REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Udrea cere falimentul milionarului Ion Grecu

Udrea cere falimentul milionarului Ion Grecu

Replica API 22 martie 2017 | 21:11 2454

Acţiune în instanţă

Acţiune în instanţă

Ion şi Camelia Grecu (Sursa foto: capital.ro)

O firmă din Bucureşti, cu o prezenţă activă şi pe platforma Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, cere falimentul unei societăţi deţinute de milionarul Ion Grecu, constănţean aflat în topul celor mai bogaţi români. Afacerea agricolă a lui Grecu este una de notorietate naţională, dar înregistrează pierderi şi datorii uriaşe.

Stizo Fundaţii Speciale SRL din Bucureşti a depus pe 14.03.2017 un dosar la Tribunalul Constanţa, prin care cere deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei Elcomex Agroindustrial SA Cernavodă, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 11.04.2017. Creditorul Stizo Fundaţii Speciale SA îi are ca acţionari, printre alţii, pe Stizo SA (o veche colaboratoare a CNE Cernavodă), Liviu Valeriu Udrea, Dănuţ Bătrânu şi Gheorghe Niculae. La rândul său, debitorul Elcomex Agroindustrial SA este deţinută de milionarul Ion Grecu şi reprezintă pariul pus de acesta cu agricultura, după ce a renunţat la businessul din energie care l-a făcut celebru. Elcomex Agrondustrial SA a raportat pentru anul 2015 o cifr de afaceri de 26.799.004 şi pierderi de 19.579.993 lei, cu 208 angajaţi. Firma care derulează activităţi în ferme mixte (cultură vegetală combinată cu creşterea animalelor) a înregistrat însă şi datorii totale uriaeş, de 132.256.783 lei.

