REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ȚUȚUIANU a TĂIAT BANI de la CULTURĂ pentru SPITALE: ’N-am primit un leu de la Guvern’

ȚUȚUIANU a TĂIAT BANI de la CULTURĂ pentru SPITALE: ’N-am primit un leu de la Guvern’

Replica API 14 iulie 2020 | 00:00 1627

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, s-a plâns că nu a văzut niciun ban din partea Guvernului României în criza medicală și financiară provocată de COVID-19, fiind obligat să se descurce din bugetul instituției pe care o conduce pentru a finanța unitățile medicale pe care le are în subordine. De asemenea, Țuțuianu a fost deranjat că nu a fost băgat în seamă de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu ocazia vizitei la Constanța, efectuată în cursul săptămânii trecute.

„Avem în subordine două spitale, Spitalul Județean Constanța, cel mai mare spital din Dobrogea, și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Nu am primit nici măcar un leu finanțare din partea Guvernului României. Consiliul Județean Constanța nu a primit niciun ban și tot s-a făcut cu bani de la bugetul CJC. Unde sunt aparaturile promise și tot ajutorul? Așteptam să fiu invitat de domnul ministru să-i spun cu ce probleme ne confruntăm. Dacă venim doar pentru poze, poze știm să facem toți. Ce a realizat dumnealui ca ministru?”, a precizat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

„Nu poți să te joci cu sănătatea oamenilor”

Întrebat de unde a făcut rost de bani pentru a finanța spitalele aflate în subordinea CJC, Horia Țuțuianu a afirmat că a preferat să taie proiecte din domeniul culturii și sportului pentru a avea bani pentru sănătate.

„Au fost aproximativ 12 milioane de RON cheltuite cu cele două spitale, din bugetul Consiliului Județean Constanța. Au fost făcute rectificări bugetare, am preferat să tai proiecte de cultură și sport pentru a aloca bani către sănătate. Nu poți să te joci cu sănătatea oamenilor și cu viața lor. Vreau să mulțumesc mediului de afaceri din Constanța, care ne-a sprijinit foarte mult în această perioadă.”, a mai adăugat Țuțuianu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a redirectionat banii acolo de unde isi ia partea. De la alt hot, grasa. Cum poti da pe mana acestor infractori o gramada de bani ??? Muieee !!!
1
0
Stroe si Moga, cei mai jalnici si manglitori psdisti. Muieeee maxima!
2
0
Asa este. Stroe s-a inteles cu PNL-ul pentru Lupu ca presedinte CJC. Dar si ca il sustine total, inclusiv sa intre in viitorul CJc pe Palaz stiti? Intortocheate si nesimtite sunt caile politicienilor nostri...Doua panselute una langa alta..Stroe si Palaz. Dar stiti cum este..cine se aseamna se aduna. satie toat alumea asta...si pentru visatori si naivi. Vai de culoarea politica a partidelor din Constanta...
2
0
Tutuianu un lingator
2
1
Succes in urmatoarele alegeri domnule Tutuianu, se tot zvoneste ca al dvs presedinte, nimeni altul decat securistul nr. 1 Stroe, a batut palma cu PNL-l si pt functia dvs va fi sustiunut dl Lupu, contrar culorii politice. Asadar ferestema doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur! Succes...cred ca meritati un al doilea mandat si cred cu tarie ca veti si demonstra.
5
4
Spt de urgenta tine de Consiliul Judetean, Sp municipal de infectioase, cel cu covid, de la ICIL, tine de Primarie. In amandoua unitati s-au bagat bani multi, dar mai trebuie investit in aparatura ca totul sa fie ok. Banii s-au dat numai de la autoritatile locale, nimic inca de la guvern.
6
3
spitalul de urgenta tine de Primarie care s-a ocupat si a bagat f.multi bani in el asa ca Tutuianu se da doar mare
3
8
De ce sa primiti un leu de la guvern.Las ca face incasari corecte Spagoveanu cu a lui firma de funerare.Ma indoiesc ca nu ati sti asta.Magazinul ii la doi pasi de dvs.Corect sa fie verificarea angajatilor acestuia toooti is la negru GARANTEZ.
8
2
Tutuianu nu este tocmai psdistul tipic. Tipul asta chiar se implica pt ca Spt de urgenta sa aiba ce-i trebuie. Cine este in domeniu stie acest lucru.Faptul ca tov ministrual sanatatii a venit sa vada spitalul este ok, dar sa nu discuti si cu finantatorul unitatii medicale , asta e o dovada ca ministru Tataru a fugit de o discutie privind livrarea de aparatura si asigurarea banilor ai de la guvern. Asta e meteahna celor care apun ca fac politica la noi, sunteaza adversatii ca nu cumva sa capete capital de imagine. Nesimtitii nu tin cont ca , in realitate, sunteaza populatia.
18
10

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367