REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

UDMR: Procedura penală împotriva lui Borbely, campanie de denigrare cu substrat politic

UDMR: Procedura penală împotriva lui Borbely, campanie de denigrare cu substrat politic

Replica API 12 aprilie 2012 | 00:00 152

Consiliul Permanent al UDMR consideră că procedura penală împotriva fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely face parte dintr-o "campanie de denigrare cu substrat politic", al cărei scop este îndepărtarea de pe scena politică a unuia dintre liderii UDMR, unul dintre cei mai eficienţi miniştri.Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, miercuri, Consiliul Permanent al Uniunii îşi exprimă protestul faţă de faptul că Laszlo Borbely nu a fost informat pe cale oficială despre demersul justiţiei, ci a aflat despre anchetarea sa din presă, transmite corespondentul Mediafax.

"UDMR are încredere deplină în nevinovăţia lui Borbely Laszlo şi îi oferă tot sprijinul necesar în acest sens. Consiliul Permanent al Uniunii consideră că procedura penală demarată împotriva politicianului UDMR face parte dintr-o campanie de denigrare cu substrat politic, al cărei scop este îndepărtarea de pe scena politică a unuia dintre liderii Uniunii, unul dintre cei mai eficienţi miniştri ai Guvernului României. Consiliul Permanent al UDMR îşi exprimă, astfel, protestul faţă de faptul că persoana anchetată nu a fost informată pe cale oficială despre demersul justiţiei, ci din surse mass-media, aceasta reprezentând o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului şi a protejării prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicat.

Reprezentanţii UDMR mai spun că Laszlo Borbely a fost "un ministru de excepţie", iar Uniunea se bazează în continuare pe activitatea sa, "încrederea faţă de persoana domniei sale fiind în continuare de neclintit". "Prin demisia sa, Borbely Laszlo a demonstrat tuturor că este un om cu un caracter deosebit de puternic, care nu ţine cu orice preţ la funcţia sa, nedorind în niciun fel obstrucţionarea activităţii justiţiei. Avem încredere că acest caz va fi elucidat în cel mai scurt timp, demonstrându-se totodată că acuzaţiile aduse sunt totalmente nefondate şi false. Consiliul Permanent al Uniunii consideră totodată important ca instituţiile justiţiei să deruleze şi să finalizeze cât mai curând dosarele de acest gen", mai menţionează reprezentanţii UDMR. Liderii Uniunii mai spun că şi cazul fostului ministru al Informaţiei Nagy Zsolt demonstrează faptul că "prelungirea timp de câţiva ani a finalităţii situaţiilor de acest gen au drept consecinţă distrugerea de cariere politice şi vieţi omeneşti". Consiliul Permanent al UDMR l-a nominalizat, marţi, pe Korodi Attila, ca ministru al Mediului în locul lui Laszlo Borbely. Attila Korodi a fost numit ministrul Mediului, marţi, prin decret prezidenţial. În 5 aprilie, Laszlo Borbely a demisionat din funcţia de ministru al Mediului. El a declarat că atunci când a aflat despre comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a decis să îşi dea demisia, deşi nu are motiv să demisioneze. DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Laszlo Borbely, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată. Comisia juridică a decis, marţi, cu şapte voturi "pentru" şi trei "împotrivă", să întocmească un raport favorabil solicitării de începere a urmăririi penale a lui Laszlo Borbely.

Sursa:Rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367