REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tuzla îşi extinde reţeaua de canalizare! Iată în ce constă proiectul

Tuzla îşi extinde reţeaua de canalizare! Iată în ce constă proiectul

Replica API 18 decembrie 2017 | 00:00 613

Documentaţie depusă la APM

Documentaţie depusă la APM

Primăria Tuzla a depus la Autoritatea pentru Protecţia Mediului un memoriu de prezentare a proiectului ce priveşte extinderea şi modernizarea reţelei de canalizare menajeră. Reţelele de canalizare propuse prin prezentul proiect sunt amplasate în localitatea Tuzla, pe drumurile comunale locale, terenuri domeniu public, aflate în administrarea primăriei. Conform documentului depus la APM, „reţelele de canalizare vor fi pozate pe străzile localităţii, în conformitate cu planurile de situaţie, pe terenuri aflate în proprietatea şi administrarea Primăriei Tuzla”.

Pentru buna funcţionare a obiectivului, reţeaua de canalizare menajeră a fost proiectată astfel încât transportul apei uzate să se facă gravitaţional, mai puţin pe strada 12 la intersecţie cu strada Televiziunii, pe strada Farului la intersecţie cu strada Costineşti şi pe strada Aviatorilor în apropiere de strada Cerealelor (lângă vechiul stadion). Vor fi trei staţii de pompare: 1 tip cheson (SPAU1 de la intersecţia cu străzile Costineşti şi Farului) şi 2 staţii de pompare ape uzate menajere pentru transportul apei uzate datorită configuraţiei terenului. Aceste staţii vor fi legate de reţeaua electrică din zonă.

Motivele extinderii reţelei

Mărimea gradului de dezvoltare a localităţii impune extinderea reţelei de canalizare menajeră pentru ca să se asigure evacuarea controlată a apelor uzate şi să se asigure racordul tuturor consumatorilor de apă potabilă. Prin asigurarea infrastructurii minimale, se sprijină, de asemenea, activităţile comerciale incipiente, dezvoltarea micilor exploataţii agricole ecologice, ateliere de prelucrare superioară a produselor agricole proprii, precum şi ameliorarea, în conformitate cu standardele în vigoare a condiţiilor igienico-sanitare ale locuitorilor şi activităţilor productive desfăşurate. De asemenea, promovarea acestui tip de obiectiv de investiţie duce la ameliorarea calităţii mediului şi diminuarea surselor de poluare.

Se doreşte îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă

Prin prezenta investiţiei, beneficiarul – Consiliul Local al Comunei Tuzla doreşte realizarea unui sistem de canalizare optim pentru asigurarea infrastructurii din spaţiul rural, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi a standardelor de muncă şi menţinerea populaţiei în spaţiul rural. Proiectul respectă reglementările tehnice în vigoare pentru evitarea impactului asupra mediului şi va urmări principiile şi elementele strategice ale legii mediului. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Lucrările prevăzute în proiect au ca scop îmbunătăţirea sistemului centralizat de colectare a apelor uzate, fiind deserviţi 6.816 locuitori.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa va spalati si voi paduchiosilor
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102