Vrea să aibă cea mai mare fermă de capre din lume

Elcomex Agroindustrial produce lactate din lapte de capră și funcționează ca un business integrat, având în portofoliu 1.600 de hectare de teren arabil, un depozit de 16.000 de tone de cereale, situat în Constanța, o fabrică de nutrețuri concentrate și o fermă inaugurată în 2012, cu un efectiv de peste 6.000 de capre din rasa Alpine. Obiectivul familiei Grecu este acela de a crește efectivul fermei până la 12.000 de capre anul acesta și să devină, astfel, cea mai mare fermă de capre din lume. Investiția în agricultură a lui Grecu s-a ridicat la 30 de milioane de euro. Milionarul cunoscut pentru afacerile sale din domeniul energiei a decis în urmă cu câțiva ani să mizeze pe agricultură, domeniu în care a investit o parte din banii primiți de Elcomex, grup specializat în furnizarea de servicii pentru sectorul energetic de la Enel Green Power, pentru care a dezvoltat un parc eolian de 206 MW în Dobrogea.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stie cineva ce s a intamplat?
0
2
asta si-a cam rupt spatele muncind si se zvoneste ca si-a dat demisia si ca o sa revina Plesca. oricum nu cred ca are 40 de ani
7
1
Vad ca nu apare numele lui Gheorghiu la nici-un comentariu... Stiti care au fost vorbele lui!? "Daca sunt pe pozitia asta pana la 40 de ani, sunt asigurat pe toata viata" Astea sunt vorbele lui, credeti-ma!!!
7
14
Vorbiti, mult si prost, ca doar vorbele nu costa. Fereasca Dumnezeu sa-i iei romanului dreptul de a barfi, de-a arunca cu vorbe auzite la coltul strazii ca mdeh, el stie, el detine adevarul. Lasi ordinari! Aruncati cu noroi ca doar atat stiti, atat v-a mai ramas, frustrati si plini de venin. Nu v-ar mai rabda pamantul!
3
3
Cine vorbea de salarii de mizerie?ce salarii de mizerie?nimeni nu avea sub 2000 de lei,si aproape toti au muncit in bataie de joc.Pe Ungureanu l a dat afara Grecu ,a plecat si a revenit ca o prostituata so as putea continua cu astfel de exemple.Cum sa faci treaba cu un Betenchi?un picolo ridicat de nevasta cu ce stie ea mai bine sa faca!
4
1
santeti toti niste lingai care ati profitat de naivitatea dl grecu si acum faceti pe lupi moralisti isi merita soarta
1
3
Intrebarea este alta.... Oare cati dintre noi sunt acum langa Domnul Grecu!?
16
2
Dl Bocoi, dc nu va vindeti toti casele primite de la dl Grecu sa l ajutati cum el v a ajutat de 25ani.S a dus firma ca a fost prea bun si voi toti v ati facut comcedii cu masinile firmei,pe motorina firmei,mese si multe altele.Voi ati dus firma aici.Masinile la scara.Acum ar trebui sa vi le vindeti sa l ajutati ca v a tinut palma tot timpul si a avut incredere in voi si voi ce faceti acum,va dati demisiile
17
0
Au ajuns ca nici bonuri de masa nu le mai dau la angajati dar in fluturasi sunt trecute ca sunt date niste falsuri in acte .
5
5
Marinica cred k tu esti una dintre curvele de la Elcomex!!!!
2
2
se stie cum a inceput grecu afacerea,este un nimeni de mult timp,toti care nu visau au ajuns mari sefi pt ca au fost slugi credincioase...rusineeee
5
2
Nu toata lumea are voie sau dreptul s-al judece pe dl grecu ada ca, mai tinetiva guraca, este plin elcomexul de curve
4
2
Grecu s-a dus in cap, iar Stancioiu a prosperat. Cum naiba? Stancioiu a capusat tot timpul pe unde a fost. Cine stie, cunoaste...
4
1
Nu este de mirare ca s-a ajuns in situatia asta cand ai ca si contabili pe fam :Ungureanu
3
0
Stancioiu l a bagat in groapa pe Grecu. A capusat tot ce a prins! Cereale, ingrasaminte, lapte, etc.
6
2
Da nu e Mai bine Udrea Sa fie Capra sefa?....se pricepe la caprit si mamelit.
3
2
Mai are crescatoria de calcani?
3
1
Daca asta dator vandut e milionar, eu care nu am nici o datorie inseamna ca sunt prost.Vezi , si publicitate nu-mi face nimeni!
6
1
milionarul grecu... pai dc are de dat zecid e milioane de euro datorii pe langa cec, brd, bcr, etc...furnizori impozite, taxe cum mai poti i numit milionar???
7
1
da falument,dar banii din conturile lir sa revina statului ca atunci isi dau interesul sa mearga firma.Il doare in pula pe Grecu ca cere falimentul firmei cand el e plin de bani.Oamenii sufera ca nu si mau gasesc linistea.Grecu sa fie cercetat de DNA Sa se vada de ce nu mai merge firma de atatea hotii si mismasuri care au fost facute rusine si oamenii s au chinuit cu un salariu de mizerie .Rusine,rusine . si conturile voaste inapoi la stat.
5
4
Si uite asa, s-au mai spalat niste bani!....
4
5
...proiectul unei ferme de capre cu o dimensiunea atat de mare este un insucces garantat.Fermele de caprine din Franta au o marime medie ce 300-500 capete. Domnul Grecu a fost sfatuit eronat in proiectia aceste ferme si rezultatul era previzibil...
6
1
Grecu este dator vandut peste tot! Ce terenuri sa mai vanda? Terenurile care sunt gajate pe milioana de euro la CEC? Milionar de carton! Sa intre in programul RABLA.
13
4
Si uite asa smenarii scapa basma curata dupa ce au facut praf totul in tara asta, au tras pana nu sa mai futut , apoi faliment, nu investesc nimic decat AUOA !
7
3
Grecu este in cap de mult. Vinde la greu terenuri agricole si are credite de milioane de euro la CEC. Asa ca nu il mai umflati atat ca e posibil sa vedem un nou caz Economu.
8
1
Daca seful nostru Grecu ne vinde casele care ni le a facut mocca iesim din faliment.Din niste bieti amarasteni ne a facut pe toti catelusi lui oameni...
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369