de infecții virale, cum ar fi rinovirusul uman. Blocantul încărcat al canalelor de sodiu NTX-1175, care reduce la tăcere neuronii nociceptori, este un nou neuromodulator care este testat (EuraCT 2020-004715-27) pentru tusea cronică, dar ar putea fi considerat și ca tuse acută și cronică COVID-19.

sâmbătă, 22 ianuarie 2022509
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Marți, 17 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Tit-Liviu Brăiloiu, fost senator PSD
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
Comentarii
mai mult...Sănătate
17 mai 00:00SănătateTimpul de reacție: ce factori influențează acest indicator al sănătății creierului?

Timpul de reacție, ca măsură a sănătății creierului, este influențat nu doar de îmbătrânire, ci și de o...104

17 mai 00:00SănătateDurerea de colon sau durerea abdominală: cauze și tratament114
17 mai 00:00SănătateCrizele de fiere: de ce apar, cum se manifestă și cum se tratează118
17 mai 00:00SănătateCare sunt cele 11 beneficii ale somonului

Îți place somonul? Avem vești bune! Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai...109

17 mai 00:00SănătateDieta mediteraneeana scade riscul de cancer endometrial105
17 mai 00:00SănătateDiabetul gestațional: cauze, complicații și tratament115
17 mai 00:00SănătateDurerile de ficat: cauze și remedii

Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...105

17 mai 00:00SănătateDurere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament111
17 mai 00:00SănătateNutriționist: Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat121
17 mai 00:00SănătateEvusheld, protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 pentru 6 luni

Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...104

17 mai 00:00SănătateCe este cancerul pancreatic și cum se aplică „chirurgia Whipple“ în procesul de tratament?109
17 mai 00:00SănătateVaccinul Valneva: O 'notificare de intenţie' privind rezilierea contractului, expediată de CE107
Vremea
17.4°17.4° - 18.7° marţi, 17 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 67%
Vânt: 1.69 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 mai 02:29SportGheorghe Hagi, despre Becali: Nu știe să piardă!

Gheorghe Hagi a reacționat la declarațiile făcute de Gigi Becali, care a rememorat și episodul petrecut în 2013,...431

17 mai 00:00SportTenis: Iga Swiatek, lider detaşat în clasamentul WTA; Simona Halep a revenit în top 20

Iga Swiatek conduce detaşat clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni, după o...129

17 mai 00:00SportFotbal: Levski Sofia a câştigat Cupa Bulgariei pentru a 26-a oară

Levski Sofia a cucerit al 26-lea său trofeu în Cupa Bulgariei la fotbal, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe...121

17 mai 00:00SportTenis: Novak Djokovic se menţine lider în clasamentul ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP),...120

Local
17 mai 23:21LocalProiecte de 3 milioane euro pentru Năvodari, prin PNRR

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că în cursul zilei de luni, 16 mai a.c., a încărcat în...350

17 mai 23:22LocalAtenție, șoferi! Se închide traficul rutier pe autostrada A2!

Pentru execuția unor lucrări la pasajul care supratraversează A2, în zona km. 13+330, se va închide traficul...776

17 mai 23:21LocalConferință despre autonomia non-teritorială, la Universitatea Ovidius din Constanța

334

17 mai 23:19LocalBeţi şi fără permis, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat, la data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, un...274

17 mai 23:20LocalBărbați reținuți pentru amenințare, tulburarea ordinii publice și furt calificat

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii...372

17 mai 23:20LocalIncendiu la un apartament de pe strada Cișmelei

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 mai a.c., în Constanța, pe strada...426

17 mai 00:04LocalCine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei...779

17 mai 23:24LocalPromenada din Mamaia, plină de oameni, ca în vremurile bune!

Stațiunea Mamaia a arătat, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, ca în plin sezon estival. Temperaturile ridicate de...1378

17 mai 23:23LocalTuriştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

1394

Politică
17 mai 00:07PoliticăAUR a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a proiectului Legii offshore

Liderul deputaţilor AUR George Simion a solicitat, luni, în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a...294

17 mai 22:43PoliticăCîţu despre modificarea Codului fiscal: Nu trebuie să se întâmple nimic

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului...249

17 mai 22:43PoliticăAurescu: România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

223

17 mai 00:08PoliticăAlina Gorghiu: Nu văd posibilă schimbarea cotei unice de impozitare

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu vede...182

17 mai 19:38PoliticăUltima carte a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat dezbaterile în ultima cale extraordinară de atac prin care...160

17 mai 00:07PoliticăTheodor Stolojan spulberă planurile lui Ciolacu: Codul Fiscal nu poate fi modificat

Theodor Stolojan, fost președinte al PNL, spune că actualul Cod Fiscal nu poate fi modificat pentru introducerea...342

17 mai 22:43PoliticăInflaţia este influenţată în continuare de preţul de la energie

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...252

17 mai 22:44PoliticăMarcel Ciolacu: Nu avem criză alimentară, am luat măsuri

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...248

17 mai 22:44PoliticăGeorge Simion: "Nu ceaiul de tei e problema cu inflaţia, ci guvernanţii!"

