REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ucraina: Poliţia l-a reţinut pe bărbatul care a luat ostatică o persoană într-o bancă din Kiev

Ucraina: Poliţia l-a reţinut pe bărbatul care a luat ostatică o persoană într-o bancă din Kiev

Replica API 4 august 2020 | 00:00 845

Poliţia a reţinut un bărbat care a luat luni o persoană ostatică într-o bancă din Kiev, a anunţat adjunctul ministrului de interne Anton Gheraşcenko, precizând că aceasta a fost eliberată teafără şi nevătămată, relatează Reuters şi AFP, citată de Agerpres.

Gheraşcenko a scris pe Facebook că bărbatul a intrat într-o bancă din complexul Leonardo, din centrul Kievului, în jurul prânzului, le-a spus angajaţilor că are o bombă în rucsac şi le-a cerut să sune la poliţie.

"Angajaţii instituţiei bancare au părăsit biroul, în timp ce şefa sucursalei a rămas acolo ca ostatică", a precizat Gheraşcenko. El a declarat că bărbatul care a comis atacul este un cetăţean de 32 de ani din Uzbekistan, dar nu a spus care a fost motivul său.

"Potrivit conturilor sale de pe reţelele sociale, este o persoană dezechilibrată mintal", a mai spus adjunctul ministrului de interne, potrivit căruia nu se ştie încă dacă atacatorul avea sau nu explozibili reali asupra sa.

Mai târziu, Gheraşcenko a declarat unei televiziuni locale că bărbatul a cerut să acorde interviuri jurnaliştilor. Poliţia le-a permis mai multor reporteri să vorbească cu atacatorul înainte de a pătrunde în clădire.

Într-o transmisie în direct pe canalul 112.ua, bărbatul a spus că este un spirit sfânt şi a criticat autorităţile, afirmând că preşedintele Volodimir Zelenski nu şi-a respectat promisiunile.

"Teroristul a fost capturat în viaţă. Explozia nu s-a produs. Experţii în explozibili lucrează la faţa locului", a mai precizat Gheraşcenko după pătrunderea poliţiştilor în clădire. El a menţionat că operaţiunea a fost executată de serviciile de securitate ucrainene (SBU).

Incidentul de luni a fost cel de al treilea de acest fel în ultimele săptămâni. Luna trecută, un bărbat a fost arestat după ce a ţinut 13 oameni ostatici într-un autobuz la Luţk, dar i-a eliberat în cele din urmă în siguranţă, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a acceptat să înregistreze un videoclip în care le cerea oamenilor să vadă documentarul "Earthlings", despre relele tratamente asupra animalelor.

Pe 23 iulie, un alt bărbat a luat ostatic un responsabil de rang înalt din poliţie în oraşul Poltava din centrul Ucrainei, fiind apoi împuşcat mortal de poliţie. Ostaticul a scăpat nevătămat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614