REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Țuțuianu îi răspunde primarului Vrabie: „Dacă nu au o situație clară în hârtii, nu este vina mea!”

Țuțuianu îi răspunde primarului Vrabie: „Dacă nu au o situație clară în hârtii, nu este vina mea!”

Replica API 28 iulie 2018 | 08:17 315

Motivul divergenței: „Coșmarul șoferilor”, o porțiune de șosea de aproximativ 300 de metri

O porțiune de șosea este motivul de dispută între primarul Medigidiei, Valentin Vrabie, și Consiliul Județean Constanța.

În mai multe rânduri, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a atras atenția reprezentanților CJC, și în mod special președintelui Marius Horia Țuțuianu că medgidienii au de suferit din cauza faptul că instituția județeneană nu asfaltează porțiunea de șosea de aproximativ 300 de mp, cuprinsă între DN 22C și podul rutier CDMN Medgidia.

Marius Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța

„Coșmarul șoferilor” – astfel descrie primarul Vrabie porțiunea respectivă de drum și susține că are documentele care atestă că terenul respectiv a fost transmis, în anul 2013, din administrarea Consiliului Local Medgidia și cea a Consiliului Județean Constanța. „În cazul în care Consiliul Județean Constanța nu are posibilitatea de a reabilita 300 de metri de drum și nici nu face demersurile necesare pentru predarea către UAT Medgidia tronsonul de drum menționat anterior, mă văd obligat să pun la fața locului panouri prin care să îi informez pe cetățenii Medgidiei cine se face vinovat de această situație. Dacă timp de cinci ani nu au putut fi reabilitați 300 de metri de drum, mă întreb, retoric evident, care va fi soarta acestui județ la sfârșitul mandatului dvs. de președinte”, susținea primarul Valentin Vrabie în urmă cu puțin timp.

Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu a subliniat, vineri, 27 iulie a.c., faptul că porțiunea de drum respectivă nu se află în administrarea CJC, așa cum eronat vehiculează primarul Vrabie pe toate canalele, ci ...în administrarea unității teritorial administrative. „Dacă ei nu au o situație clară în hârtii, nu este vina mea”, a arătat Marius Horia Țuțuianu, subliniind faptul că în cadrul CJC este „ordine” în documente, din care reiese clar că, în anul 2013, au fost predate de la Consiliul Local Medgidia către Consiliul Județean Constanța o porțiune de 2.547 metri, dar nu și terenul respectiv, de 347 mp.

„Nu am vrut să îi răspund d-lui primar Vrabie, nici prin presă, nici prin alte canale. Dar am să-i trimit și răspuns oficial cu privire la acea bretea, acel teren de 347 mp. Am toate actele doveditoare, le pot pune la dispoziție, din nou. În 2013, când s-a dat acea hotărâre de Consiliu Local ca să treacă de la Consiliul Local Medgidia la Consiliul Județean Constanța s-au dat fără acei 347 mp. Există hotărârile atât de Consiliul Județean, cât și de Consiliu Local Medgidia. Au fost făcute din nou măsurătorile. Acea bretea nu a fost și nu este în administrarea sau în proprietatea CJC. Nu a fost niciodată și nici nu va fi. Dacă dumnealui insistă, eu am demarat o analiză foarte punctuală a ceea ce înseamnă hotărârea de CL Medgidia, îi voi da înapoi către Medgidia suprafața de 2547 mp, cea care ne-a fost transmisă în 2013.

Eu aș asfalta cu mare drag, nu este un capăt de țară, dar nu poți face pe ceva ce nu este al tău. Nu avem baza legală și nu putem direcționa banii regiei, către ceva care nu este al tău. Mai întâi ”, a subliniat președintele CJC.

F.B.

Citește și: Vrabie cere Consiliului Judeţean să îi reabiliteze un tronson de drum care aparţine de municipalitate! Palaz: 'Mai rămâne să mă solicite să-i fac curat în casă. Halal gospodar!'

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mars Tutuianule! nesimtirea e grava la tine. Auzi tu ce responsabilitate ai? sa dormi pe banii nostri? mars afara javra ordinara
3
2
Cine ar trebui sa se ocupe de hartii? Nu voi? Tu si cu ala de la Primarie. Ce sa inteleaga cetatenii? Ca nu aveti hartii? Voua chiar nu va e rusine!?
1
0
Primarul Vrabie nu mai poate santaja precum o facea in trecut? Adica banii de la buget pentru imaginea sa si lucrarile facute pe banii altora ?
4
1
Domnule presedinte, concret, cat timp va mai bateti joc de angajatii de la delfinariu si acvariu. 900 lei salariu net. Va iubim mult.
2
1
Vrabie are dreptate bucata de drum respectiva este a cjc sa l intrebe pe iordache ca doar e la judet sau poate a distrus documentele si stie ceva.
7
9
E vb de soseaua spre Valea Dacilor, dinspre autostrada
7
3
Podul este problema sau faptul ca Primarul nu este inregimentat " politic? Are dreptate de prea mult timp sta ne asfaltat Podul!
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218