REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Udrea, despre demisia lui Voiculescu: Este DISPERAREA de a tergiversa dosarul ICA

Udrea, despre demisia lui Voiculescu: Este DISPERAREA de a tergiversa dosarul ICA

Replica API 29 ianuarie 2013 | 00:00 189

Deputatul PDL, Elena Udrea, a afirmat luni, la România TV, că demisia din Senat a lui Dan Voiculescu este o încercare a acestuia de a evita pronunţarea instanţei în dosarul ICA, încercare ce ar trebui sancţionată de USL fie prin scoaterea PC din Uniune, fie printr-o delimitare publică a co-preşedinţilor Ponta şi Antonescu de gestul fondatorului PC. "Nu mai este cineva naiv să creadă că este vorba de un gest de onoare. Este o disperare a lui Dan Voiculescu de a tergiversa judecata în dosarul Institutului pentru Cercetări Alimentare. Nici măcar nu mai încearcă să inducă opinia publică în eroare, pur şi simplu demisionează cu câteva zile înainte de termenul din acest dosar", a declarat Udrea. Democrat-liberala susţine că gestul lui Voiculescu era previzibil ţinând seama de faptul că el a mai recurs la demisie pentru a întârzia pronunţarea în dosarul său. "Mă gândeam oare cu ce argumente va veni acum. Înţeleg că nici măcar asta nu a mai fost o preocupare pentru dânsul. Pentru faptul că în câteva zile urma să plece dosarul, şi-a anunţat demisia, fără să-i pese de ce ar putea spune societatea", a comentat Udrea.

Ea consideră că subterfugiul demisiei dăunează imaginii clasei politice în ansamblul său. "Dincolo de ce face Voiculescu, mai important e ce fac liderii USL. Cer domnilor Ponta şi Antonescu să se delimiteze imediat de Dan Voiculescu şi să ceară PC fie să iasă din alianţă, fie să se dezică de mentorul pe care-l au, de Voiculescu, pentru că altfel un guvern care girează comportamentul lui Voiculescu va crea mari probleme de imagine României, la Bruxelles, unde oricum stăm rău", a mai spus Elena Udrea. Dan Voiculescu şi-a anunţat, luni, demisia din Senatul României. În urma părăsirii Parlamentului, Dan Voiculescu nu va mai fi judecat în dosarul de corupţie de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase la închisoare cu executare. "Am o scurtă declaraţie legată de faptul ca în ultimul timp se speculează faptul ca imunitatea a devenit o piedică în calea actului de justiţie. Pentru că există un dosar în justitie în care am fost implicat, am luat decizia ca începând de astăzi, 28 ianuarie 2013, să renunţ la imunitatea parlamentară. Ca urmare, demisionez din Senat", a anunţat Voiculescu, în faţa plenului Senatului.

Sursa:Rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102