REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ucraina: Putin este pregătit să discute despre planul de pace chinez

Ucraina: Putin este pregătit să discute despre planul de pace chinez

A.F. 22 martie 2023 | 00:00 734

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni, în timpul unei întrevederi cu omologul său chinez Xi Jinping la Moscova, că este pregătit să discute despre planul de pace propus de Beijing pentru soluţionarea conflictului din Ucraina, transmit Reuters şi AFP.

Ucraina: Putin este pregatit sa discute despre planul de pace chinezVladimir Putin, Xi Jinping

''Suntem mereu deschişi pentru un proces de negocieri. Indubitabil, noi vom discuta despre toate aceste chestiuni, inclusiv despre iniţiativele dumneavoastră, pe care le tratăm cu respect'', a declarat Putin în timpul acestei întâlniri informale al cărei început a fost transmis de televiziunea publică rusă.

''Avem multe sarcini şi obiective comune'', a adăugat liderul rus.

Cei doi lideri s-au adresat unul altuia cu sintagma ''drag prieten''.

De partea sa, liderul chinez i-a transmis lui Vladimir Putin că este ''convins'' că acesta se bucură de sprijinul poporului rus înaintea alegerilor prezidenţiale din 2024.

Adresându-se prin intermediul unui interpret, Xi Jinping i-a mulţumit liderului de la Kremlin pentru susţinerea oferită Chinei şi a subliniat că relaţiile dintre Beijing şi Moscova trebuie să fie apropiate, citează Agerpres.

''Suntem parteneri într-o cooperare strategică globală. Acest statut face necesară existenţa unor relaţii strânse între ţările noastre'', a spus şeful statului chinez în debutul întâlnirii cu liderul rus.

Xi Jinping este primul lider extern care se întâlneşte cu Vladimir Putin după ce Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele liderului de la Kremlin, ca urmare a deportării a mii de copii ucraineni în Rusia de la începutul războiului din Ucraina. Referitor la acest aspect, diplomaţia chineză a cerut luni CPI, al cărei sediu se află la Haga, să evite orice ''politizare'' şi să respecte imunitatea şefilor de stat.

Luni, Kievul i-a solicitat Chinei să-şi ''folosească influenţa asupra Moscovei pentru a pune capăt războiului de agresiune'' din Ucraina. Propunerea chineză conţine însă doar declaraţii generale şi nu include niciun detaliu concret despre modul de încheiere a conflictului soldat până acum cu zeci de mii de morţi şi strămutarea a milioane de persoane.

Washingtonul şi aliaţii lor occidentali sunt sceptici în legătură cu motivaţiile Chinei, remarcând faptul că până acum Beijingul a refuzat să condamne Rusia pentru invadarea Ucrainei. După ce surse americane au afirmat că forţele ruse utilizează şi muniţii chinezeşti, China a replicat că SUA sunt cele care trimit arme pe câmpul de luptă din Ucraina.

În ceea ce o priveşte, Londra şi-a exprimat luni speranţa că Xi Jinping va face presiuni asupra lui Vladimir Putin pentru ''a pune capăt atrocităţilor'' din Ucraina.

Potrivit cotidianului american Wall Street Journal, după revenirea în ţară preşedintele chinez ar putea avea o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

