REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ucraina: Patru soldaţi ucraineni ucişi în est, în pofida armistiţiului

Ucraina: Patru soldaţi ucraineni ucişi în est, în pofida armistiţiului

Replica API 7 august 2019 | 00:00 498

Patru soldaţi ucraineni au fost ucişi marţi într-un atac al separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, acesta fiind cel mai grav bilanţ de la intrarea în vigoare a noului armistiţiu în urmă cu două săptămâni, au anunţat autorităţile ucrainene, citate de France Presse.

Cei patru şi-au pierdut viaţa într-un atac cu lansatoare de rachete lângă localitatea Pavlopil, situată în apropierea portului strategic Mariupol, controlat de Kiev, a precizat Oleksandr Daniliuk, secretarul Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare.

"Această încălcare brutală a acordului de încetare focului nu va fi ignorată", a avertizat el într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Acestea sunt confruntările cele mai sângeroase de la intrarea în vigoare a noului armistiţiu, la 21 iulie.

Separatiştii proruşi au efectuat tiruri timp de aproape o oră asupra poziţiilor ucrainene în apropiere de localitatea Bogdanivka, la 30 km sud de marele oraş Doneţk, centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume, controlat de rebeli, a indicat armata ucraineană.

Potrivit sursei menţionate, atacatorii au recurs la vehicule blindate de infanterie, lansatoare de rachete, mitraliere şi arme de calibru mic.

Din aprilie 2014, aproximativ 13.000 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei, unde un conflict împotriva separatiştilor proruşi s-a declanşat după mişcarea populară din Maidan Nezaliojnosti (Piaţa Independenţei) din Kiev care a dus la înlăturarea guvernului prorus din Ucraina. În siajul acestor evenimente, a avut loc şi anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali acuză Rusia că îi sprijină pe plan militar pe separatiştii din regiunile Doneţk şi Lugansk, ceea ce Moscova a dezminţit întotdeauna, în pofida numeroaselor probe. După acordurile Minsk II din februarie 2015, luptele au scăzut în intensitate, dar continuă să facă victime cu regularitate. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Forta RUSIA
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614