REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Udrea, Boagiu şi ambasadorul SUA vin la cel mai mare show aviatic din România

Udrea, Boagiu şi ambasadorul SUA vin la cel mai mare show aviatic din România

Replica API 25 mai 2011 | 00:00 155

Thunder over The Black Sea, pe Aeroportul Kogălniceanu

Thunder over The Black Sea, pe Aeroportul Kogălniceanu

Celebra escadrilă aeriană de demonstraţie a Forţelor Aeriene ale SUA -Thunderbirds- va participa la cel mai mare show aviatic din România, "Constanţa Air Show 2011 - Thunder over The Black Sea", în 8 iunie, pe Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu". Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, spune că evenimentul are ca obiectiv principal promovarea destinaţiei şi creşterea traficului pe litoralul românesc, prin oferirea unei motivaţii suplimentare turiştilor care aleg această destinaţie de vacanţă.

În cadrul show-ului, cap de afiş va evolua Thunderbirds, renumita escadrilă aeriană de demonstraţie a Forţelor Aeriene ale SUA, cu baza în Las Vegas - Nevada, care organizează turnee în toată lumea, efectuând manevre acrobatice şi zboruri demonstrative cu aeronave de tip F-16. Martin a mai spus că alături de Thunderbirds, în cadrul show-ului din 8 iunie, vor evolua Forţele Aeriene Române, Agenţia de Paraşutism, Aeroclubul Român şi US Marine Corps. "Primul eveniment important care va avea loc în acest sezon estival pe litoral este acest mega-show aviatic, cel mai mare eveniment de acest gen care va fi organizat în acest an în România. Thunder over The Black Sea înseamnă o invitaţie la acrobaţia aeriană, lansată gratuit de către echipa Thunderbirds , faimoasa escadrilă americană, care a dorit să fie alături de noi la începutul acestui sezon, pentru a promova mai bine litoralul românesc, dar şi pentru a oferi un spectacol de neuitat turiştilor şi constănţenilor. Va fi un show româno-american, punctul culminant va fi oferit de escadrila Thunderbirds, dar vor exista şi evoluţii ale trupelor româneşti, ale echipelor de paraşutişti, Corpul de marină american, vor fi momente absolut spectaculoase pentru români. Cel mai mare show aerian va avea loc pe 8 iunie a.c. la Aerportul Mihail Kogălniceanu şi, începând de la ora 12.00, publicul este invitat în mod gratuit la acest eveniment pentru care vom asigura transport gratuit pentru toţi turiştii prezenţi pe litoralul românesc şi pentru constănţeni", a declarat Corina Martin. De la eveniment nu va lipsi nici parada cu maşini de epocă şi motociclete. Organizatorii evenimentului spun că turiştii şi constănţenii vor avea la dispoziţie transport gratuit, cu autocare supraetajate: între orele 09-00-12.00, cu preluare din faţa Gării CFR Constanţa şi Piaţeta Cazino Mamaia şi retur - începând cu ora 16.30, pentru transferul către Aeroportul Mihail Kogălniceanu. De la eveniment nu vor lipsi, potrivit Corinei Martin, nici Elena Udrea, ministrul Turismului, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Mark Gitenstein, ambasadorul SUA. Facem precizarea că manifestarea este organizată de Asociaţia Litoral-Delta Dunării şi de Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614