În timpul vizitei de trei zile în Rusia, preşedinţii rus şi chinez vor semna mai multe acorduri, în special cu privire la cooperarea bilaterală până în 2030.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iti dau eu mult kkt sa inghiti mwistule !!!
1
0
Iar ma cauti? Nu pot eu sa am atâtea personalitati ca tine...
10
2
Mai am o "veste buna" pentru tine, trolule putinist MEDICAMENTE aka RELU aka M******a DE LA SCULARIE aka RISCU: Coreea de Nord are pana 5.000.000 de soldatei verzi de doar 150cm inaltime, dar care pot fi livrati in orice secunda pe post de CARNE DE TON, sa apere "Mareata Rusie". Si dupa "standardele nord-coreene", cred ca incap toti in doar 2-3 vagoane. Deci, te poti bucura, trolache! Pentru Rusia si China, este IRELEVANT daca pierd Coreea de Nord si ar ocupa-o Coreea de Sud, in cel mai rau caz. Important e pentru ei ca Rusia "sa reziste" in fata Ucrainei. Deci, se apropie momentul in care Rusia nu va mai putea inrola fortat si va apela la Coreea de Nord. Se anunta un RAZBOI EXTREM DE LUNG. China stie ca daca se implica prea mult, o beleste. Daca Ucraina primeste ATACMS, alea "bat" 300km, deci la cum se vede lina frontului acum, ajung lejer la podul Kerci. Daca Ucraina incepe contraofensiva si impinge linia, nu va mai ramane orc rus in picioare intre HIMARS si unde aterizeaza ATACMS.
5
14
CORONAVIRUSUL MADE IN CHINA a fost "dezlegat" in mod intentionat. Este genocid facut de Xi Jinping, de urmasul la tronul imperiului satanisto-comunist chinez, MAO. MAO - cel mai mare criminal din istorie care a omorat pana la 78.000.000 de oameni. Deci, observati ca in urma coronavirusului MADE IN CHINA, DOAR CHINA ARE DE CASTIGAT. Cel mai mult au avut de suferit americanii si europenii. Rusii si Nord Coreeni au ascuns sub pres, evident, ca orice dictatori. Dar si ei au avut pierderi enorme. Dar in China "ordinele nu se discuta, se executa". Comunismul din China a calcat pe cap tot ce misca, au sters pe jos cu populatia, le-au sudat usile, efectiv,in izolare, le-au dat fost IN INTERIOR, pentru a impedica raspandirea. Au fost facute toate astea pentru a arata lumii intregi "MARETIA COMUNISMULUI" si vezi dom'ne ca ar fi cea mai buna solutie la nivel global. In urma razboiului, Rusia e distrusa, iar americanii si europenii divizati si saraciti. China a pregatit razboiul si vrea pe locul 1
9
11
Ba, prostalaule! Ce anume nu ai inteles ca piticul de 157cm inaltime, frustratul cu 1 picior deja in groapa, Putin (care sufera de COMPLEXUL LUI NAPOLEON. Napoleon care avea totusi 165cm inaltime), deci Putin este pentru China, fix ce este Kim Jong-un pentru Rusia. Hahahaha! Ce incerci tu sa faci? Pe cine incerci sa pacalesti? Te minti singur! China se lupta in razboiul din Ucraina pana la ultimul orc rus. Chiar nu te-ai prins? Chiar nu observi ce pierderi mari are Rusia? Risca sa se destrame in maxim 2 ani. Nu este evident ca invazia a fost ordonata de China "in secret"? Inaintea invaziei, TATARASTAN cerea INDEPENDENTA. La fel si Saint Petersburg (care e un fel de Teleorman, care nu-l mai inghide pe Dragnea. Asa si la ei, nu-l mai inghite nimeni de acolo pe Putin). A spus-o Putin cu gura lui spurcata: "Daca nu incepea razboiul, razboiul s-ar fi dus in Rusia. E vorba despre ce a produs pandemia in randul populatiei ruse. Era necesar sa-i trimita "la razboi" ca altfel faceau revolutie.
9
11
Slava Ucraina ! Speram ca va intelege si Putin de inutilitatea razboiului declansat de el !
4
13
Unde esti Trolule Hahol? Nu comentezi nimic la stirea asta? Sau te au gasit doctorii si te au legat de pat? Vezi ca te injecteaza imediat cu Plegomazin si te linistesti. Hai baga repede niste mesaje d alea lungi. Si multe. Apoi pot sa ti pun si diagnosticul. Schizofren paranoid.
18
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367