REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Uber şi Taxify: Solicităm Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţă de Urgenţă

Uber şi Taxify: Solicităm Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţă de Urgenţă

Replica API 22 martie 2019 | 00:53 504

Reprezentanţii companiilor de ridesharing Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban.

"În legătură cu protestele de astăzi şi OUG-ul pentru modificarea legii taximetriei, care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban, poziţia comună a companiilor de ridesharing Uber şi Taxify rămâne neschimbată. Apreciem deschiderea Guvernului la dialog şi îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislaţiei de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate şi nu interzise. Până când vom avea şi în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor ţări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc platformele noastre pentru a-şi câştiga existenţa", se arată într-un comunicat comun al celor două companii, scrie AGERPRES.

Potrivit documentului, această nouă industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală şi la crearea şi menţinerea a zeci de mii de locuri de muncă ce aduc noi taxe la bugetele publice.

"Potenţialul este unul considerabil, iar angajamentul nostru comun este să investim în continuare în dezvoltarea acestei industrii în România. Ne dorim să lucrăm cu autorităţile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluării şi rezolvarea crizei parcărilor din marile oraşe. Împărtăşim părerea industriei de taxi că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, însă credem că aceste schimbări trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate", se mai arată în comunicat.

În ultimele două zile, reprezentanţii FORT şi COTAR au protestat în Piaţa Victoriei, solicitând Guvernului adoptarea ordonanţei pentru combaterea pirateriei în sectorul transportului rutier. Transportatorii cer eliminarea sintagmei "în mod repetat", şi trecerea activităţii de' rent a car' la Ministerul Transporturilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lumea civilizate NU MAI FOLOSESTE TAXIuri. de frica notelor date de clienti, soferii UBER sunt foarte curati si politicosi
0
0
Bine punctat, raspuns pentru ca Uber nu te primeste cu CAZANU
0
0
De ce nu trec toti taximetristii la UBER si la TAXIFY daca tot nu e nevoie de licenta si firma ???
1
0
Daca uber ofera conditii peste ce e acum pe piata uber e bun restu nu ma intereseaza.Treaba aia cu pusu in legalitate sunt oameni care sunt platiti pentru asa ceva din buzunaru statului adica al tuturor romanilor.
2
2
doar vrem sa mai fentam un pic pana se trezeste guvernu ca facem transport fara acte ne mai umplem buzunarele si noi
2
1
Vand licente taxi stoc limitat 40 bucati!Valabile pana in 2022 Sunt luate pe te miri ce de la primarie.Pret 4000 bucata,fara masina,decat foaia de hartie.Astept oferte de la baieti de baieti,politisti ,procurori,popi si in general cine vrea sa spele un banut cinstit!Oamenii de rand ,fraierii,de-al de Petre muncitorul,sunt avertizati sa nu deranjeze inutil,o sa isi ia injoseala la telefon!V-a pup pe toti si v-a iubesc!Mafia invinge!
2
0
Ce cacat face muistul ala de la consiliul concurentei... statul trebuie sa ofere conditii egale tuturor jucatorilor economici. Nu poti cere taximetristilor cazier, ma-sa, ta-su si Ion cumna-su iar altora care presteaza aceleasi servicii, nu. Astea nu mai sunt "conditii egale pentru toti jucatorii". Consiliul Concurentei ar trebui sa iasa in fata.
3
4
si o sa ramanem tot cu nespalatii de taximetristi si cu masinile din care curg tablele
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920