336

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3426

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2272

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6059

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3052

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4050

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3278

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11356

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5021

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1601

Monden
17 mai 00:00MondenActori celebri în scene nud. Detalii picante de la filmări: „Dacă ea trebuie să fie goală, voi fi și eu gol“

Mulți dintre actorii celebri s-au lovit de momentul incomod în care au fost nevoiți să fimeze scene nud. Situațiile...151

17 mai 00:00MondenHeidi Klum, un posterior de vis la 48 de ani! Apariție incendiară pe străzile din Las Vegas

Heidi Klum, 48 de ani, s-a filmat într-o vestimentație strâmtă și complet transparentă, care-i lasă tot...133

17 mai 00:00MondenAudiență record pentru TVR la difuzarea Eurovision: cifre duble față de ediția din 2021

104

17 mai 00:00MondenGabriela Spanic, despre tentativa de omor la podcastul lui Viziru: „Mi-a fost frică să nu mor!“

Gabriela Spanic a fost invitata lui Lucian Viziru în podcastul acestuia. Regina telenovelelor din Venezuela este și...153

17 mai 00:00MondenMillie Bobby Brown, de nerecunoscut la premiera „Stranger Things”

Millie Bobby Brown a fost de nerecunoscut la premiera celui de-al patrulea sezon al serialului „Stranger Things”....126

17 mai 00:00MondenTom Cruise, criticat dur la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Tom Cruise a fost invitat pentru a luat parte la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, însă declarațiile...131

17 mai 00:00MondenProcesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea...100

17 mai 00:00MondenKalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această...116

17 mai 02:02Monden"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

118

Mapamond
17 mai 19:57MapamondPrimul interviu al Melaniei Trump după ce a plecat de la Casa Albă

Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea întoarce la Casa Albă, în...449

17 mai 19:57MapamondPremierul Suediei: Aderarea la NATO nu este o mișcare împotriva Rusiei

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, spune că decizia țării sale de a solicita aderarea la NATO nu este...236

17 mai 19:57MapamondScandalul jurizării la Eurovision: Anchetă la compania publică de radio și televiziune din Republica Moldova

419

17 mai 00:00MapamondRusia refuză să negocieze eliberarea combatanţilor blocaţi în tunelurile de la Azovstal

Rusia a refuzat duminică să negocieze cu privire la posibilitatea eliberării combatanţilor ucraineni ai batalionului...120

17 mai 19:52MapamondConsiliului Afaceri Externe al UE s-a reunit la Bruxelles

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene s-a reunit pe 16 mai, la Bruxelles, pentru a lua în discuţie subiecte...301

17 mai 19:52MapamondGermania nu va mai importa petrol din Rusia!

Germania intenţionează să înceteze să mai importe petrol din Rusia de la finele acestui an, chiar dacă Uniunea...280

17 mai 19:58MapamondUn mort şi cinci răniţi după ce un avion s-a prăbuşit pe un pod din Miami. Video

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a...393

17 mai 19:58MapamondJurnalista care a protestat în direct la TV în Rusia riscă să piardă custodia propriilor copii

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, se confruntă cu probleme în plan personal, ea...354

17 mai 19:58MapamondUcraina: Civili răniţi de militarii ruşi, duşi împotriva voinţei lor în Rusia

332

Sănătate
17 mai 00:00SănătateDurerile de ficat: cauze și remedii

Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...105

17 mai 00:00SănătateDurere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament

Durerea de ureche poate avea mai multe cauze, iar de cele mai multe ori se tratează de la sine, dispărând destul de...111

17 mai 00:00SănătateNutriționist: Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat

121

17 mai 00:00SănătateCare sunt cele 11 beneficii ale somonului

Îți place somonul? Avem vești bune! Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai...109

17 mai 00:00SănătateDieta mediteraneeana scade riscul de cancer endometrial

Riscul de a dezvolta cancer este proporțional cu vârsta și este influențat și de genele moștenite, însă e...105

17 mai 00:00SănătateDiabetul gestațional: cauze, complicații și tratament

Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii. La fel ca și diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2, acesta...115

17 mai 00:00SănătateEvusheld, protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 pentru 6 luni

Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...104

17 mai 00:00SănătateCe este cancerul pancreatic și cum se aplică „chirurgia Whipple“ în procesul de tratament?

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. Ce este cancerul pancreatic, care sunt...109

17 mai 00:00SănătateVaccinul Valneva: O 'notificare de intenţie' privind rezilierea contractului, expediată de CE

107

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT