REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

UBER a încins spiritele: peste 50.000 de transportatori, din întreaga ţară, vor să-i scoată de pe piaţă!

UBER a încins spiritele: peste 50.000 de transportatori, din întreaga ţară, vor să-i scoată de pe piaţă!

Replica API 7 decembrie 2017 | 00:00 221

Ample proteste ale taximetriștilor și transportatorilor rutier de persoane sau marfă, în mai multe județe din țară, inclusiv la Constanța, sunt anunțate pentru data de 13 decembrie a.c., urmând ca pe 20 decembrie, să se plece din toată țara, în coloane de mașini, spre București, unde se va protesta în fața Guvernului. Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a precizat că la manifestări vor participa peste 50.000 de transportatori.

Prin acțiunea lor, transportatorii nu cer bani, ci „respectarea legii în România” și „eliminarea pirateriei din transporturi”. Adică, așa cum subliniază COTAR într-un comunicat de presă, a firmelor de genul UBER, TAXI FY, BLA BLA CAR.

„Nu vrem ca datele 13 sau 20 decembrie să rămână în istorie, având în vedere numărul mare de nemulțumiți care ni s-ar putea alătura la acțiunea de protest din fața sediului Guvernului. În București sunt 10.260 de licențe de taxi, la care se adaugă încă 60.000 din celelalte orașe ale țării, 40.000 de operatori de curse regulate și circa 20.000 de transportatori de colete, piratați și ei de aceleași platforme. Dacă luăm în calcul faptul că UBER și alte firme nelicențiate și neautorizate au trecut deja la transport de marfă și colete, toate aceste domenii de activitate vor fi grav afectate. Nu înțelegem cum unii trebuie să respecte prevederile legale, în timp ce alții își pot desfălura activitatea în ilegalitate”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

„Din moment ce în România nu se poate deschide un simplu chioșc fără respectarea prevederilor legale, tot în România este amendat orice amărât care își vinde zarzavaturile la colț de stradă, dar peste 8.000 de șoferi UBER pot face taximetrie nelicențiată doar în București, deși numărul de licențe de taxi e limitat la 10.260, nu înțelegem de ce această activitate ilegală nu este oprită de autorități, pentru că se știe foarte bine cine este în spatele acestor afaceri.

Cum își permite UBER să spună că mii de șoferi pot obține venituri în plus? În baza căror legi și autorizări sunt obținute? Nu sunt respectate prevederile Codului Fiscal. Zecile de mii de autoturisme care practică activitatea de transport persoane prin intermediul acestor aplicații – UBER, TAXI FY, BLA BLA CAR etc. - nu sunt licențiate și autorizate, iar șoferii nu au atestat. Nu fac ITP din 6 în 6 luni și nu respectă prevederile legale din domeniu.

Mai mult: 25% din veniturile ilicite obținute rămân în Olanda și sunt purtătoate de taxe, impozite și TVA. De ce nu vor să se autorizeze în România? La aceste întrebări, reprezentanții acestor platforme ori nu au răspuns, ori răspunsurile lor nu au avut nicio legătură cu întrebarea pusă”, au mai transmis reprezentanții COTAR.

„Le amintim reprezentanților firmei UBER și susținătorilor lor că protestele împotriva companiei nu s-au organizat doar în România, ci în toate țările în care această companie face același lucru: încalcă legislația, nu plătește taxele și impozitele conform legilor în vigoare, nu lucrează cu șoferii conform legislației muncii, face concurență neloială, iar activitatea nu poate fi controlată sau sancționată, deși toate celelalte firme care respectă legea sunt și controlate și sancționate.

Dacă ar fi nefondate acuzațiile, de ce ar protesta absolut toți taximetriștii din toate țările în care își desfășoară activitatea firma UBER? Dacă am face și noi același lucru și am renunța la respectarea legii, ar fi mulțumite autoritățile că nu vom mai aduce 4,7% din PIB? În luna august, primarul Londrei a luat decizia de a retrage licenţa UBER, pentru a respecta legislaţia britanică. Furnizarea unui serviciu inovator nu trebuie să fie în detrimentul siguranței și securității clienților, a companiilor licenţiate”, au adăugat aceiași reprezentanți.

La Constanța, potrivit lui Lică Neagu, reprezentantul Camerei Taximetriștilor filiala județeană, urmează să participe la manifestarea de protest aproximativ 500 de taximetriști.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne transferam la uber si-l sabotam din interior!
1
0
uber sa vina , DAR SA AIBE LICENTE PT TRANSP IN REGIM TAXI , SOFERII SA AIBE ATESTAT , IAR MASINILE I. T .P LA 6 LUNI . SA SE STABILEASCA CINE ARE DREPT DE CONTROL ASUPRA LOR ......SI UNDE AU PARCAREA !
4
0
Cati taximetristi dau bon fiscal dupa plata calatoriei. De ce nu se solicita si aici intrarea in legalitate?
1
1
la uber taximetristii sunt domni , masinile , masini...la voi taximetristii - jeguri umane , masinile-cazane . servicii de rahat
4
2
Romania tara paradoxului . Stati in strada si protestati rezist, dar cand vine vorba de firme care nu isi platesc taxele taceti din gura . Pai cum vine asta vreti o tara ca afara dar numai cand va convine . Exemplu in Londra , Uber nu mai are licenta aceasta ia fost luata acum cazul e in tribunal dar deocamdata nu mai are licenta .in Germania iar uber nu exista , italia la fel . In Elvetia exista uber dar sistemul e in asa fel incat nu au cum evita taxele iar pretul e ca si la un taxi normal . Tipati ca nu va place evaziunea si coruptia dar daca este in interesul vostru personal liniste .
4
3
de ce nu faceti greva sa alungati lichelele din gara de nord, care nu au auzit de ceas de marcat pornit si isi impun propriile tarife diferite de de cele afisate. poate atunci lumea ii va alege si pe ei.
6
0
Ooo, ce veste minunata, . . . .vine UBER in Constanta ! In sfarsit vom putea circula decent si cu soferi spalati !
4
2
traiasca UBER si BLA BLA CAR
3
1
transportatorii nu suporta concurenta. Sa ofere servicii de calitate si apoi sa- si declare nemultumirea.
7
1
Sa te poti califica la uber trebuie sa ai masina nu cazan, adica sincer nu inteleg cum unele taxiuri isi mai iau licentele
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102